Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Idi onda u mts poslovnicu i traži da ti nalog kreiraju ako nisi imao nikada usluge kod mts-a.

Uselio sam se skoro u novi stan gde su jedina dva operatera Supernova i Orion Telekom. Predhodni stanar je imao pripaid optički internet Orion Telekoma (u stanu ima optički kabl) po ceni od 1200 dinara što je meni savršeno odgovaralo jer imam i Iris i Eon na smart TVu. Naravno, čim sam trebao da se uselim, otkrijem ovo što se desilo sa Orion Telekomom i jasno mi je da će biti problema.

Zovem MTS da se raspitam kako to sada funkcioniše, devojka iz call centra nakon par minuta držanja na čekanju mi saopštava da je za mene zadužena Supernova, ne direktno MTS i da mogu da mi ponude 2S lite paket 4700 pa 6 meseci 50%. Čujem se sa agentom Supernove koji mi objasni da je jedina opcija taj isti paket ali na BAKRU? Kaže da je MTS preuzeo sve Orion telekom korisnike i oni koji su imali optiku (u zgradi 5 takvih stanova) ostaju na optici, ali da za nove korisnike nema te mogućnosti???

Kaže da je MTS uradio samo migraciju postojećih korisnika ali da nemaju konkretne informacije šta mogu da prodaju novim korisnicima i da li će uopšte moći da koriste optičku infrastrukturu Orion Telekoma, iako postojeći korisnici ostaju na optici. 🤣

Totalno sam zbunjen, nije mi jasno ništa i nemam rešenje. Ima li neko ideju ili neku drugu informaciju? I ako nema, ima li ko iskustvo sa internetom preko bakra? Navodno je ista brzina 400mb kao i optika, nisam baš baš dugo imao dodira sa nečim što nije OPTIKA pa ne znam konkretno koje su razlike. Internet mi treba za standardnu upotrebu TV + laptop i telefon. Ne igra mi ulogu da mi puca internet u sred dana kao 2006 godine. Takođe mi je suludo plaćati 5000 dinara za bakar u 2026 godini.

Kako ste se prijavili u moj mts? Imali nalog od ranije? Ako nemam nalog od ranije, kako se prijaviti?
Preko e-maila i broja.
Inače kod MTSa imam samo registrovan pripejd broj, koji sam imao 16 godina na pretplati, prilikom poslednje za malo obnove ugovora, nisu mi ponudili ni 3 meseca 50%, ništa. Samo sam sa pretplate, prešao na dopunu uz izjavu da neću prebacit broj u drugu mrežu. Isto bio korisnik Supernove. Raskinuo sve sa MTS, čak i fiksni odjavio i sada sam u Yettelu.
Tako da verovato mejl imaju u bazi.

Uselio sam se skoro u novi stan gde su jedina dva operatera Supernova i Orion Telekom. Predhodni stanar je imao pripaid optički internet Orion Telekoma (u stanu ima optički kabl) po ceni od 1200 dinara što je meni savršeno odgovaralo jer imam i Iris i Eon na smart TVu. Naravno, čim sam trebao da se uselim, otkrijem ovo što se desilo sa Orion Telekomom i jasno mi je da će biti problema.

Zovem MTS da se raspitam kako to sada funkcioniše, devojka iz call centra nakon par minuta držanja na čekanju mi saopštava da je za mene zadužena Supernova, ne direktno MTS i da mogu da mi ponude 2S lite paket 4700 pa 6 meseci 50%. Čujem se sa agentom Supernove koji mi objasni da je jedina opcija taj isti paket ali na BAKRU? Kaže da je MTS preuzeo sve Orion telekom korisnike i oni koji su imali optiku (u zgradi 5 takvih stanova) ostaju na optici, ali da za nove korisnike nema te mogućnosti???

