Te pare sto bi dao i vreme izgubio da skarabudzim ovo, moja klima bi taman za njenog radnog veka potrosila taj iznos struje sa upaljenim grejacem od ~1 mesec na celu grejnu sezonu. Na stranu sto bi izgubio garanciju ako je tako odrezes odozdo.Najbolje grejac tacne + grejac odvod crevo koji rade samo za vreme defrosta 😎
Pogledajte prilog 529353
Jos bolje nikakav grejac vec otvoreno dno ispod izmenjivaca da bi voda odmah mogla da iscuri 😎
Pogledajte prilog 529354
Nije on nista radio na tacnu, to je Daikin Nordic (stara serija) takva je tacna fabricki ---> bez grejaca i deklarisana do -25cNa stranu sto bi izgubio garanciju ako je tako odrezes odozdo.
Kako to uraditi, uzeo sam skoro klimu i ne razumem se? Takođe Kako je najbolje da greje, tj izvući maksimum, a da ne kida previše struju? Ifeel?Evo sta si propustio.
Clivia moze da se ponasa kao Amber pro t.j. da ne pirka hladno, samo treba da se prebaci u AUTO mod.
Tako da ako ti smeta niska modulacija i prohladan vazduh, a skupa ti amber pro, imas resenje.
Isto ako spustis max snagu na klimi, opet imas isti efekat da ne ide nize od 400w, a samim tim i nikad nema prohladan vazduh.
@pedja1980 Sta bi sa kolegom i clivijom? Jel mu bolje na AUTO modu?
Koja klima?Kako to uraditi, uzeo sam skoro klimu i ne razumem se? Takođe Kako je najbolje da greje, tj izvući maksimum, a da ne kida previše struju? Ifeel?
Ako se radi o Cliviji.Kako to uraditi, uzeo sam skoro klimu i ne razumem se? Takođe Kako je najbolje da greje, tj izvući maksimum, a da ne kida previše struju? Ifeel?
Loša mi je izolazicija u tih 40ak kvadrata gde mi je Clivia 24000btu. Lokal je negde oko 85 kvadrata, sastoji se iz dva dela, donji od 40kv u kome je Clivia 24k i gornji koji je oko 45-47 kvadrata u kom je on/off klima LG 24000btu od pre 20 godina,.ali odlicno radi, greje i na -2,3. Generalno gornji deo je sam po sebi topliji od donjeg sigurno za 3,4 stepena, jer je ušuškan za razliku od donjeg dela iznad kojeg imam samo mali krovčić koji pritom nije ni zatvoren. Ne znam šta bih mogao da uradim što se tiče izolacije u donjem delu, moraću da se raspitam, ali generalno lokal ne mogu da ugreju dve 24-ke, neverovatno, pritom računi za struju nisu mali, baš se nerviram. U planu imam da uzmem još jednu 18/24 invereter klimu, samo sam sluđen koju, jer ovde ima raznih komentara. Gledam Pular, Midea extreme, Brezeeless. Znam ja šta bih uzeo, ali dosta sam već dao za Kliviju, tako da sam ograničen što se tiče budžeta. Možda ima neke cake preko aplikacije da se to malo dotera, ali ne razumem se baš najbolje. Hvala puno svima svakako, nadam se da cu rešiti nekako problem.Ako se radi o Cliviji.
Ako ti odgovara kad spusti nisko i pirka hladnjikavo, ne diraj je. Tad najmanje trosi, ali rezultat je malo pothladjivanje prostorije ako nemas dobru izolaciju.
I-feel po meni nije za manju sobu, jer ce uvek pregrevati prostoriju. Zna i da trosi nesto vise ako ga postavis na pogresno mesto.
Sve u svemu izolacija i velicina prostora je taj faktor koji utice na potrosnju.
Zaboravih, u donjem delu su dva zida skoro cela u portale.Loša mi je izolazicija u tih 40ak kvadrata gde mi je Clivia 24000btu. Lokal je negde oko 85 kvadrata, sastoji se iz dva dela, donji od 40kv u kome je Clivia 24k i gornji koji je oko 45-47 kvadrata u kom je on/off klima LG 24000btu od pre 20 godina,.ali odlicno radi, greje i na -2,3. Generalno gornji deo je sam po sebi topliji od donjeg sigurno za 3,4 stepena, jer je ušuškan za razliku od donjeg dela iznad kojeg imam samo mali krovčić koji pritom nije ni zatvoren. Ne znam šta bih mogao da uradim što se tiče izolacije u donjem delu, moraću da se raspitam, ali generalno lokal ne mogu da ugreju dve 24-ke, neverovatno, pritom računi za struju nisu mali, baš se nerviram. U planu imam da uzmem još jednu 18/24 invereter klimu, samo sam sluđen koju, jer ovde ima raznih komentara. Gledam Pular, Midea extreme, Brezeeless. Znam ja šta bih uzeo, ali dosta sam već dao za Kliviju, tako da sam ograničen što se tiče budžeta. Možda ima neke cake preko aplikacije da se to malo dotera, ali ne razumem se baš najbolje. Hvala puno svima svakako, nadam se da cu rešiti nekako problem.
Slobodno otvori temu na ovom podforumu, što bolje opiši situaciju i daj što više detalja/slika/crteža, pa da vidimo 🙂Ne znam šta bih mogao da uradim što se tiče izolacije u donjem delu, moraću da se raspitam
Preko aplikacije nema sta da se dotera. Tebi je problem izolacija i sve zavisi koliko se otvaraju i zatvaraju vrata u lokalu.Možda ima neke cake preko aplikacije da se to malo dotera, ali ne razumem se baš najbolje. Hvala puno svima svakako, nadam se da cu rešiti nekako problem.
Koliko ja znam ovde nema niko Airy 18 🙂Spusta li Airy 18k na 180W, kao 12ka? Moram da odlucim koju cu kupiti
Mislim da Kinezi (tj. serveri) kasne oko pola dana-dan-dva za promenom, barem je kod mene bio slučaj prošlog Oktobra.Aj' što me smara Musava modulacija na grejanju, nego ne mogu da verujem da je i aplikacija pobedila sa sa jednom neverovatno glupošću - podešeni tajmeri ne prate pomeranje sata i sad mi sve počinje sat kasnije.🤯🤬😖🥺😶
Imam petnaestak profila i sad treba svaki da prepravim, da bi radio kako treba. Nije to neki problem, ali majku mu, zar u današnje vreme nisu u stanju da naprave da tajmer prosto gleda koliko je trenutno sati na telefonu i pokrene podešeni profil.💀
Kad napravim novi tajmer, sve radi ok.
Si probao da isključiš/uključiš profil?Imam petnaestak profila i sad treba svaki da prepravim
Yep, sredilo se i ovaj put bez da sam išta radio/dirao.Za ovaj put javljam kasnije večeras, nisam obraćao pažnju da li se korigovalo.
"404, logic not found" -- P.R.Cko tehnolođija...Blesavo je što nema direktnu vezu sa satom u telefonu, koji bi trebalo da ima prioritet, ali avaj... 🙂
Ažuriranje od malopre (na v1.25.2.18) 😎🤦♂️😆👇nego ne mogu da verujem da je i aplikacija pobedila sa sa jednom neverovatno glupošću - podešeni tajmeri ne prate pomeranje sata i sad mi sve počinje sat kasnije.🤯🤬😖🥺😶
Probao mada bicu iskren, mozda je proso minut 😀 Sad cu na duze da ostavim.Probaj da iskljucis klimu iz uticnice na par minuta.
Ne raste broj kWh, ili nestalo komplet merenje (kao funkcija mislim)?ne meri potrosnju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari