Šta je novo?

Xiaomi 14T / 14T PRO

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cekajte bre ljudi koji od vas ima Global,a koji Eu verziju posto je jedan dobio 3.0.3,a drugi 3.0.4 🤣
Trojka bi trebala da je Global,a 4 Eu
Moj fon je EU a verzija HOSa je 3.0.4.0 😉

Sada merkam TW ROM da mu flešnem. Iznedrili, konačno , HOS3.0 za Taiwan. Treba mi onaj originalni Mi Dialer koji je integrisan u TW ROM. Kako sam to već isprobao ranije, sve radi super, nema bloatvera (baš mali nešto), odlično radi Wallet a Google je integrisan u sistem...

Poslednja izmena:
Telefon je po meni teško đubre, imao sam mi 9t kojim sam bio prezadovoljan i ovaj sam kupio sledeći (14t pro).
Baterija je smeće, punim telefon 2x dnevno minimum, sreća pa je punjač brz. Nije prošlo ni godinu i po dana, a ja ne mogu da prebacim neke slike i većinu velikih fajlova jer memorija ne radi kako treba i ili ne vidi fajlove, ili prebaci sa greškom ili nikako. Sve u svemu ovo je poslednji telefon od xiaomija koji sam u životu imao.

Verovatno druze do tvog modela,imamo ga i zena i ja,osim baterija,sve ostalo je full...fabricki reset ili servis ako ovo prvo ne resi.

ne odgovara mi ni servis ni reset jer ne mogu da prebacim fajlove, treba mi 200gb cloud da uzmem pa da uploadujem sve živo i posle ga resetujem, a ne mili mi se da ostavim telefon u servisu i budem bez njega 8+30 dana jer drugi nemam, koliko bi ga zadržali i posle vratili verovatno . Uzet je U Gigatronu preko ćekova, ako je uopšte bitno

Pa *** druze nesto moras ili reset,cloud ili servis...velika verovatnoca da ce reset resiti.
Uglavnom osim baterije,sve ostalo je ok,ali kao i svako sokocalo moze da zakaze nekome,bitno da nije globalni problem

Telefon je po meni teško đubre, imao sam mi 9t kojim sam bio prezadovoljan i ovaj sam kupio sledeći (14t pro).
Baterija je smeće, punim telefon 2x dnevno minimum, sreća pa je punjač brz. Nije prošlo ni godinu i po dana, a ja ne mogu da prebacim neke slike i većinu velikih fajlova jer memorija ne radi kako treba i ili ne vidi fajlove, ili prebaci sa greškom ili nikako. Sve u svemu ovo je poslednji telefon od xiaomija koji sam u životu imao.

Koliko sam video, ovo ti je drugi telefon u zivotu, tako da sumnjam da umes da ocenis sta je djubre u svetu telefona, a imao sam prilike da vidim djubreta i medju skupjim telefonima od 14T pro i medju poznatijim markama. Ovaj telefon je odlican, ali kao i vecina modela koji je prodaju nije skroz zaokruzen, kada bi uzeli specifikacije od 2-3 telefona u istom cenovnom rangu mogli bi da naprave jedan dobar, ali marketingu nije to cilj. Inace, bekap mozes da uradis i na racunaru, ne treba ti cloud.

Koliko sam video, ovo ti je drugi telefon u zivotu, tako da sumnjam da umes da ocenis sta je djubre u svetu telefona, a imao sam prilike da vidim djubreta i medju skupjim telefonima od 14T pro i medju poznatijim markama. Ovaj telefon je odlican, ali kao i vecina modela koji je prodaju nije skroz zaokruzen, kada bi uzeli specifikacije od 2-3 telefona u istom cenovnom rangu mogli bi da naprave jedan dobar, ali marketingu nije to cilj. Inace, bekap mozes da uradis i na racunaru, ne treba ti cloud.
Jeste, za 46 godina života ovo mora da mi je drugi telefon... Bolje rečeno ovo je prvi telefon u moru telefona koje sam koristio, a koji je u stanju da bukvalno pojede bateriju za dva sata intenzivnog korišćenja i definitivno prvi koga sam poželeo da tresnem o zid jer sam izgubio podatke zbog njega...
Koji deo rečenice "ne mogu da prebacim podatke sa njega na računar" nije bio jasan?
Telefon je bio ~720 evra, to za mene nije jeftino....
U svakom slučaju neću da se nastavljam, mislio sam da je iznošenje mišljenja o telefonima dozvoljeno, ovo su moja iskustva sa ovim, a nije da ću nekom osujetiti eventualnu kupovinu jer svi već ionako gledaju nešto bolje/novije...

