Šta je novo?

GREE klima uredjaji

• Začetnik teme Začetnik teme romim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
  • Oznake Oznake
    133
od 8 jutros je ova potrošnja, termometar pokazuje 26.8 nalazi se na neka 3.5-4m od nje.

1000023943.jpg1000023944.jpg

Standardna stvar za Gree klime da prebacuju zadatu za par stepena i ne održavaju tačno kada je plus.

Najbolje grejac tacne + grejac odvod crevo koji rade samo za vreme defrosta 😎

Pogledajte prilog 529353

Jos bolje nikakav grejac vec otvoreno dno ispod izmenjivaca da bi voda odmah mogla da iscuri 😎

Pogledajte prilog 529354
Te pare sto bi dao i vreme izgubio da skarabudzim ovo, moja klima bi taman za njenog radnog veka potrosila taj iznos struje sa upaljenim grejacem od ~1 mesec na celu grejnu sezonu. Na stranu sto bi izgubio garanciju ako je tako odrezes odozdo.
Tako da za 10 evra godisnje ne bi se cimao uopste, a nije ni toliko.
Evo ja koristim i grejac za noge kad sedim za kompom, koji trosi isto toliko kao onaj na klimi. Bitno da mi je fino za male pare.

Kako kome odgovara, ali po meni ne vredi ta za-je-ban-ci-ja.
Radije bi rastovario tonu cementa, da zaradim za tu razliku u struji, nego da se cimam ko blesav na 6 metara visine 😀
A realno to ti je da se uskratis za dve pakle cigarete po sezoni ili bilo koji porok koji imamo svakodnevno. I ne verujem da je neko bas toliko ogranicen budzetom da bi to radio.

Na stranu sto bi izgubio garanciju ako je tako odrezes odozdo.
Nije on nista radio na tacnu, to je Daikin Nordic (stara serija) takva je tacna fabricki ---> bez grejaca i deklarisana do -25c
Nova Nordic serija je Nepura i ima grejaca, i deklarisana do -30c
Evo slike od njegove Daikin Nordic
--->

Prilozi

• Messenger_creation_184AAB78-8633-47EA-977F-AE5C93D29FE5.jpeg
    Messenger_creation_184AAB78-8633-47EA-977F-AE5C93D29FE5.jpeg
    222.1 KB · Pregleda: 66
  • Messenger_creation_8CF19E8D-905E-4D8D-A23B-6B068A951375.jpeg
    Messenger_creation_8CF19E8D-905E-4D8D-A23B-6B068A951375.jpeg
    118.1 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Pa ova je smrzla zato sto je toliko gola 😂
Salim se naravno.

E to nisam znao da je ovako izrezana.

Sve u svemu nikad ne bi sprovodio grejac u crevo, pre bi skinuo lulu i nek bude klizaliste ispod 😀

Evo sta si propustio.

Clivia moze da se ponasa kao Amber pro t.j. da ne pirka hladno, samo treba da se prebaci u AUTO mod.
Tako da ako ti smeta niska modulacija i prohladan vazduh, a skupa ti amber pro, imas resenje.
Isto ako spustis max snagu na klimi, opet imas isti efekat da ne ide nize od 400w, a samim tim i nikad nema prohladan vazduh.

@pedja1980 Sta bi sa kolegom i clivijom? Jel mu bolje na AUTO modu?
Kako to uraditi, uzeo sam skoro klimu i ne razumem se? Takođe Kako je najbolje da greje, tj izvući maksimum, a da ne kida previše struju? Ifeel?

Kako to uraditi, uzeo sam skoro klimu i ne razumem se? Takođe Kako je najbolje da greje, tj izvući maksimum, a da ne kida previše struju? Ifeel?
Koja klima?
Pusti je na zadatu 23c, Fix Fan 3 i krilce skroz na dole ili ako treba malo dalje da dobaci onda moze i na predzadnji polozaj prema dole!
Ne diraj I-Feel dok ne kupis pametnu uticnicu ---> Npr. ako bude daljinski na pogresno mesto ce ti dosta vise trosi nego bez I-Feel!

Poslednja izmena:
Ako se radi o Cliviji.
Ako ti odgovara kad spusti nisko i pirka hladnjikavo, ne diraj je. Tad najmanje trosi, ali rezultat je malo pothladjivanje prostorije ako nemas dobru izolaciju.
I-feel po meni nije za manju sobu, jer ce uvek pregrevati prostoriju. Zna i da trosi nesto vise ako ga postavis na pogresno mesto.
Sve u svemu izolacija i velicina prostora je taj faktor koji utice na potrosnju.

