Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Znači magarci se prodali MTS-u(ok, to smo već znali iz brda drugih izvora ali ne i njih), danas zovem korisnički servis, tamo automatska sekretarica kaže zovite MTS, ni jedno obaveštenje zvanično pre toga, ništa.
A zvao ih jer mi je četvrtina kanala zaključana iako imam najjači dual TV paket(Hypersonic), javljaju se u MTS-u, reko nema mi ni jednog od 7 Cinestar kanala i brdo drugih su zaključani.
Ah pa znate sad ste na programskoj šemi MTS-a a mi nemamo Cinestar u ponudi.
Naravno na mom području postoji samo MTS, Supernova i Orion, što znači izbora van MTS-a nema.
To mu u prevodu znači jedno te isto samo različiti nazivi. Nije šija nego vrat.

Znači magarci se prodali MTS-u(ok, to smo već znali iz brda drugih izvora ali ne i njih), danas zovem korisnički servis, tamo automatska sekretarica kaže zovite MTS, ni jedno obaveštenje zvanično pre toga, ništa.
A zvao ih jer mi je četvrtina kanala zaključana iako imam najjači dual TV paket(Hypersonic), javljaju se u MTS-u, reko nema mi ni jednog od 7 Cinestar kanala i brdo drugih su zaključani.
Ah pa znate sad ste na programskoj šemi MTS-a a mi nemamo Cinestar u ponudi.
Naravno na mom području postoji samo MTS, Supernova i Orion, što znači izbora van MTS-a nema.
To je ono sto pricam, svo vreme. Nije mts ispao los (mts je takav kakav je, drzavni instrument), ispao je orion jer su ukinuli podrsku dva meseca ranije, manjak informacija i komunikacije sa korisnicima.

Trebali su pre mesec ili dva da objave da ce se integrisati u mts, da ponude korisnicima neke popuste i upustva za migraciju na mts ili da ponude otkaz ugovora bez naknade. Da sada aktivno ucestvuju u integraciji kao sto je praksa inace. Pre svega trebali su da ostave podrsku, a ne da me ceo januar i februar vozaju kao majmuna i odugovlace za podrsku i onda mi 3. marta samo kazu to preuzima mts, a mts-u treba vreme da preuzme taj problem koji sam imao. U njihovoj novoj orion AI fabrici samo da su kupili jednu graficku kartu manje, mogli su da plate 3 tehnicara ta dva meseca da pruzaju postenu podrsku. Ispali su bas cicije, primenili losu poslovnu praksu. I to im je mnogo losa reklama i za biznis korisnike gde jos uvek posluju. I iskreno zelim im da brzo propadnu.

U poslovnim krugovima gde se krecem, savetovacu firme pri izradi mreze da beze sto dalje od oriona.

Ja za optiku imam jos mislim 10 meseca ugovorne obaveze (4.5/1G), racunam da ce mi taj paket za net ostati dotle a onda ponuditi MTS pakete, ili gresim

Nije mts ispao los (mts je takav kakav je, drzavni instrument), ispao je orion jer su ukinuli podrsku dva meseca ranije, manjak informacija i komunikacije sa korisnicima.
Isti haos je nastao kod "preuzimanja" TotalTV korisnika i NetTV Plus korisnika. Zajednička komponenta u sva 3 haosa je MTS i njihova "podrška" i njihove (ne)pripreme.
SBB je ipak bio ozbiljnija firma od Oriona sa dosta boljom / manje lošom podrškom pa eto MTS i u toj epizodi u aprilu prošle godine uspeo da napravi haos i situaciju da su TotalTV korisnici praktično ničiji 2+ meseca.

Mene zanima šta će ponuditi korisnicima za ostanak u mts optike od sledećeg meseca. Kakve pakete nude?

Vec pet dana nemam internet, o tome sam obavestio ove retarde iz Oriona, a oni me preusmerili na MTS. Svaki dan ista prica, neko ce izaci na teren ako bude bilo potrebe, a mozda je i sam kvar neke bazne stanice. Ne znam sta vise da radim. Delim hotspot preko telefona, ostalo jos 20ak gb i to je to. Ocajni su jedni i drugi, pritom iz mtsa ne moze niko da te spoji sa tim sektorom koji treba da izadje na teren i ustanovi kvar, a radni nalog im je izdat. Zelim im da se raspadnu, caci glupi

Ja za optiku imam jos mislim 10 meseca ugovorne obaveze (4.5/1G), racunam da ce mi taj paket za net ostati dotle a onda ponuditi MTS pakete, ili gresim
U istoj sam situaciji, isti paket, samo što je meni ostalo cca 16 meseci UO. Iskreno se nadam da će dozvoliti da sve ostane kako jeste do kraja UO. Samo da reše ovo sa neproknjiženim poslednjim računom i da navedu kako da plaćam nadalje.

U MTS-u na konto zakljucanih kanala kazu prvo restartujte uredjaj....setro slatka, ja nemam uredjaj, u trenutku potpisivanja ugovora (pocetkom zime) vise nisu nudili stb nego preko app-a na smart tv-u.
Sta da restartujem, aplikaciju?
Samo se culo auh...sto otprilike znaci da nemaju pojma kako ce resiti problem.

Vec pet dana nemam internet, o tome sam obavestio ove retarde iz Oriona, a oni me preusmerili na MTS. Svaki dan ista prica, neko ce izaci na teren ako bude bilo potrebe, a mozda je i sam kvar neke bazne stanice. Ne znam sta vise da radim. Delim hotspot preko telefona, ostalo jos 20ak gb i to je to. Ocajni su jedni i drugi, pritom iz mtsa ne moze niko da te spoji sa tim sektorom koji treba da izadje na teren i ustanovi kvar, a radni nalog im je izdat. Zelim im da se raspadnu, caci glupi
Čekaj da podignu cene pa raskini ugovor.

1774285154841.png
Ja od 13.03. — tek mi se juče pojavilo ovo čudo u "Moje Porudžbine" na mts portalu.

I dalje me nisu zvali, poslali mail, rešili problem - a prva četiri dana sam svakodnevno "visio" na četu, a u petak otišao lično u mts (Merkator), gde su me gledali zbunjeno. Na kraju se završilo sa "prigovor je podnet" i "javiće Vam se neko nakon rešenja", kao i da me mole za strpljenje jer "ima jako puno korisnika koji imaju isti/sličan problem". 🤷‍♂️

Ostalo mi još oko 100GB "zaliha" za crne dane na Globaltel prepaid-u, nadam se da neću sve istrošiti. 🙄

Pogledajte prilog 532988
Ja od 13.03. — tek mi se juče pojavilo ovo čudo u "Moje Porudžbine" na mts portalu.

I dalje me nisu zvali, poslali mail, rešili problem - a prva četiri dana sam svakodnevno "visio" na četu, a u petak otišao lično u mts (Merkator), gde su me gledali zbunjeno. Na kraju se završilo sa "prigovor je podnet" i "javiće Vam se neko nakon rešenja", kao i da me mole za strpljenje jer "ima jako puno korisnika koji imaju isti/sličan problem". 🤷‍♂️

Ostalo mi još oko 100GB "zaliha" za crne dane na Globaltel prepaid-u, nadam se da neću sve istrošiti. 🙄
Mozes raskinuti ugovor, procitaj moj post iznad. Ako si sve ispostovao bez naknade moraju da raskinu. Vise puta sam im pisao mailove, zvao, bio dosadan i svaki put bi me odbili iako sam im ukazao na to da imam pravo na raskid ugovora bez ikakve naknade. Onda sam se obratio advokatu i on je to resio za par dana. Tuzno je to sto fizicko lice tretiraju kao idiota, zao mi je sto moram tako da se izrazim, ali tu smo gde jesmo.

Znam, znam, jasno sve. Na žalost, drugu opciju nemam ($$$) jer je sve bar 2x skuplje od Smoriona.

Mada, verovatno će MTS da digne cene nakon "migracije". Videćemo.

Jesu nekim Smorion prepaid korisnicima (nakon prelaska u mts) podigli cene?

Znam, znam, jasno sve. Na žalost, drugu opciju nemam ($$$) jer je sve bar 2x skuplje od Smoriona.

Mada, verovatno će MTS da digne cene nakon "migracije". Videćemo.

Jesu nekim Smorion prepaid korisnicima (nakon prelaska u mts) podigli cene?
Smorion ne postoji. I da MTS od 1 aprila dize cene. Takode I prepaid ne postoji vise.

Telekom će baš za vas na Orionu da napravi izuzetak. A tek za one na prepaidu 😂

Zar nije 3 dana ako ne rese problem i ne uspostave uslugu, da se moze raskinuti ugovor bez penala?

Ja danas cuo od komsiluka da je mts kupio Orion?
A sta ce im Orion uopste?

Da li jos neko ima problem sa neproknjizenim racunom? Poslednji racun je odavno placen, a stoji da i dalje treba da se plati.

Imamo i dalje ugovornu obavezu, skoro obnovljeno pa me zanima da li se zna sta ce biti? Da li cemo dobiti sporazumni raskid ili ostajemo do kraja UO?

Da li jos neko ima problem sa neproknjizenim racunom? Poslednji racun je odavno placen, a stoji da i dalje treba da se plati.

Imamo i dalje ugovornu obavezu, skoro obnovljeno pa me zanima da li se zna sta ce biti? Da li cemo dobiti sporazumni raskid ili ostajemo do kraja UO?
Meni stoji prethodna dva da su delemicno placena, a platio sam ih. Poslao sam to orionu i mtsu.

Znaci ispada da nam ugobori vaze do 1og aprila svima jer nam povecavaju cene?

Imam i ja problem sa uplatom koja nije prošla. Od sledećeg meseca će biti usklađivanje sa supernova paketima za internet.

Je li bilo neko zvanično obaveštenje o promeni cena? Prema zakonu, moraju da nas obaveste i ostave 30 dana za prekid ugovora.

Je li bilo neko zvanično obaveštenje o promeni cena? Prema zakonu, moraju da nas obaveste i ostave 30 dana za prekid ugovora.
Ako si u orionu, odes na sekciju za online placanje racuna i na dnu ti onako pederski provuku da su cene povecane, sad nisam ispratio da li to urade mesec dana ranije ili kad cene vec budu podignute.

Baš grubo prolaze Orion korisnici u ovoj tranziciji, mislim da ni jednog drugog operatera nisu ovako kasapili.

Juče pitam samo za TV paket koji sam orionu plaćao 1890rsd da mogu da uzmem samo 400mbit net i TV za 5400rsd

A sada imam 2.5gbit za 1370rsd

Smoren odem u A1 kod njih je TV i net 3500rsd ali nemaju pokrivenost i ako se ja nalazim na nbgd.

Ja pitam kako je to moguće, kada sam na glavnoj prometnoj ulici i sada imam Orion (znači sada mts) optiku

Kaže čovek oni od Telekoma moraju da otkupljuju ulicu po ulicu i da ništa ne znači što imam optiku već moram da imam staru mts optičku mrežu.

Tuga bre

Nazad
Vrh Dno