Da li ima neko Xiaomi kamere konkretno CW500 Dual:
https://mi-srbija.rs/pametni-dom/sigurnost-doma/kamere/xiaomi-spoljna-kamera-cw500-dual
Imam vec par Xiaomi uredjaja koje koristim preko Xiaomi Home (a i Xiaomi telefon) pa mi ova kamera deluje zanimljiva postavljanjem na cosak kuce bi mi pokrila dve strane kuce a wifi ruter se nalazi odmah iza zida gde bi bila zakacena.
One su zanimljive, ali nisu bez problema. Citao sam dosta recenzija i nekima su se neki modeli i palili, neki se zale da im se ta kamera raspala i da nije dobro zadihtovana od vode. Zatim, deo njihovih funkcija se moze koristiti samo ako si pretplacen na njihov cloud storage, a nisu jeftini sa tim uslugama.
U svakom slucaju imas dobru ideju, ali bolje je da malo sacekas jer su vec izasli novi modeli koji se kod nas jos nisu pojavili.
Zato, pogledaj na youtube recenzije za novi model: Xiaomi Outdoor Camera 4 Pro.
Ona je sada na Amazonu oko 90€, kod drugih i do 160, a videcemo i cene kakve ce biti kod nas. U svakom slucaju, imaju jako dobru i cistu sliku i danju i nocu, 3 objektiva (ukupno 15 MP) i mnogo bolju rezoluciju nego ta koju gledas.
Napomena, u vezi koriscenja xiaomi kamera.
Ima recenzija u kojima je vise ljudi pisalo da su posle 3 meseca koriscenja beskorisne jer nemaju vise pristup kameri.
Verujem da su oni koristili skladistenje snimaka u oblaku (ali to nisu napisali), pa kada istekne tih 3 meseca besplatnog koriscenja oblaka, onda im u aplikaciji preko celog displeja izlazi slika sa natpisom - pretplatite se ns cloud, i to ne mogu da uklone. Logican je zakljucak da ne treba ni pokusavati da se koristi njihov "besplatni" cloud.