Šta je novo?

Cyberpunk 2077

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni nije ni jednom zabola kada sam krenuo "stabilnu" da je igram. Sad lupam da li je to bilo oko 1.6 ili 2.0 verzije nisam siguran. Ali je svakako bio hype da je u tom trenutku ispeglana, naravno nije ali meni leteci automobili i slicno ne smetaju pogotovo sto mi se jednom desilo. I da na PS sam je igrao ne na pc.

Da, pa to je malo drugačija koncepcija, samo što sam ja imao i leteće automobile a i ljude, propadanja kroz zidove, probleme sa kolizijom na drumu gde neka nabačena kesa sa đubretom mi bukvalno oduva auto sa ulice i još što šta... Nisam siguran šta se tu dešava i sasvim moguće je da je ova zadanja zakrpa 2.3 poremetila neke stvari jer vidim da ima komentara da je nekima igra bolje radila u verziji 2.0.

I da me neko ne shvati ovde pogrešno igra je ok, ima zbilja zanimljivih deonica i svakako je vredi odigrati, ali meni jednostavno nije potpuno legla iz prethodno navedenih razloga što je i razlog zbog čega mi je samo OK i ništa više. Mali doprinos svemu tome je možda i moje viđenje cyber sveta koje se ipak razlikuje od ovoga kako su ga predstavili ovde u igri.

Poslednja izmena:
Najverovatnije kod tebe uticaj drugih igara ima tu isto udela. Npr Dues Ex nisam daleko odmakao pa nemam neku percepciju već vidjenog.

Pa tako je. Ono što je ovde okosnica radnje, korportivna kontrola i dominacija je ono što je takođe osnova u Deus Ex igri samo što je to tamo kud i kamo lepše i intrigantnije ispričano - više filozofski postavljeno. Tri glavne ideje koje Deus Ex razrađuje su: Tehnološka elita i upravljanje svetom, transhumanizam i kontrola informacione mreže. Zanimljivo je da mnogi autori smatraju da je originalni Deus Ex iz 2000. godine jedna od najdubljih filozofskih igara ikada napravljenih, jer je direktno postavljeno pitanje: da li čovečanstvu uopšte treba sloboda ili mu treba efikasno upravljanje? To je mnogo radikalnija ideja nego što na prvi pogled deluje. CP 2077 ima slično polazište i tu praktično ništa novo nije ni pridodato, izuzev tog ličnog survival momenta koji se odnosi na Srebrnu rukicu i oštećeni čip koji zaglavio u lobanji dotičnog glavnog karatera, i naravno kviz pitanja šta je identitet gledano iz perspektive odnosa tela i digitalne ličnosti. Naravno tu imamo još i sijaset raznih likova upletenih i povezanih na ovaj ili onaj način sa glavnim junakom a koji su prilično živopisno predstavljeni, što je verovatrno i najjači momenat ove igre.

Uzgred, evo jednog sporednog malog isečka iz Deus Ex koji se lako može promašiti tokom igranja, a koji na lep način pokazuje koliko je kompleksno bila postavljena igra, kao i to kako je odrađena konverzacija i na kom nivou su bili pisani dijalozi još pre 25 godina. Možda te ovo potakne da ipak odigraš ovu igru do kraja...

Poslednja izmena:
Vidim da su remaster odlozili taman malo da pocistim backlog pa ce taman da izadje.

Reakcije na remaster su bile prilično loše u startu. Ta igra po mom mišljenju zaslužuje puni remake. Ko zna, možda se i desi jednoga dana... 😉

Nazad
Vrh Dno