Izvini, nisam se dobro izrazio, mislio sam da ti je ovo tek drugi android u zivotu, a pri tome nisam nista lose mislio. Jednostavno, nemas iskustva u android svetu i olako donosi zakljucke. Inace, 14T pro ne svuda ocenjen kao jedan od boljih "bang for buck" telefona. U danasnje vreme je najmanji problem da se poglada desetine raznih testova i iskustva korisnika i da se donese zakljucak, da li telefon odgovara ili ne.

Koji deo rečenice "ne mogu da prebacim podatke sa njega na računar" nije bio jasan?

Nije mi jasno gde je ta recenica, mada godine me polako gaze, vid slabi, pa ne iskljucujem mogucnost da mi je promaklo.

Nije mi jasno gde je ta recenica, mada godine me polako gaze, vid slabi, pa ne iskljucujem mogucnost da mi je promaklo.
"a ja ne mogu da prebacim neke slike i većinu velikih fajlova jer memorija ne radi kako treba i ili ne vidi fajlove, ili prebaci sa greškom ili nikako", mislio sam da je jasno da impliciram prabacivanja na komp, očigledno nisam tako rekao, moja greška... Dug je i težak dan bio, izvinjavam se na nepotrebnoj nervozi, pozdrav

Mozda za pocetak da probas da promenis usb kabl ako nisi, pa da vidis kako se ponasa.

Reklamiraj ga, nije ovo dobro. Mozda si dobio skart verziju, zato se izbori za redovnu. Jeste, 720e nine malo. Bilo kako bilo, moras u servis, a za podatke srecno

@Tantor Fon je odlican, tebi definitivno nesto ne radi kako treba. Obavezno zameni kada kada radis prebacivanje i promeni USB na kompu jer su velike sanse i da ti je problematican USB port, pogotovu ako koristis prednje portove na kucistu koji se zaprljaju. Moguce i da je nesto do telefona, da ti je bas zapao takav primerak.
Baterija ko baterija, nije spektakularna svakako ali bas da moras 2x dnevno da ga punis nije normalno.

Inace, meni se na telefonu apsolutno sve svidja osim baterije koja je po obicaju 90% razlog zasto se menja telefon. Baterija ce sledeceg puta biti primarna stavka pri kupovini ali gurace ovaj bar jos 2 godine bez problema.

Prebacivanje na računar je moguće i preko WiFi ako kabl pravi problem. Napravi se share na računaru, na telefonu se instalira Total Comander (za kopiranje kada zatreba) ili FolderSync (za redovnu sinhronizaciju), mapira se folder sa računara i kopira.

Pozdrav za sve članove u ovo sekciji, imam 14t nekih 6 meseci, izvinjavam se ako postavim isto pitanje jer mi se neda vraćati 20 str nazad da čitam iznova. Imam za sada 2 pitanja 😀 1. Da li je neko imao problem sa viberom kad se javi, a druga stranka se nečuje ? (u posljednje vreme mi se ne dešava)
2. Pro kamera rezim - da li uopšte radi MF fokus ?

Inače ovo malo što sam listao, vidim zalbe na bateriju. meni je skroz okej, nije neko ludilo ali izdrzi dan. Sad sam već i specifikacije zaboravio ali zar 14t/14t pro nemaju mediatek koji nikad nije bio kralj baterije pored snapdragon chipseta ?

Burazer ima 14T, i svako malo mu ne radi multitasking, odnosno kad tapnes na neku aplikaciju iz multitasking view-a, nista se ne desi. Koristi Nova launcher, ima poslednji update nove itd.. Nekad proradi, ali uglavnom ne radi, ima li mozda neko resenje?

Mislim da je do Nove, ista stvar mi se desava na 15T, isto koristim Nova launcher i desi mi se na nekih mesec dana da tako zabode, nista ne pomaze, samo restrart...

Nazad
Vrh Dno