Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Usput rece, ne znam koliko je tacno, da nece moci da migriraju kompletno sve sa Oriona na MTS, i da ce Orion infrastrukturu svakako da ukinu, ali ovo je neproverena info.
Nije tačno naravno, lupaju kao po običaju iz mts-a. Recimo u mom delu grada je pre 2-3 godine samo Orion razvukao optiku, SBB coax jos 2005.godine. Mts ima bakar koji su uveli '89 godine i od tad su uložili kliker u infrastrukturu, dobro skinuli su nam dvojnik i prebacili nas na novu centralu početkom novog milenijuma. U širem centru grada sam gde ima i novogradnje, i tu ima mts i sbb optiku ali dalje niz ulicu nema osim bakra. Gde će da me prebace sa 1.5 gbps? Na 20 mbps? Evo rado prelazim 🤣
Kod mene je onaj full paket Hypersonic.
Ja imam full paket sa svim kanalima, nova uo od januara, nemam cinestar čim je preuzeo mts obrisani su sa liste.

Nestao mi je net danas, na par sati, probao da prijavim Orionu, upućen na MTS, prijavio, od njih dobio SMS o prijavi, net proradi i stigne mi i ovaj SMS:
Supernova? Mislim, glupo pitanje verovatno, nisam znao da duvaju u istu tikvu...

Prilozi

• Screenshot_20260324_214302_Textra.jpg
    Screenshot_20260324_214302_Textra.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Izgleda da je fora da preko Laki boxa nema Cinestar i Picbox, dok preko aplikacije na smart tv ima, bar tako kod mene...

Ja još nisam dobio SMS na koji će paket da prebace mene kao Orion korisnika.
Nisam ni ja. Sad sam na 1000/1000 Hypersonic net, 4,5Gb. Ni meni nije proknjižen februarski račun.
Nigde ne mogu da vidim kada mi ističe UO, moram da kopam po papirima, pavijani to nigde online ne prikazuju.
Cenim da će ladno da mi upropaste uslugu i dignu cenu.

Jesi li siguran da je ta odredba zakona da moraju da ustupaju svoju infrastrukturu počela da važi? Meni je nešto u glavi da počinje tek od 2027. godine ali nisam siguran. Ako je to tačno, njihova dobra volja je kome će koji infrastrukturu da ustupaju
Za ovu stvar sam apsolutno siguran.
Evo i dokumenta koji je donet na osnovu zakona.
Nema tu nikakve dobre volje, operator sa značajnim tržišnim učešćem mora pod jednakim i nediskriminatornim uslovima svima da ponudi svoju infrastrukturu.

Ovo je dokument koji je doneo sam Telekom, a na osnovu zakona. Ovde se ne spominju brendovi mts, supernova itd, već tipovi pristupa: xDSL, DOCSIS, GPON. Kako Telekom nema DOCSIS infrastrukturu pod brendom mts, a ista se pominje u ovom dokumentu, to znači da je to ponuda za zakup Supernova DOCSIS infrastrukture. Kada to prenesemo na GPON, ponuda se odnosi na svu GPON infrastrukturu Telekoma, ma pod kojim brendom ona bila.

Ovde je problem što je telekom jači od države, pa mu i zakonodavac i regulator žmure na divljačko ponašanje.

Pored SuperSpore kablovske sad smo dobili Zlorion odnosno SuperSpora 2 bar kod mene ulici, što znači bez konkurencije tj. Matriks-Protokol.
Kod mene je dostupan samo ovaj Bipolarni Broadband. A od 1. Aprila ga zovem i ovako, Monopol Transformisan u Svašta....

@poglavicas
Ma ok, znam da je tako samo mi je ostalo nešto u pamćenju da postoji neki datum od kada to važi.
Mrzi me da čitam, verovaću ti na reč

Svi kojima racun nije proknjizen pisite im da ne bi bilo neprijatnih iznenadjenja. Meni su trazili dokaz o uplati i rekli da nije proknjizeno.

Uglavnom, jos uvek se ne zna sta ce biti sa postojecim ugovorima? Nama koji imamo samo net da li ce ostati ovako do kraja UO?

Zar nije protivzakonito ovo monopolsko ponasanje i preuzimanje svih operatera, gasenje televizija? Kao Severna Koreja...

Ja sam pisao na [email protected] i slao dokaz o uplati, rekli su: Obavestili smo nadležnu službu sa Vašim navodima, molimo Vas za strpljenje do obaveštenja.
Sad sta ce biti videcemo.

