Šta je novo?

iPhone Fold

• Začetnik teme Začetnik teme Marmil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marmil

Poštovan
Učlanjen(a)
26.01.2023
Poena
95
Daleko je premijera ali po svemu sudeci bice predstavljen ove godine.
Ocekuje se cena od preko 2k u Evropi.
Po glasinama, najvise me privlaci vrhunska baterija i sto ce biti "Crease-Free" nakon otvaranja, nesto sto nisam mogao da progutam kod Samsungovih fold telefona npr.
Plan mi je da valjnem 16 pm koji trenutno imam i iPad Air 2 i dobacim koliko jos treba, jer bih ovim uredjajem hteo da dobijem 2 u 1.

Planira li jos neko kupovinu ili je barem znatizeljan kad je ovaj model u pitanju? 🙂

Planiram ja, ako dimenzije budu kao sto su najavljene (u sustini iphone mini kada je sklopljen). Ako bude cigletina kao samsung fold, onda ne

To se neće desiti, jer mini kada rasklopiš dobiješ Pro Max skoro, a to već imaju, mora biti veće.

Biće samo drugačijeg formata nego foldovi kod android konkurencije, ako ne računamo prvi pixel fold I jedna Kinez verzija Huawei folda koji je kao knjiga.

Biće zanimljivo isprati kako odjednom fold uređaji postaju mainstream kada se predstavi ovaj mob.. I ako su ovakvi telefoni na tržištu već 7 godina maltene. 🙂

Treba ispratiti i oppo find N6 jer će to biti rekorder što se tiče unutrašnjeg ekrana i veličine proreza na sredini ( i ako će Apple da reklamira da su to ipak oni )

Poslednja izmena:
Ove godine će mnogi imati tzv. "near crease free" unutrašnji ekran. Honor je već predstavio, Oppo najavio, a ni Samsung sigurno neće kasniti.
Mene će najviše interesovati dimenzije, odnosno odnos stranica ekrana kada je sklopljen i rasklopljen. Kako izgleda nositi ga i koristiti. Google je već imao sličan fold telefon (Pixel Fold); nekima je odgovarao tako širi format, nekima ne. Ali nije ga bilo u prodaji ovde da se pogleda i malo proba. Po najavama, iphone fold će biti još širi (i kraći). Po gsmarena, sklopljen je širine skoro 84mm. To mi deluje baš previše za uobičajeno korišćenje.
Da se ogradim; ja fold telefon koristim ~70% vremena sklopljen, pa mi deluje da će 84mm biti preširoko, a takođe isto i 168mm kada je raskploljen. Poređenja radi, 17 pro max je širine 78mm.
Ali ne može se ništa znati dok se ne vidi i ne proba.

Poslednja izmena:

Uf, meni ovo baš neprivlaćno izgleda zasad, ali videćemo egzekuciju.

Ima logike ovaj form factor za savitljivi telefon, ali bojim se da će biti preglomazan u zatvorenom stanju.

Meni je jako bitno da telefon može u svaki džep i da je komforno korišćenje jednom rukom.

Nazad
Vrh Dno