Kaže da je MTS uradio samo migraciju postojećih korisnika ali da nemaju konkretne informacije šta mogu da prodaju novim korisnicima i da li će uopšte moći da koriste optičku infrastrukturu Orion Telekoma, iako postojeći korisnici ostaju na optici. 🤣

Totalno sam zbunjen, nije mi jasno ništa i nemam rešenje. Ima li neko ideju ili neku drugu informaciju? I ako nema, ima li ko iskustvo sa internetom preko bakra? Navodno je ista brzina 400mb kao i optika, nisam baš baš dugo imao dodira sa nečim što nije OPTIKA pa ne znam konkretno koje su razlike. Internet mi treba za standardnu upotrebu TV + laptop i telefon. Ne igra mi ulogu da mi puca internet u sred dana kao 2006 godine. Takođe mi je suludo plaćati 5000 dinara za bakar u 2026 godini.
Ili devojka ne zna sta prica ili je ti nisi lepo razumeo 😀
Tamo gde nema svoju optiku, Superspora ide preko COAX kabla gde trenutno nude za taj 2S paket 400/20 (dw/up), moze max 600/30 u skupljem paketu.
Sto se bakarne parice tice, max brzina koja je kod Lelekoma u ponudi je 100/10 mbps (dw/up)

Ili devojka ne zna sta prica ili je ti nisi lepo razumeo 😀
Tamo gde nema svoju optiku, Superspora ide preko COAX kabla gde trenutno nude za taj 2S paket 400/20 (dw/up), moze max 600/30 u skupljem paketu.
Sto se bakarne parice tice, max brzina koja je kod Lelekoma u ponudi je 100/10 mbps (dw/up)

Sa devojkom iz MTS call centra nije bilo druge priče osim o optici, lepo sam joj objasnio kakva je situacija. Nakon par minuta držanja na liniji mi je rekla da može Supernova po toj i toj ceni taj i taj paket, bez spominjanja da nije Optika.

Što se tiče ovog drugog dela, moguće da nisam razumeo tj. nisam znao da postoji razlika imeđu bakra i coax kabla. Tačnije ne znam uopšte šta je caox kabal i koja je razlika u odnosu na optiku ako već provlače istu brzinu?

Poenta je bila da je MTS kupio orion telekom i za sad navodno ne mogu da koriste njihovu optiku za nove korisnike a za stare mogu...

Tačnije ne znam uopšte šta je caox kabal i koja je razlika u odnosu na optiku ako već provlače istu brzinu?
Takva korisnike oni najviše i vole, pa da im pričaju bajke i to uspešno da prođe da stave potpis na novi ugovor.

Imaš oči imaš internet pa sam pročitaš kako izgleda Supernova internet ponuda:

Dakle isti paket koji se isto zove i isto košta tamo gde ima samo Supernova coax infrastruktura je 50/5 ako ima Supernova optika je 400/400.
Ne samo da je tehnički coax internet mnogo manjeg kapaciteta mreže od optičkog nego su i paketi formirani tako da održavaju te tehničke razlike.

Ono što je KAO i dalje nepoznanica ( a šanse su 90% da će sada bivša Orion optička mreža da bude "integrisana" u Supernova [a ne "pravi" MTS] optičku mrežu) je kakav će tretman imati bivši Orion korisnici.
Ostaje da se vidi i moraćeš da sačekaš "do polovine aprila" najverovatniji da sam MTS / Telekom Srbija se smisli i završi "izjednačavanje ponude" i migracije Orion korisnika.

A dok se to sve dešava kako ćeš da platiš Orion prepaid paket i ko će i da li će da ti ga aktiviraju to ne bih znao.
Ja sam takođe Orion prepaid korisnik i meni poslednja uplata sa početka marta nikad nije "evidentirana" niti sam dobio potvrdu / "račun" da sam kupio paket. Meni je juče/noćas zvanično (tako i dalje piše na MojOrion portalu) istekao paket koji sam uplatio u februaru i iako mi internet radi još uvek pojma nemam do kad će da radi i kako ću posle da uplatim paket niti sam posle 4 poziva MTS-u i Orion-u dobio odgovore na bilo koje konkretno pitanje koje sam postavio, počevši od toga ko je taj koji treba da evidentira uplatu i ko je treba & ko može sad to da uradi.

Pa sam prosto prestao da ih zovem u sredu i očekivao da će uslugu koju sam platio do 20.04. da mi ugase 20.03.

A očekujem za "par nedelja" sa zove MTS / Supernova i uslovljava da se potpiše novi ugovor "po aktuelnom cenovniku" novog vlasnika.

Takva korisnike oni najviše i vole, pa da im pričaju bajke i to uspešno da prođe da stave potpis na novi ugovor.

