Šta je novo?

Huawei Pura 80 serija

• Začetnik teme Začetnik teme Zvizo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li vredi dati 200€ više za Puru 80 Pro u odnosu na Puru 80 Pro?
Ima li nekog ko je oba koristio, pa da može iz ličnog iskustva da kaže?

Ne. Imam i Mate 80 pro koji još uvek nisam aktivirao, stigao iz Kine, preneću iskustva.

Prilozi

• Screenshot_20260114_190204.jpg
    Screenshot_20260114_190204.jpg
    73.7 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Ne. Imam i Mate 80 pro koji još uvek nisam aktivirao, stigao iz Kine, preneću iskustva.
Ajde javi kakav je, baš me zanima. Ja koristim Mate 70 Pro još uvijek HarmonyOS 4.3. Razmišljam skočiti na HOS 6....A pošto je tvoj već na HOS 6, baš me zanima kako Google app rade i posebno notifikacije...

Ajde javi kakav je, baš me zanima. Ja koristim Mate 70 Pro još uvijek HarmonyOS 4.3. Razmišljam skočiti na HOS 6....A pošto je tvoj već na HOS 6, baš me zanima kako Google app rade i posebno notifikacije...
Hoću, ali tek za 20 dana jer je telefon kod kuće u Srbiji, a ja sam u Francuskoj. Iskreno jedva čekam da se vratim nazad, očekivao sam da će stići pre mog odlaska ali je zakasnio.

Hoću, ali tek za 20 dana jer je telefon kod kuće u Srbiji, a ja sam u Francuskoj. Iskreno jedva čekam da se vratim nazad, očekivao sam da će stići pre mog odlaska ali je zakasnio.

Koja je razlika izmedju mate 80 pro i pro max?Cini se kao bas dobar telefon ali ga nema kod nas uopste.

Da li neko moze da odgovori da li na ultri radi android auto,razmisljam da ga uzmem ali ako ne radi aa dzaba sve,hvala

Aurora store...
Ne radi bas nesto kako treba.
Nece nista da apdejtuje i da skine.
Probao sam par puta da je obrisem i instaliram ponovo ali nista.

Najbolja opcija je kada upalis telefon skines youtube aplikaciju i on ce automatski da ti skine i micro g i onda ce ti 99% aplikacija raditi normalno.
Sta ne radi moze da se skine preko gbox.

Najbolja opcija je kada upalis telefon skines youtube aplikaciju i on ce automatski da ti skine i micro g i onda ce ti 99% aplikacija raditi normalno.
Sta ne radi moze da se skine preko gbox.
Ne koristim android auto niti google wallet. Sve ostalo da, i sve mi radi oreko aurore i microg perfektno. Dobija se apdejt jedino za micro g preko Huawei app gallery, i nema problema

Od juče sam ponosni vlasnik Huawei Pura 80 Iltra telefon.
Uspeo sam sve da podesim što se notofokacija tiče kao i Google aplikacija. Ispade da je lakše nego što sam mislio. Čak i Gmail notifikacine perfektno rade.
Jedini problem koji imam je što ne mogu da aktiviram opcije za programere. Pritiska verziju softvera nebrojeno puta -ništa. Verziju EMUI-a - ništa! Ne znam u čemu je problem?

Rešen problem! Neverovatna stvar! Ja sam kloktao na Informacije o softveru a nisam brojao. Stvar je u tome ako tapneš 8 ili 9 puta neće da se aktivira! Nisam ranije imao ovakav slučaj 😃😃

