Da se javim šta sam uradio.
Hvala Svima na savetima.
Razmišljao sam kako da uradim i na kraju sam odlučiuo da uradim na način - šraf/matica.
Bio sam skeptična što se tiče kombinacije super-lepak+NaHCO3.
Što se tiče 2K-lepka, u nekom servisu mi rekoše bolje iskustvo imaju sa super-lepak+NaHCO3.
Neko je pomenuo koji je LT u pitanju, nije Lenovo već Asus X550 star 13god. U lokalnom servisu su mi tražili 2,5K.
Da počnem....
Prvo su se isčupale mesingane matice leve šarke.
Što se bušenja rupa tiče nije nikakv problem bio.
Problem je bio što sam olako prihvatio naći šrafove M2 ili M3 sa malom i niskom/plitkom glavom. Obilazio sam lokalne radnje, nisam našao ništa manje od M3 loših šrafova i to sa prilično većom konusnom glavom.
U jednom servisu sam našao jedan šraf koji odgovara dimenzijama, M3 ali sa malom glavom, ali samo jedan. Na ovoj šarci sva tri šrafa su mi različita.
Imao sam problem sa visinom glave šrafova, muku sam mučio dok sam našao rešenje kako uraditi, a u međuvremenu po servisim tražeći šrafove koji bi odgovarali samoj situaciji.
Na kraju sam uradio tako što sam rupe na samoj šarci morao da obradim burgijom da bih napravio konus(levak) da može glava šrafa što niže/pliće da priđe (da što manje štrči). Kada sam prilagodio rupe, izbrusio sam ručno turpijom glavu šrafa tj.stanjio sam je da bude što tanja a da šrafciger može da uđe kako treba. Tek tada je visinski leglo kako treba.
(na žalost, sastavio sam ga i nisam napravio te fotke)
Kada sam konačno uradio levu šarku.... eto i desne....!!!
Ista priča.
Stim što koliko god sam vodio računa, mm-2mm plastika kućišta mi ne naleže kako treba, vrv.da su sada po tri šrafa levo i desno pritegnuta, možda da se malo popuste?
Imao sam od ranije jednu mesinganu maticu polomljenu oko power tastera koju sam lepio pištoljem za plastiku.
Skinuo plastiku i uradio kako treba kombinacijom super-lepak+NaHCO3.
Apsolutno je sve lepo leglo kako treba i visina i čvrstoća, baš sam bio iznenađen.
Hoću da skrenem pažnju na one koji budu čitali ovu temu, da slobodno probaju super-lepak+NaHCO3, iako sam bio skeptičan, zaista radi kako treba.
Strah me je bilo iz nekog mog iskustva, superlepak je izjedao plastiku, prosto je topio, i drugo pravi je krtom, ali ova kombinacija je druga dimenzija.
Što se tiče Touchpad-a, radi do trenutak nakon dizanja OS i onda prestane sa radom. Skraćivao sam flex kablić, činilo mi se da kontakti nisu bili kako treba. Neki savet korisnika koji su se patili na ovu temu?
Evo par slika kako je ispalo.