Dakle isti paket koji se isto zove i isto košta tamo gde ima samo Supernova coax infrastruktura je 50/5 ako ima Supernova optika je 400/400.
Ne samo da je tehnički coax internet mnogo manjeg kapaciteta mreže od optičkog nego su i paketi formirani tako da održavaju te tehničke razlike.

Ono što je KAO i dalje nepoznanica ( a šanse su 90% da će sada bivša Orion optička mreža da bude "integrisana" u Supernova [a ne "pravi" MTS] optičku mrežu) je kakav će tretman imati bivši Orion korisnici.
Ostaje da se vidi i moraćeš da sačekaš "do polovine aprila" najverovatniji da sam MTS / Telekom Srbija se smisli i završi "izjednačavanje ponude" i migracije Orion korisnika.

A dok se to sve dešava kako ćeš da platiš Orion prepaid paket i ko će i da li će da ti ga aktiviraju to ne bih znao.
Ja sam takođe Orion prepaid korisnik i meni poslednja uplata sa početka marta nikad nije "evidentirana" niti sam dobio potvrdu / "račun" da sam kupio paket. Meni je juče/noćas zvanično (tako i dalje piše na MojOrion portalu) istekao paket koji sam uplatio u februaru i iako mi internet radi još uvek pojma nemam do kad će da radi i kako ću posle da uplatim paket niti sam posle 4 poziva MTS-u i Orion-u dobio odgovore na bilo koje konkretno pitanje koje sam postavio, počevši od toga ko je taj koji treba da evidentira uplatu i ko je treba & ko može sad to da uradi.

Pa sam prosto prestao da ih zovem u sredu i očekivao da će uslugu koju sam platio do 20.04. da mi ugase 20.03.

A očekujem za "par nedelja" sa zove MTS / Supernova i uslovljava da se potpiše novi ugovor "po aktuelnom cenovniku" novog vlasnika.

Imam i oči i internet, kao što kažeš, u linku koji si poslao u paketu gde je samo INTERNET se vidi razlika da je optika 400/400 a samo internet 50/5.
Ali u paketu zajedno sa TV stoji ista brzina (o downloadu pričam) i za optiku i za samo internet.

Tako da je i to razlog zašto sam pitao koja je konkretno razlika ako na oba načina dolazimo do 400mb, a internet svakako koristim u osnovne svrhe.

Nisi razumeo samo da ja nemam trenutno prepaid internet u stanu, jer je predhodna stanarka odjavila. Ja sam se samo nadao tom istom paketu dok Orion nije prodat MTSu.
U prevodu u stanu sad nemam ni jednog provajdera aktivnog a opcija koja mi se nudi je jedna jedina SUPERNOVA preko tog caox kabla odmah uz mogućnost da kad se pojavi optika pređem na optiku (ne znam koliko je to lagana procedura i šta sve nosi sa sobom, pogotovo kod mtsa) ili da čekićam bez neta odluku da MTS može da koristi ORION optičku infrastrukturu a pitanje dal će to biti i ta sredina Aprila o kojoj pričaš i dal će uopšte biti.

Suludo svakako.

Ja cu u utorak da im vratim opremu i zavrsio sam sa njima, jednostrano izmenili ugovor i to je to. Dobio sam odlicnu ponudu drugog provajdera pa cemo da vidimo do kad ce oni da se pridrzavaju ugovra...

Meni se u MTS aplikaciji ugovor vidi kao BOX2 SN, ali svakako necu da ih cekam da se oni sete posle 1-2 meseca da nas obaveste sta i kako, takodje i dalje pise u porudzbinama da su 2 fiksna servisa jos uvek u radu, od 13.3.

Racun sam platio u medjuvremenu pa se sad i kod Oriona i kod MTS vidi kao da ga i dalje nisam platio.

Bitno im je samo da ukinu Orion, a mi smo kolateralna steta.

Dobio sam odlicnu ponudu drugog provajdera pa cemo da vidimo do kad ce oni da se pridrzavaju ugovra...
Što se stidiš, napiši kojeg provajdera i kakvu ponudu 😁😁

Mada čim si pisao ranije da tražiš ponudu Yettel-a očigledno da adresi imaš i MTS optiku a ne samo Orion. Tako da za tebe nema zime.
Kod mene je izbor Supernova ili Supernova 2 (ex-Orion).

