Šta je novo?

Crimson Desert

ako je komplikovanije od sekira i souls igara (a po trailerima smem da se kladim da nije) onda vala ne znam ni oni mladji kako ce da se snadju kad je recimo bila muka za super popularni i lagani Elden Ring a koga je opet preslo manje od polovine igraca (procenjuje se 35-50%)

Džejk kaže da mu se ne dopada kamera i tu moram da se složim sa njim, previše mi je udaljena od lika i ostavlja mi mmo utisak, više bih voleo da je kamera poput witchera 3 ili mass effect-a. To mi je onako, jedina mana sa ovih video klipova. I likovi deluju malo uprošćeno modelovani uključujući i glavnog lika ali dobro, može da prođe s obzirom koliko je veliki svet i koliko detalja ima.
I dopada mi se što glavni lik ima dobro odrađenu fiziku, tj ima težinu kad trči i kad se bori, nije lak kao perce poput Geralta i slično.

Nema razloga da se brinete za kameru, bice za 2dana verovatno na nexusmod-u fov i kamera slider kroz neki framework, ipak je SP igra.

Verovatno ista priča kao sa C77.

Koreanski strimer završio igru i objavio prve utiske.

• Character swapping is just like GTA5 including transition effects where the camera zooms out into the world and back in. Characters are going about their day as they are swapped in. One time he swapped into Oongka in the middle of a gigantic battle and had to fight his way out.
  • Finished the game without the Day 1 patch and encountered only minor bugs. Everything that felt “off” in previous gameplay has been fixed (footstep sounds, running animations, weird reactions when getting hit)
  • Played RDR2 for about 600 hours and he suggested CD was similar in tempo.
  • Praised the world design, each piece of content draws you in with a sense of purpose unlike the “Ubisoft style checklist questing”
  • Main story can be brutally hard if you rush it without upgrading Kliff
  • Every region has a different difficulty, becomes harder when you go east and north.
  • Played on 5080 at 1440p cinematic settings without frame drops or stutters
  • Score/soundtrack is legendary
  • Did not find all the game systems to be fatiguing or stressful to deal with
  • Inventory space can be tight at first but was not an issue late game as side quests reward you with more storage
  • Stated it was the “game of his life”, played 10h daily since he got the review code
  • No life’d the game to finish the review but still not seen 50% of the bosses
  • Avoided giving story details cause of the strict embargo but said “there are twists”.
  • Another reviewer when asked how the game was, linked to a EGM 1998 quote about Zelda Ocarina of Time that translates to “Savor it because this is as good as its going to get for a very long time”.

Solidno.
1000107590.jpg

Nije sve u shotki, vec i u pokretima, gameplayu...
Denuvou...xD

Džejk kaže da mu se ne dopada kamera i tu moram da se složim sa njim, previše mi je udaljena od lika i ostavlja mi mmo utisak, više bih voleo da je kamera poput witchera 3 ili mass effect-a. To mi je onako, jedina mana sa ovih video klipova.
Meni osvezenje nakon pozicije iste u DS, RE4 i sl. Prijala mi i poslednja "Cairn" kamera...Zum in, zum aut s ukusom i to je to 😛

Koreanski strimer završio igru i objavio prve utiske.

• Character swapping is just like GTA5 including transition effects where the camera zooms out into the world and back in. Characters are going about their day as they are swapped in. One time he swapped into Oongka in the middle of a gigantic battle and had to fight his way out.
  • Finished the game without the Day 1 patch and encountered only minor bugs. Everything that felt “off” in previous gameplay has been fixed (footstep sounds, running animations, weird reactions when getting hit)
  • Played RDR2 for about 600 hours and he suggested CD was similar in tempo.
  • Praised the world design, each piece of content draws you in with a sense of purpose unlike the “Ubisoft style checklist questing”
  • Main story can be brutally hard if you rush it without upgrading Kliff
  • Every region has a different difficulty, becomes harder when you go east and north.
  • Played on 5080 at 1440p cinematic settings without frame drops or stutters
  • Score/soundtrack is legendary
  • Did not find all the game systems to be fatiguing or stressful to deal with
  • Inventory space can be tight at first but was not an issue late game as side quests reward you with more storage
  • Stated it was the “game of his life”, played 10h daily since he got the review code
  • No life’d the game to finish the review but still not seen 50% of the bosses
  • Avoided giving story details cause of the strict embargo but said “there are twists”.
  • Another reviewer when asked how the game was, linked to a EGM 1998 quote about Zelda Ocarina of Time that translates to “Savor it because this is as good as its going to get for a very long time”.
Pa koliko mu je trebalo vremena da završi igru,kontam side questove preskako,pola bossova nije našao....kako je to igranje,džabalebaroško 😛

Nije valjda baš toliko kratka?70 emra+par sati igranja,igraću ga kada budu ubacili par DLCova i cena Free

Poslednja izmena:
Koliko sam skontao 50ak sati mu je trebalo, ali se fokusirao samo na main, znači čist rush bez ikakvih side questova i slično

Ma ovo je igra za 200+ sati.

50h je samo main story, a 80-100h je sa side sadržajem. Za completionist sigurno to ide preko. Ogromna je igra, tako da sve ove mehanike što su ubacili će doprijenoti tome da se ublaži repetetivnost na ovoliku satnicu.

Uzeo sam igru na instant gaming, dobio kljuc danas ali ne moze da se aktivira u Srbiji pa sam trazio refund, da znate ako neko misli da kupi da ne moze da se aktivira kod nas.

Moras da gledas region i ne kupuj na sajtovima koji ne pokazuju za koji je region kljuc.

1773836267544.png1773836370155.png

Za sada vidim da ni row, a ni global ne moze kod nas, sto je jako cudno, jer igra moze da se kupi na Steam-u.

Sada sam nasao kako moze, a to je skuplje nego na Steamu direktno 🙂

Mora Gift da se uzme, oni mogu, a cene su muske i osim jednog mesta za 76e, mora da se uzme deluxe i tu je negde cena, 70-80e:
1773836753709.png

Poslednja izmena:
nisam hteo da koristim vpn da nebi dobio ban na steamu 😀, a pitao sam ih pre kupovine kazu global kljuc je i treba da radi za Srbiju ali ako bude problema refundirace, a gledao sam i to za regije negde pise da moze negde da neradi na tim raznim sajtovima sto prodaju kljuceve.

Ispada da su nas stavili u afriku i aziju xD

Prilozi

• Screenshot 2026-03-18 132625.png
    Screenshot 2026-03-18 132625.png
    223.1 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
sve po zasluzi 😊
zemlja treceg sveta aka economic tiger se ne svrstava pod global, nego kao sto rece xepoj - mora bas da pise da je key za srbiju, zemlju sa specijalnim potrebama 😉

Pa ima valjda na loaded (ex cd keys) 50 evra trebalo bi da je dostupno za Srbiju.

Samo me nervira kad dam novac a oni razbiju denuvo za par dana i eto ga za dz.

Svakako podrzavas trud devova.
Ako je samo denuvo problem, slobodno igraj krekovanu verziju kad i ako se pojavi umesto originala.
Ja posto sam prirodan skeptik, nameravam kao i uvek da odigram prvo krekovanu verziju pa ako mi se svidi onda pazarim.

Ja kupio od Enebe i cekam key jos uvek, valjda tek sutra salju, nista od preorder bonusa.

Nazad
Vrh Dno