Šta je novo?

Crimson Desert

diversity kakav treba da bude.

Hebao ih Denuvo. Sreca da skoro nikad ne kupujem AAA igre day1, pa mi ne smeta, ali bas me zanima kakve ce performanse da budu

Čeka se gameranks. Ako Džejk aminuje to bi mi verovatno bilo dovoljno. Do sad nije proklizao. Mada ovo jeste kategorija za sebe, realno 😶

Za open world igru stvarno je impresivno šta su uradili sa RT osvetljenjem. Pored RTa kvalitet materijala je na vrhunskom nivou. Skoro sve ima height/displacement map.
Jedva čekam da je pokrenem.

Ovo vec dosta bolje i stabilnije deluje, ali je ipak staticki zadrsaj...cekamo da izadje, pa da izadju snimci gotove igre i u pokretu, pogotovo sto se za sada vidi pop-in na 30cm od tebe, sto je nedopustivo.
Rekao bih da ce imati isti problem kao i Dragon's Dogma 2.

Combat je prekomplikovan za sve "over 40"... ali dinamika jahanja je vrh ( prvi posle RDR2 )

Meni delije kao odlična igra koju bih igrao posle 2 godine od izlaska. Kad ispeglaju sve i izađe neka definitive ili final verzija.

Da li ce biti manje “manuelna i komplikovana” od Kcd2?

bice ovo jak flop
Neće,singleplayer open world igara na prste jene ruke,moš nabrojat

Zadnje dve dobre igre Witcher & RDR II,cela decenija prošla

Flop može biti samo tehničke naravi,al to se može popravit

Mogu se kladit u moja zadnja dva lasa,na temenu,da će je igrat preko milion igrača prvi dan

Ni ja ne verujem da će biti flop, može samo loša optimizacija da ga unakazi u startu - neki scenario koji je zadesio CP2077. Ili neki ogromni bagovi i slično. Velika igra - velika šansa za greške.

Svakako hvatam fizičku kopiju za PS5 pro pa ako se ne upecam ide na prodaju.

Combat je prekomplikovan za sve "over 40"... ali dinamika jahanja je vrh ( prvi posle RDR2 )

spadam u tu grupu igrača, i realno da, ne mogu više (niti želim) ni da popamtim tih 70 kombinacija tastera i gluposti a kamoli da pritiskam manično u borbi
Lično mi je i RDR2 bio naporan na konzoli za igranje jer mi je trebalo 3 sata da ukapiram šta koje dugme radi, ali je bilo vredno učenja, ova igra mi deluje skroz suprotno

Neće,singleplayer open world igara na prste jene ruke,moš nabrojat

Zadnje dve dobre igre Witcher & RDR II,cela decenija prošla

Flop može biti samo tehničke naravi,al to se može popravit

Mogu se kladit u moja zadnja dva lasa,na temenu,da će je igrat preko milion igrača prvi dan
Bilo je dobrih open world igara, a witcher nije jedna od njih.

Mislim da se NB97 pogrešno izrazio,ja sam probao CP2077 pa mi nije lego,al ne mogu za njega reći da nije dobar.Brojke govore u njegovu korist,a i sami forumaši.

Isto tako probao KCD II ,al me borba ubija,namesti ovako,namesti onako ,da bi parirao,da bi blokirao,da bi udario.Ma idi bre.

A možda je samo mlad 😛

Bilo je nekoliko super open world igara nakon Witchera 3, daleko od toga da nije.
Pored nabrojanih, bio cp2077, kcd, kcd2, AC Valhalla, Elden Ring, Hogwarts Legacy, Dragon's Dogma 2, Halo Infinite, Days Gone, AC Shadows(nekima se svidela), Horizon Forbidden West, Ghost of Tsushima, Ghost of Yotei, Rise of the Ronin, Where Winds Meet..
Da su sve vrhunske, naravno da nisu, ali su mnogima super igre, kome sta lezi.
Odigrao sam vecinu i bile su mi ok, ne bih za neku rekao da je krs, samo su neke bas dobre, poput kcd oba dela, cp2077, Elden Ring, Dragon's Dogma 2, rdr2 i naravno, neprevazidjeni Witcher 3.

Iskreno, mislim da je promasaj sto nisu ubacili co-op u Crimson Desert, ali verujem da ce igra biti neki prosecan uspeh, nista na nivou Witchera i Rdr2, ali Horizon i Hogwarts popularnost mozda.

Poslednja izmena:
Kad sam počeo da igram Black Desert,ubijao me je loot.I baš sam mislio kako bi to bila super igra da je single.

Tamo si morao skupljat tone i tone loota da bi nešto napravio,jes bio tako reć grind,al ja sam uživao svaki minut.

E sad,nadam se da neće i ovdjek stavit tako mizeran loot.

ehem... GTA4
ako ga niste igrali odavno, topla preporuka da ga ponovite i da ovog puta obratite paznju na sve - radio stanice i zvestavanje o haosu koji ste pravili po gradu resavajuci misije, jurite one sporedne likove po gradu (ikonica na mapi kao cikica) neke od njih su bolje nego glavne misije, vozite cesce helikoptere i camce i istrazujte sa njima, citajte mailove na kompu i krstarite webom, gledajte tv kanale u skrovistu/stanu, zivkajte one telefonske brojeve na koje povremeno naletite u vidu grafita ili isecka iz novina (na trafikama)...
neverovatna kolicina sadrzaja za te godine, no kao klinac nisam uopste toliko obracao paznju.. ni priblizno.

Skill up ima dobar video o svom isporbavanju igre. Nisu samo kontrole problem, ima nepotrebnih komplikacija u gameplayu koje nisu objasnjene i da nisu bili devovi na dohvat ruke mnogi revjuveri ne bi mogli da predju te delove.

Ovo mi se nimalo ne svidja,ja spadam u tu grupu preko 40.Sacekacu onda sa kupovinom,nemam ja vise zivaca za "komplikovane igre" 🙂

Nazad
Vrh Dno