Šta je novo?

Vaše mišljenje: zašto menjate laptop?

Ja menjam laptopove na 3-5 godina, najcesce samo zbog toga sto postanu prespori. Ne kupujem highend laptopove, uglavnom neke best buy, zato nisam koristio laptop duze od 5 godina. Vrlo retko mi se desavalo da mi nesto crkne.

Imao sam Toshibu, zaboravih tačan model, dobrih 7 godina. Bio je XP na njoj, nisam mogao da pređem na sedmicu, pa sam prešao na novi laptop.
HP je bio sledeći, isto ne mogu da se setim tačnog modela.
Stvarno dobra mašina, trajao je 5-6 godina.
Prosuo sam koka kolu na njega, mačka se ispovraćala po tastaturi, klinac ga je ispustio na pod, pa ga zgazio... osim što je baterija oslabila ništa mu nije falilo.
Prešao sam na novi, isto HP, zbog većeg ekrana, pa ga je klinac prisvojio posle par godina.
Sad koristim firmin laptop i za sada nemam nameru sebi da nabavljam novi.

1000012719.jpg
Asus laptop 16/512 Snapdragon X 420e u Kini. džaba. zato menjam 😛

Asus Vivobook 15 X1504VA-NJ1144​

Asus Vivobook 15 X1504VA-NJ1144 laptop računar (90NB10J1-M01D20) │ i3-1315U (6C, do 4.5GHz) │ 16GB DDR4 (2x8GB) │ 512GB SSD PCIe 3.0 │ 15.6" FHD, mat, 250 nita │ UHD Graphics │ FreeDOS │ Wi-Fi 6 + BT 5.2
Ima li neko istkstva sa ovim modelom lap topa?
Nista igrice,word,muzika,internet,flimovi. Prosječan korisnik .
Trajanje baterije me zanima. Mislim da nije losa kupovina za 400e
Hvala

Danas smo dobili obavestenje da krece globalno poskupljenje laptopova za 25%, prvi talas, zbog nedostatka RAM memorije.

Edit: od HP-a i Dell-a.

Odmah naručio HP Zbook X G1i workstation laptop.

Poslednja izmena:
Danas smo dobili obavestenje da krece globalno poskupljenje laptopova za 25%, prvi talas, zbog nedostatka RAM memorije.

Edit: od HP-a i Dell-a.

Odmah naručio HP Zbook X G1i workstation laptop.
Očekivano je poskupljenje, mada baš za 25%... Nije malo.

Uzeh 2 laptopa 32 GB u poslednji čas 🙂

Ja nabudzih nedavno uzeti laptop dok je vreme.

Juce ubacio 2 polovna SK Hynix DDR4 16GB modula umesto 2 modula od 8GB koji su bili u njemu.

Usput iskopah polovni SK Hynix NVMe od 512GB koji je jedva bio koriscen pa ubacih i njega u laptop i sad ostaje da se prezivi ovo predstojece ludilo.

Biće ove godine katastrofa što se tiče tehnike uopšte, čuvajte to što imate.

HP otkazao sve porudzbine laptopova i desktop racunara, zbog promena cena. 🤣

Da, ovo je haos koji je izgleda tek na začetku, ja uzeo malo veću količinu polovnih da imam lager za neki deo ove godine jer mi kaže lik koji donosi od preko da na primer Nemačka ništa ne menja od računara već neko vreme, nema više ono na kilo u reciklažnim centrima i bagatela kao ranije.

Da, kod mene u firmi mnogi projekti ce ispastati zbog nemogucnosti nabavke novih masina.

Nagovorio sam sve koje sam znao da uzimaju na vreme, pa kako bude bice.

1773997518793.png

Quote Validity : 25th March 2026

Please note that multiple orders have been cancelled by HP across several countries; this issue is not limited to Ireland.

Important: HP pricing is expected to increase further from 1 April 2026. Kindly confirm your requirements at the earliest to avoid additional cost impact.

Kome treba laptop, ne cekajte.

Ista situacija i u firmi sa kojom ja saradjujem iz Nemacke. Nestasica Thinkpadova kao u doba korone, pa smo poceli Dell da nudimo klijentima. Mada su i oni pocetkom godine promenili nomenklaturu, tako da je pravi haos.

Zbook sa 1500e skocio na 1880e, za sad...

Povecanje od 25%, kao sto je i Dell uradio pocetkom godine.

Nazad
Vrh Dno