Biće ništa 😂 Poslao i na Orion i na MTS mail adrese 12.03. Orion nikad ništa nije ni odgovorio a MTS šablonski odgovor i od tad naravno takođe ništa.

Izgleda da je fora da preko Laki boxa nema Cinestar i Picbox, dok preko aplikacije na smart tv ima, bar tako kod mene...
Na kom kanalu? Nema kod mene, to su expresno izbacili kao i n1 pre par meseci... A listu kanala ne umeju da slože, ima duplih dosta, nešto što je ostalo od Oriona a nešto oni dodali pa zbutali... Npr:
RTV 1 je i na broju 3 i na broju 53,
Superstar3 je na broju 17 i 202,
Love Nature je na broju 83 i 375,
Cartonitoo je na broju 380 i 414,ovaj na 380 ima mađarski audio a 414 engleski,
BBC earth je na broju 378 i 360... Verovatno ima još... Ostali su im Viasat kanali (Explore, History, Nature u SD)
Lokalnog i nekog kablovskog smeća pravljenog samo za Telekom ima koliko hoćeš...

+ako čitate ex Zlorionci ili Superspora 2 molim vas da mi omogućite gledanje kanala TOK - Televizija opštine Kovačica, samo to mi je zaključano, ostalo ste mi pustili kao što je po ugovoru da imam full paket kanala.

Na kom kanalu? Nema kod mene, to su expresno izbacili kao i n1 pre par meseci... A listu kanala ne umeju da slože, ima duplih dosta, nešto što je ostalo od Oriona a nešto oni dodali pa zbutali... Npr:
RTV 1 je i na broju 3 i na broju 53,
Superstar3 je na broju 17 i 202,
Love Nature je na broju 83 i 375,
Cartonitoo je na broju 380 i 414,ovaj na 380 ima mađarski audio a 414 engleski,
BBC earth je na broju 378 i 360... Verovatno ima još... Ostali su im Viasat kanali (Explore, History, Nature u SD)
Lokalnog i nekog kablovskog smeća pravljenog samo za Telekom ima koliko hoćeš...

+ako čitate ex Zlorionci ili Superspora 2 molim vas da mi omogućite gledanje kanala TOK - Televizija opštine Kovačica, samo to mi je zaključano, ostalo ste mi pustili kao što je po ugovoru da imam full paket kanala.
Imaš Caribrod 🤣🤣🤣

Meni i dalje nije jasno kako je uopšte dozvoljeno da MTS kupi Orion, ali avaj, Srbija, brale!
Ako sam dobro shvatio, TS je tražio saglastnost i kupio je Orion telekom wifi, koji je u tom trenutku imao zanemarljivo tržišno učešće. Po dobijanju odobrenja, Orion telekom wifi, je preuzeo sve rezidencijalne korisnike Orion telekoma.
Sve legalno 🤣

Baš grubo prolaze Orion korisnici u ovoj tranziciji, mislim da ni jednog drugog operatera nisu ovako kasapili.

Juče pitam samo za TV paket koji sam orionu plaćao 1890rsd da mogu da uzmem samo 400mbit net i TV za 5400rsd

A sada imam 2.5gbit za 1370rsd

Smoren odem u A1 kod njih je TV i net 3500rsd ali nemaju pokrivenost i ako se ja nalazim na nbgd.

Ja pitam kako je to moguće, kada sam na glavnoj prometnoj ulici i sada imam Orion (znači sada mts) optiku

Kaže čovek oni od Telekoma moraju da otkupljuju ulicu po ulicu i da ništa ne znači što imam optiku već moram da imam staru mts optičku mrežu.

Tuga bre
Ovo liči na moju situaciju, mada ja 2.5Gbps plaćam ~1900din + koristimo EON TV app za ~1800din.

Sad se pojavio SBB sa ponudom od 4100din za NET TV Premium paket, 500Mbps.
S obzirom da je regularna cena 5000din ovo je bezveze popust. Uz to je i zbirno skuplje, ali bar bi mi net bio sporiji 😵

Deluje da neće biti nijedne uporedive ponude, pa kod MTSa je 400/400 net regularna cena 3500din...

Nakon zavrsene migracije treba proveriti da li su podaci dobro preneseni.
Meni na primer trenutno za istek ugovorne obaveze stoji 02.03.2028 jer je verovatno neko zakucao 2g od dana kada je zapocela migracija. Msm, obzirom da ce MTS sigurno da ponudi losije uslove mozda i nije lose da ostane ovako sto duze 😂

Nazad
Vrh Dno