Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Imao sam ConsentID i nalog na E uprava.
ConsentID je istekao.
Mogu li sada da se ulogujem pomoću lične karte i čitača da dobijem nove parametre?
Ne znam da li imam kvalifikovani potpis.
Za pristup portalu eUprava kako bi izdao nove parametre ako imaš ličnu kartu ne treba ti digitalni potpis, sa njim se i ne možeš prijaviti, potreban je sertifkat za autentifikaciju koji se inicijalno nalazi na ličnoj karti, kod pristupa biraš opciju sa digitalnim sesrtifikatom ali ti treba PIN koji je dobijen u koverti kada ti je izdata lična karta, ako ga nemaš onda moraš u MUP da ti resetuju PIN (dodele novi)
Druga opcija je da odeš do najbliže Pošte i tamo uzmeš nove parametre pa sve ispočetka kao kada si prvi put instalirao aplikaciju.

Nije baš vezano za eupravu al aj. Vadim novu ličnu i rekli su mi da dodjem za 7 dana, isto tamo sam zapisao broj telefona na dokumenta neka. Da li će biti gotova da se ne cimam ako ne, ne znam samo možda šalju li obavještenja na tel ili preko euprave

Skoro sigurno će biti u tom periodu. Zakaži termin kao da menjaš ličnu kartu, čisto da ne čekaš u redu. To je savet od ljudi koji tamo rade 😃

Gde da zakaže termin za podizanje LK? U kom MUP-u u kom gradu?
Na Novom Beogradu to se radi na različitim šalterima, a za podizanje je FIFO princip. Ostaviš papir u kutiju ispred šaltera, oni povremeno uzmu sve papire i prozivaju.
Pozdrav
BTW: LK može da se uradi za jedan dan, imam iskustvo iz bliskog okruženja.

Gde da zakaže termin za podizanje LK? U kom MUP-u u kom gradu?
Na Novom Beogradu to se radi na različitim šalterima, a za podizanje je FIFO princip. Ostaviš papir u kutiju ispred šaltera, oni povremeno uzmu sve papire i prozivaju.
Pozdrav
BTW: LK može da se uradi za jedan dan, imam iskustvo iz bliskog okruženja.
Sremska Mitrovica isto, različiti šalteri.

Uplatnica za izdavanje licne karte on izbacuje 1154 din ~ usluga koja mi je potrebna je zamena napukle licne karte.

Da li je to taj isti iznos i da li uplatiti?

Trebalo bi,izdaju ti novu LK. Sta se desilo s njom je manje vazno.

Kako je zamišljeno da radi ovo novo za uvid u saobraćajne prekršaje? To nema nikakvu funkciju, samo može da se vidi da li ima neki prekršaj?
Pošto meni doneo poštar rešenje da platim kaznu, nisam bio tu i sad moram da idem u sud da pokupim lično.
Na eUpravi se vidi kazna i iznos, ali ne može da se plati.

Ne znam da li je do sada bila info, pustili su iOS aplikacije za eUpravu i eSanduče.

Ne radi ni kod mene..odradio sam update app i od tada konstantno puca prilikom otvaranja app..
Bila je podrska za verzije iOS >= 13, pa su sa poslednjim azuriranjem to srgali holandjani, sad je podrzano samo za >= 16.

Sta se desava sa euparavom za izdavanje licne karte?
Evo vec dva dana se mucim i nikako da zavrsim, kad mi dodje do dela da treba da potpisem dokument i kad izaberem i cloudu onda mi izbacuju potpisivanje u toku i toj e to, ikad ne zavrsi.
Kad izaberem da potpisem dokument onda mi izbacuje da ne moze da nadje elektronski potpis.

Probao na macu, pa na win10, instalirao sve zivo i dalje isto.

Oni su idiJoti, kada ti izbaci to u cloudu idi na svoj consent ID i startuj ga 🙂 desiće se čudo, potvrdićeš zahtev za koji nisi ni znao da postoji.