Što se stidiš, napiši kojeg provajdera i kakvu ponudu 😁😁

Mada čim si pisao ranije da tražiš ponudu Yettel-a očigledno da adresi imaš i MTS optiku a ne samo Orion. Tako da za tebe nema zime.
Kod mene je izbor Supernova ili Supernova 2 (ex-Orion).
Kod mene na adresi ima sve, osim SN, njih nisam vidjao. Najvise mi je odgovarao Sbb zbog TV, Samsung model iz 2017, pa ima samo eon i orion od app. Svi su mi nudili samo standardne uslove, ono sto ima zvanicno. A1 mi je ponudio 15m po 1rsd ostatak po ceni paketa, pa sam to prihvatio.

Kako ste se prijavili u moj mts? Imali nalog od ranije? Ako nemam nalog od ranije, kako se prijaviti?
Мени на супернови су послали мејл са корисничким именом и линком за промену шифре.

Je l' nekom završena "Migracija vendor" magija? 🙄 Ako jeste, koliko dugo traje?

Meni stoji "Migracija vendor" od 16.03., a internet i dalje ne radi. Istroših skoro sve gigabajte na telefonu, panika 💩

Meni stoji "Migracija vendor" od 16.03., a internet i dalje ne radi. Istroših skoro sve gigabajte na telefonu, panika 💩
Meni stoji i dalje migracija vendor za 2 od 3 stvari, jedna je zavrsena. "Samo" su mi ukinuli cinestar kanale, a dodali svinjformer na 100 mesta sa razlicitim nazivima kanala. Ostalo je valjda isto.

Takodje mi stoji na dva mesta, “migracija” interneta je trajala od 13. do 16. marta, ostalo je “u radu” od 13. i dalje ali mi sve radi normalno ceo mesec, televiziju ne gledam, ali video sam kad sam pustao klincu da su ubacili neke nove decije kanale (tipa dexyco) i da su izmenjeni rasporedi istih

Janvise ne mogu da se ulogujem na smart tv app sa njihovim mejlom @orion.rs i lozinkom

Hahahaha, javlja mi drug telefonom jutros da mu se pojavilo u aplikaciji mts da ima dugovanje za mesec Februar, a čovek uredno platio račun, šta rade ovi bože sačuvaj.

Hahahaha, javlja mi drug telefonom jutros da mu se pojavilo u aplikaciji mts da ima dugovanje za mesec Februar, a čovek uredno platio račun, šta rade ovi bože sačuvaj.

Svima nam se to pojavilo, moraju naknadno to da srede

meni ne stoji ništa ni u "Računi" ni u "Pregled", ali verovatno zato što odavno nemam nikakve usluge na tom nalogu.

Pre nekoliko godina sam imao mts postpaid, otuda mi i profil tamo, ali što se Smoriona tiče, samo mi stoje dve "porudžbine" koje su "U radu" 🤣

Migracija vendor od 13.03

kod mene je specificna situacija jer imam (tj imao sam orion optiku bez tv za 1024 din mesecno) ali kao backup imam i MTS optiku takodje (tv i net za 1400 mesecno) - verovatno ne znaju jos sta da rade sa mnom 😀

Ja sad gledao na Laki box-u, 70% kanala rezolucija 720x576, 29% 1280x720, i samo RTS1, RTS2, Pink i Arene premium 1920x1080...
Tv unazad i premotavanje radi.

Znači magarci se prodali MTS-u(ok, to smo već znali iz brda drugih izvora ali ne i njih), danas zovem korisnički servis, tamo automatska sekretarica kaže zovite MTS, ni jedno obaveštenje zvanično pre toga, ništa.
A zvao ih jer mi je četvrtina kanala zaključana iako imam najjači dual TV paket(Hypersonic), javljaju se u MTS-u, reko nema mi ni jednog od 7 Cinestar kanala i brdo drugih su zaključani.
Ah pa znate sad ste na programskoj šemi MTS-a a mi nemamo Cinestar u ponudi.
Naravno na mom području postoji samo MTS, Supernova i Orion, što znači izbora van MTS-a nema.

Nazad
Vrh Dno