Šta je novo?

Pizza (pica) peć

• Začetnik teme Začetnik teme s5p
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, to sam mislio. Buliranje-pravljenje loptica. 😃

Ne bude testo previse hladno pa da se vraca kao guma i ne moze da se napravi loptica?

Bude hladno, ali meni lično je čak lakše raditi sa hladnim testom. Al sad, možda ima razlike u zavisnosti od recepta tj sastava testa. 65-70% hidratacije koristim i nemam ama bas nikakvih problema sa pravljenjem loptica od hladnog testa😅

Testo bi trebalo da se ostavi barem trideset minuta na sobnoj temperaturi. Kod "toplijeg" testa gluten je opusten i testo se lakse ravlaci, ne vraca se kao hladno testo koje deluje zilavo.

Odvalih se od mesanja testa rucno (nemam stoni mikser sa posudom). Mislim da sam oko 10 minuta mesio.

Poslednja izmena:
Bude hladno, ali meni lično je čak lakše raditi sa hladnim testom. Al sad, možda ima razlike u zavisnosti od recepta tj sastava testa. 65-70% hidratacije koristim i nemam ama bas nikakvih problema sa pravljenjem loptica od hladnog testa😅
Takodje radim 65-70% hidratacije, plasio sam se da se nece vracati testo kao guma ako direktno iz frizidera krenem sa pravljenjem loptica. Probam i tako sledeci put.

@delboy tako sam danas i odradio. Ostavio ga 20-30 minuta na sobnoj temperaturi i napravio loptice. Super je islo.

Sendvici sa slika bi odlicno isli uz pomfrit i neki gazirani sok ili hladnu pivU.
Na youtube-u mozete naci recept za sendvic Croque Monsieur ciji bi prevedeni naziv bio gospodin hrskavi ali i da sendvic prilagodite svom ukusu.
Sendvic sam napravio od malo skupljeg tosta, ~200g dimljene sunke, 150-200g kackavalja, 500ml mleka i malo senfa.
1. prvo se napravi besamel sos
2. na svako parce hleba namazete besamel sos a na samo jedno parce stavite senf
3. u sredinu sendvica stavite kackavalj i dimljenu sunku ali mozete i na vrh sendvica da narendate malo kackavalja
4. u zagrejanoj rerni na 220 stepeni drzati sendvic 15ak minuta ali mozete rernu da iskljucite posle 10 minuta

Sa kasikom sam presekao sendvic pre slikanja sto znaci da se u rerni nije previse isušio.
Mozete da tostirate hleb pre nego sto ga namazete sa besamelom ako zelite da posle rerne bude hrskav.
U Lidlu mozete da kupite malo veci tost od standardnog ili da koristite obican hleb za pravljenje ovih sendvica.

Poslednja izmena:
Ponovo sam pravio sendvice ali drugi put sam koristio obicnu sunku ~200g, stavio manje kackavalja i verovatno preterao sa besamel sosom.
Mislim da je za pravljenje ova dva velika sendvica dovoljno po 150g sunke i kackavalja a umesto sunke moze da se stavi mortadela.
Da li je neko pravio stuffed crust picu?

a.jpgb.jpg

Poslednja izmena:
Pravio sam picu cak sam povecao hidrataciju. Ivice si mi bile mekane i vazdusaste ali nikako da napravim one vece "rupe" od vazduha.

Evo kako izgleda.IMG_1770.jpeg

Nazad
Vrh Dno