Nakon nekoliko dana želim da iznesem neka svoja zapažanja u vezi ovog telefona. Osvrnuću se pre svega na Google-ove aplikacije i na to kako one rade na ovom telefonu. Možda će nekom ko ovo bude čitao biti od koristi.
Najpre da kažem da, što se tiče google-ovih aplikacija, Google auto i Google Novčanik ne rade. Ili bar ja nisam uspeo da ih osposobim. Android auto doduše nisam ni pokušao da osposobim pošto me ta aplikacija ne zanima ali Google Novčanik kod mene definitivno ne radi.
Circle to search nisam uspeo da osposobim na ovom telefonu ni preko nekih alternativnih rešenja. Pokušao sam sa nekoliko aplikacija ali nisam uspeo.
E sad da pređemo na ono što radi.
Prošle godine sam nekoliko meseci imao telefon Huawei Pura 70 Pro. Mogu da kažem da je postignut određeni napredak što se tiče kompatibilnosti Google-ovih aplikacija ove u odnosu na prethodnu godinu.
Faktički sve važnije googleove aplikacije rade a takođe rade i notifikacije.
Pre instalacije bilo koje Google aplikacije potrebno je instalirati microG aplikacije (dve) iz AppGalery prodavnice. Zatim se sa web-a instalira Aurora Store prodavnica aplikacija. Pošto mi zvanična verzija nije radila kako treba instalirao sam poslednju nightly verziju.
Nakon toga se iz ove prodavnice aplikacija instaliraju Googleove aplikacije po želji. Prijavljivanje u same Google aplikacije se radi kao i na svakom drugom telefonu.
Viber i Whatsapp aplikacije bolje je instalirati iz Aurora prodavnice nego iz AppGalery prodavnice zbog vraćanja Viber i Whatsapp poruka sa prethodnih uređaja. Ukoliko se one instaliraju iz AppgGallery aplikacije to vraćanje neće biti moguće. Razlog - nije moguće 'povući' backupovane Viber i Whatsapp poruke sa Googleoog clouda. Tako je bar bilo prošle godine.
Facebook, Messanger i Telegram sam takođe instalirao iz Aurora prodavnice.
Notifikacije iz svih ovih aplikacija dobijam redovno bez ikakvog kašljanja i bez ikakvih dodatnih podešavanja.
Što se tiče Gmail aplikacije, da bi notifikacije stizale redovno i bez kašnjenja potrebno je isključiti optimizaciju baterije za ovu aplikaciju. I to je sve!
Prošle godine to nije bio slučaj. Nikada nisam uspeo da podesim da dobijam obaveštenja iz Gmail aplikacije pa sam koristio neka alternativna rešenja.
Prošle godine nije bilo trika da ni sa jednim launčerom pokrenem Google feed. Ove godine i to se promenilo. Fid sam bez ikakvih problema pokrenuo na nekoliko launchera a moj izbor je pao na Nova Launcher Prime. Čak sam uspeo da "povučem" i pretplatu na ovu aplikaciju preko Aurora prodavnice! Kupio sam je pre više godina.
Što se Revanced aplikacije tiče potrebno ne instalirati posebnu verziju MicroG aplikacije za nhega. Ona se uglavnom skida sa istog mesta sa kog se skida i Revanced aplikacija.
To bi bilo to. Dobio sam Huawei telefon sa faktičkim svim google-ovima aplikacijama koje rade kako treba. Što se mene tiče dobio sam savršen telefon!

Poslednja izmena:
Lepo da te sluzi.
Kakva je situacija sa Autofil-om?
Mene je najviše smaralo to sto sam svuda morao da se logujem rucno. Zato sam predao na Honor, cim odem na neki forum sam mi popuni korisničko ime i lozinku.
Inače, i dalje bih bio na Huawei aparatima.
Da, dosta koristim Wallet, baš me razmazio. To bi mi verovatno najviše nedostajao.

Lepo da te sluzi.
Kakva je situacija sa Autofil-om?
Mene je najviše smaralo to sto sam svuda morao da se logujem rucno. Zato sam predao na Honor, cim odem na neki forum sam mi popuni korisničko ime i lozinku.
Inače, i dalje bih bio na Huawei aparatima.
Da, dosta koristim Wallet, baš me razmazio. To bi mi verovatno najviše nedostajao.
Ja sam, što se automatskog popunjavanja tiče, presao na Bitwarden tako da ti be mogu dati idgovor na to pitanje. Besplatan he za stvari koje mi trebaju i bezbedniji od Googlea

Nazad
Vrh Dno