Tako je to kad se zaposle lojalni, ne do bog sposobni ili oni koji znaju nešto.

Nemam consent ID, preko postinog sertifikata pristupam.
Nemoj mi reci samo da moram da pravim i consent ID?

I mala ispravka nije u pitanju licna karta vec vozacka 🤦‍♂️

Ja sam pre par meseci vadio vozačku preko euprave, nikakav potpis nikakvog dokumenta mi nije tražen.

Ja sam pre par meseci vadio vozačku preko euprave, nikakav potpis nikakvog dokumenta mi nije tražen.
I ja sam nedavno zamenio vozačku preko E-uprave, ali jeste mi u jednom koraku tražio da potpišem u klaudu. Ali to se svodi na samo kliktanje dalje, dalje, odnosno prelazak na sledeći korak bez dodatnih intrevencija. Stiglo uredno na kućnu adresu, oko 300 din poštarina, ako se dobro sećam. Sve ukupno 3 radna dana od podnošenja zahteva.

Moguće i da nije bilo cimanja nikakvog pa sam zaboravio.

Meni je vozačka prošle godine stigla na kućnu adresu za mislim 3 ili 4 radna dana!
Bukvalno nisam verovao da je sve prošlo bez cimanja i da nije potrajalo 2 nedelje 🙂

Evo resio konacno danas, samo sam morao dva puta da uradim restart racunara, dva puta da instaliram taj njihov program za kartice pa i njega par puta da resetujem i onda preko microsoft edge mi proradio 🙄. Ali moram sam preko uplatnice da izvrsim uplatu, posto karticu mi nije prihvatio 🤨.

Sada mene zanima, sta ako nemam win racunar kako onda ovo da uradim?
Posto za mac a ni za linux tako nesto ne postoji.
A kartica kojom sam probao da platim mi je devizna visa i ovo mi je prvi put da negde nisam mogao da izvršim uplatu snjom.
Inace nije ovo prvi servis od drzave od koga nemam podrsku za mac os.

Super fora kad ti u 2026. godini istekne sertifikat na smart kartici, a uz to kao imas sertifikat u klaudu. Ko slucajno obrise ConsentID aplikaciju ili promeni telefon, kancelarija za IT i eUpravu preporucuje odlazak do najblize poste da bi se preuzeo aktivacioni kod. Preporucuju banku Intesa i nekoliko drugih banaka, ali Postansku stedionicu i Raiffeisen nista, kao da oni ne mogu da implementiraju isti sistem za eGradjane u svojim aplikacijama. Suma sumarum, ko nece da ide u Postu gde su dobre sanse da vas vrate kuci posto im je jedini sluzbenik za eUpravu otisao na odmor, cena sertifikata u Privrednoj komori Srbije danas kosta 5184 RSD, u odnosu na 3600 koliko je to bilo 2023. godine.

Jel moze uopste ovako na blef da se ode po zamenu lk?

Može, naravno. Pitanje je samo koliko ćeš čekati da dodješ na red. Čak i na Novom BG - gde postoji nekoliko šaltera koji rade LK/pasoš, zakazivanje radi samo za jedan šalter.
Pozdrav

Nekim čudom me samo 2 minuta zezalo i izbacivalo greške oko zakazivanje termina za LK, napredujemo džinovskim koracima ka svetloj budućnosti. 😎 😎😂

Da li mozete da platite porez na imovinu preko LPA sajta? Ulogujem se preko ConsentId, izaberem obavezu i unesem validan mail ali i dalje ne mogu da kliknem da dugme "plati". Samo mogu da generisem uplatnice (pdf/xml).

Po secanju ima neko prazno polje gde treba sam da uneses iznos za placanje da bi mogao da nastavis.

Posle potpisivanja u klaudu, na poslednjem koraku Podnesi zahtev (za zamenu vozačke dozvole), javi grešku "Resurs nije pronađen".
Da li je neko imao sličan problem?

Nazad
Vrh Dno