Ako se radi o Cliviji.
Ako ti odgovara kad spusti nisko i pirka hladnjikavo, ne diraj je. Tad najmanje trosi, ali rezultat je malo pothladjivanje prostorije ako nemas dobru izolaciju.
I-feel po meni nije za manju sobu, jer ce uvek pregrevati prostoriju. Zna i da trosi nesto vise ako ga postavis na pogresno mesto.
Sve u svemu izolacija i velicina prostora je taj faktor koji utice na potrosnju.
Loša mi je izolazicija u tih 40ak kvadrata gde mi je Clivia 24000btu. Lokal je negde oko 85 kvadrata, sastoji se iz dva dela, donji od 40kv u kome je Clivia 24k i gornji koji je oko 45-47 kvadrata u kom je on/off klima LG 24000btu od pre 20 godina,.ali odlicno radi, greje i na -2,3. Generalno gornji deo je sam po sebi topliji od donjeg sigurno za 3,4 stepena, jer je ušuškan za razliku od donjeg dela iznad kojeg imam samo mali krovčić koji pritom nije ni zatvoren. Ne znam šta bih mogao da uradim što se tiče izolacije u donjem delu, moraću da se raspitam, ali generalno lokal ne mogu da ugreju dve 24-ke, neverovatno, pritom računi za struju nisu mali, baš se nerviram. U planu imam da uzmem još jednu 18/24 invereter klimu, samo sam sluđen koju, jer ovde ima raznih komentara. Gledam Pular, Midea extreme, Brezeeless. Znam ja šta bih uzeo, ali dosta sam već dao za Kliviju, tako da sam ograničen što se tiče budžeta. Možda ima neke cake preko aplikacije da se to malo dotera, ali ne razumem se baš najbolje. Hvala puno svima svakako, nadam se da cu rešiti nekako problem.

Loša mi je izolazicija u tih 40ak kvadrata gde mi je Clivia 24000btu. Lokal je negde oko 85 kvadrata, sastoji se iz dva dela, donji od 40kv u kome je Clivia 24k i gornji koji je oko 45-47 kvadrata u kom je on/off klima LG 24000btu od pre 20 godina,.ali odlicno radi, greje i na -2,3. Generalno gornji deo je sam po sebi topliji od donjeg sigurno za 3,4 stepena, jer je ušuškan za razliku od donjeg dela iznad kojeg imam samo mali krovčić koji pritom nije ni zatvoren. Ne znam šta bih mogao da uradim što se tiče izolacije u donjem delu, moraću da se raspitam, ali generalno lokal ne mogu da ugreju dve 24-ke, neverovatno, pritom računi za struju nisu mali, baš se nerviram. U planu imam da uzmem još jednu 18/24 invereter klimu, samo sam sluđen koju, jer ovde ima raznih komentara. Gledam Pular, Midea extreme, Brezeeless. Znam ja šta bih uzeo, ali dosta sam već dao za Kliviju, tako da sam ograničen što se tiče budžeta. Možda ima neke cake preko aplikacije da se to malo dotera, ali ne razumem se baš najbolje. Hvala puno svima svakako, nadam se da cu rešiti nekako problem.
Zaboravih, u donjem delu su dva zida skoro cela u portale.

Ako si hteo dole da dodaš još jednu, mislim da pokušavaš da rešiš "simptom" dok ti (veliki) problem i dalje ostaje.
Ergo, uradi i reši izolaciju prvo, nakon čega su sve šanse da ti dodatna klima neće ni trebati.

Ne znam šta bih mogao da uradim što se tiče izolacije u donjem delu, moraću da se raspitam
Slobodno otvori temu na ovom podforumu, što bolje opiši situaciju i daj što više detalja/slika/crteža, pa da vidimo 🙂

Možda ima neke cake preko aplikacije da se to malo dotera, ali ne razumem se baš najbolje. Hvala puno svima svakako, nadam se da cu rešiti nekako problem.
Preko aplikacije nema sta da se dotera. Tebi je problem izolacija i sve zavisi koliko se otvaraju i zatvaraju vrata u lokalu.
To sto sam pisao o AUTO modu i sve to, je za ako nekome smeta kuci taj prohladan vazduh kad spusti nisko modulaciju, da moze da se resi njega, al za uzvrat ce dobiti cesci on/off rezim.
Doduse ne znam dal uopste i spusta clivia 24 toliko nisko kao 12 i 18, da bi duvala prohladan vazduh. Niko ovde nije pisao o cliviji 24 koliko ja znam.
Tebi svakako ne treba ta niska modulacija jer imas velikih gubitaka toplote, pa evo probaj to za svaki slucaj da ti ne spusta nisko, pa da zato ne mozes da ugrejes lokal.
Ali ipak sumnjam da bi racuni bili veliki ako je klima u toj niskoj modulaciji odnosno da nemas toliko velikih toplotnih gubitaka.

Kao sto je rekao Cofi, ususkaj prostor i najverovatnije neces imati potrebu za jos jednu klimu.

Aj' što me smara Musava modulacija na grejanju, nego ne mogu da verujem da je i aplikacija pobedila sa sa jednom neverovatno glupošću - podešeni tajmeri ne prate pomeranje sata i sad mi sve počinje sat kasnije.🤯🤬😖🥺😶
Imam petnaestak profila i sad treba svaki da prepravim, da bi radio kako treba. Nije to neki problem, ali majku mu, zar u današnje vreme nisu u stanju da naprave da tajmer prosto gleda koliko je trenutno sati na telefonu i pokrene podešeni profil.💀
Kad napravim novi tajmer, sve radi ok.

Da ne otvaram novu temu bzv ... Radi se o Vivax-u gexi (Gree Hansol), kupljenom bas odavno. Radio 13 zima bez ijednog problema. Pre neki dan po prvi put se pali greska H6. Koliko sam procitao moze da bude sve i svasta. Mada do sada nisam nista probao, sem on-off i vadjenja viljuske iz uticnice. Prvog puta je mozda celih 24h radila bez ponovnog H6, posle toga se to cesce dogadjalo, ali je ipak podnosljivo. Sreca sto je kraj zime, te mislim da ce taj prostor koji greje moci da pregura jos neko vreme tako. Kako da za neki dan krenem sa probama i otklanjanjem kvara ? Ima li nekoga ko je ovo otklonio i kako ?

Aj' što me smara Musava modulacija na grejanju, nego ne mogu da verujem da je i aplikacija pobedila sa sa jednom neverovatno glupošću - podešeni tajmeri ne prate pomeranje sata i sad mi sve počinje sat kasnije.🤯🤬😖🥺😶
Imam petnaestak profila i sad treba svaki da prepravim, da bi radio kako treba. Nije to neki problem, ali majku mu, zar u današnje vreme nisu u stanju da naprave da tajmer prosto gleda koliko je trenutno sati na telefonu i pokrene podešeni profil.💀
Kad napravim novi tajmer, sve radi ok.
Mislim da Kinezi (tj. serveri) kasne oko pola dana-dan-dva za promenom, barem je kod mene bio slučaj prošlog Oktobra.
U prevodu, samo se rešilo, bez da sam išta menjao ručno.

Za ovaj put javljam kasnije večeras, nisam obraćao pažnju da li se korigovalo.

Mada ako se kod tebe do sada nije, kontam mrka kapa onda......

Imam petnaestak profila i sad treba svaki da prepravim
Si probao da isključiš/uključiš profil?
Pošto mora da sinhronizuje sa serverom, ima logike da prilikom ponovne aktivacije "zabeleži" adekvatno vreme i da ne moraš da se mučiš brisanjem/ponovnim dodavanjem...

Sve profile sam osvežio (ušao i sačuvao) i to je rešilo problem. Samo aktiviranje, bez ulaska, očigledno ne osvežava podatke. Blesavo je što nema direktnu vezu sa satom u telefonu, koji bi trebalo da ima prioritet, ali avaj... 🙂

Za ovaj put javljam kasnije večeras, nisam obraćao pažnju da li se korigovalo.
Yep, sredilo se i ovaj put bez da sam išta radio/dirao.
Nažalost ne mogu da vidim u HA koji dan tačno, pošto samo brzinu ventilatora menjam tajmerom, a HA je ne čuva u istoriji.

Blesavo je što nema direktnu vezu sa satom u telefonu, koji bi trebalo da ima prioritet, ali avaj... 🙂
"404, logic not found" -- P.R.Cko tehnolođija...
Mada greju za medalju, ne mož' se kaže... 😆

nego ne mogu da verujem da je i aplikacija pobedila sa sa jednom neverovatno glupošću - podešeni tajmeri ne prate pomeranje sata i sad mi sve počinje sat kasnije.🤯🤬😖🥺😶
Ažuriranje od malopre (na v1.25.2.18) 😎🤦‍♂️😆👇

Prilozi

• Screenshot_2026-04-09-15-37-07-791_com.aurora.store.jpg
    Screenshot_2026-04-09-15-37-07-791_com.aurora.store.jpg
    74.5 KB · Pregleda: 35
  • Screenshot_2026-04-09-15-42-06-654_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_2026-04-09-15-42-06-654_com.gree.greeplus.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 34
Da li jos neko ima problem sa povezivanjem i koriscenjem klime preko aplikacije ovih dana?

Od same ugradnje iskljucivo klimu koristim preko aplikacije, podesavam tajmere i sve ostalo medjutim iz nekog razloga vise nije povezana na wifi niti je mogu povezati.

ne meri potrosnju
Ne raste broj kWh, ili nestalo komplet merenje (kao funkcija mislim)?

Kod mene jedna Clivia 29.2/35.66kWh a druga 24.1/28.44kWh, po aplikaciji/utičnici respektivno. Što je manje-više u skladu sa dosadašnjim iskustvom/razlikom u merenju.

Ergo, ako imaš utičnicu i ako ti odstupanje između nje i klime nije (za sad barem) veće od uobičajenog, verovatno je sve ok (kasni samo app). Sačekaj još malo pa vidi (ili preventivno odradi "strujni reset" pa isprati dalje).

danima ne rastu kw, uredno merila do prošle nedelje, juce sam restartovaontelefon i izvadio klimu iz utičnice i v ćeidim da je krenulo merenje

Nazad
Vrh Dno