Šta je novo?

Periferni uređaji Preporuka za što veći kancelarijski monitor

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

component

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poena
385
Počela žena povremeno da radi od kuće, pa hoću da joj kupim monitor. Odgovara joj ovaj koji je koristim, 37" 4K VA panel, ali se više ne prodaje. Ne mogu nigde da nađem ništa veće od 32". Uslov je da bude ravan (ne zakrivljen), da nije wide, što veća dijagonala, i što veća rezolucija. Nije bitan panel ni refresh rate. TV ne dolazi u obzir.

Ako nema veće od 32" onda 4K nema smisla i može WQHD. U tom slučaju možda 2 komada?

Ima li iko ideju?

Iako TV ne dolazi u obzir, samo da napišem da moj prijatelj koristi 4k tv kao monitor, mislim da je 50", čudio sam se zašto ali on ima veliku dioptriju i kaže da mu tako odgovara. Ikonice su 10x10 cm, slika je ok

Počela žena povremeno da radi od kuće, pa hoću da joj kupim monitor. Odgovara joj ovaj koji je koristim, 37" 4K VA panel, ali se više ne prodaje. Ne mogu nigde da nađem ništa veće od 32". Uslov je da bude ravan (ne zakrivljen), da nije wide, što veća dijagonala, i što veća rezolucija. Nije bitan panel ni refresh rate. TV ne dolazi u obzir.

Ako nema veće od 32" onda 4K nema smisla i može WQHD. U tom slučaju možda 2 komada?

Ima li iko ideju?

Daš ženi svoj od 37" a sebi uzmeš šta ti je volja. 😀
Šalu na stranu, imaš npr U4323QE koji nije zakrivljen, ali i to ti već zalazi u teritoriju 42" TV-a, ostaje pitanje zašto tačno ne odgovara TV.
Ja se spustih sa 1x32" u 4k na 2x27" u 2k i to mi je taman, mada sam fasovao dioptriju pa moram i u to da gledam kroz naočare...

Dual monitor ima neke prednosti koje nemaš kada je sve na jednom ekranu bez obzira na rezoluciju, makar meni tako deluje pošto me je mrzelo da istražujem prečice koje sve postoje da iskoristim delove 4k ekrana. 😀

Monitora ima, ali ne znam da li ih ima u Srbiji. Mozda da pitas nekog "Madjara" na KP.

DELL UltraSharp U4323QE
Philips P-line 439P1
iiyama G-Master G4380UHSU-B1

Iako TV ne dolazi u obzir, samo da napišem da moj prijatelj koristi 4k tv kao monitor, mislim da je 50", čudio sam se zašto ali on ima veliku dioptriju i kaže da mu tako odgovara. Ikonice su 10x10 cm, slika je ok

Zato sto mu je ukljucen scaling u Windows na (bar) 200% po automatici kad Win namirise 4k rezoluciju..

Smanji na 100% i uopste ne izgleda nerazumno.

Nazad
Vrh Dno