presretach
Slavan
- Učlanjen(a)
- 07.10.2008
- Poena
- 375
Jel to wifi ili preko kabla?Isti paket kod mene, Novi Beograd.
Reklo bi se da je dosta lose 🙂 Pogledacu sta ima u podesavanju rutera, cini mi se da sam video nesto za SQM. Ako imas neki savet bio bih zahvalan.Treba ti SQM da bi imao skroz stabilne pakete. Muke sam mucio dok sam napravio da radi kako treba kod mene, bolje probaj bufferbloat test sa waveforma, idealno treba da ti bude ping +0 under load kao sto je meni. Pisi ako ti treba pomoc.

KabalJel to wifi ili preko kabla?
Evo uradio sam kod mene:Reklo bi se da je dosta lose 🙂 Pogledacu sta ima u podesavanju rutera, cini mi se da sam video nesto za SQM. Ako imas neki savet bio bih zahvalan.
Pogledajte prilog 530020

Da li samo meni vise ne radi ova kombinacija cak i posle nekoliko reseta 30/30/30? Ne znam kako se desilo da mi je radila normalno ova kombinacija (admin/20HWont17.) 2022-23. godine, a sada vise ne radi. Ne rade ni ostale koje se spominju na netu. Ruter se nije kacio na optiku od tada- bukvalno je bio u ladici/ ormaru 1-2 godine. Da li je jos neko imao prpblemaImam pristup admin meniju preko admin/20HWont17.
Ping mozes da testiras samo i iskljucivo na kablu, u suprotnom ima milion faktora. Povezi racunar/laptop kablom u ruter, osiguraj da pise da je povezano preko LANa a ne wifi. CMD ili terminal ukljuci kao admin i kucaj: ping 192.168.1.1

Ping mozes da testiras samo i iskljucivo na kablu, u suprotnom ima milion faktora. Povezi racunar/laptop kablom u ruter, osiguraj da pise da je povezano preko LANa a ne wifi. CMD ili terminal ukljuci kao admin i kucaj: ping 192.168.1.1
Pretisni enter, i vidi kakav je ping, evo kako bi to trebalo da izgleda od primera sa mog racunara:
Pogledajte prilog 530621
Na windowsu bi ovo zaokruzilo na 1ms, i kako god gledas kroz LAN do rutera nebi smelo da prelazi 1-2ms, wifi nije pokazatelj performansi interneta.
Posalji rezultate i pomocicu ti dalje.
Ping statistics for 192.168.1.1:
Packets: Sent = 200, Received = 200, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 3ms, Average = 0ms
Ping statistics for 8.8.8.8:
Packets: Sent = 200, Received = 200, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 8ms, Maximum = 10ms, Average = 8ms
Zaboravio sam da dodam da je na wifi brzina do 590Pozdrav svima. Imam problem sa optičkim internetom kada sam se vratio na kabl, dosad sam bio na wifi. statička ip, huawei HG8245W5-6T, box 3 600/600, a brzina na kablu je samo do 10 mbps. Ima li nekih podešavanja da se to reši. Prijavio sam smetnju mts-u, ali ako postoje neka podešavanja da ih ne čekam
Ne valja kabl, ili je neki od mrežnih interfejsa crko.Pozdrav svima. Imam problem sa optičkim internetom kada sam se vratio na kabl, dosad sam bio na wifi. statička ip, huawei HG8245W5-6T, box 3 600/600, a brzina na kablu je samo do 10 mbps. Ima li nekih podešavanja da se to reši. Prijavio sam smetnju mts-u, ali ako postoje neka podešavanja da ih ne čekam
Zaboravio sam da dodam da je na wifi brzina do 590
Da, probao sam. Zamenio sam kabl, kupio cat7, Speed and duplex namestio na 1 gbps. Ništa se nije promenilo.Nikad nisam video da je Auto negotiation uradio na 10/10 😮. Da li si probao jednostavnija resenja (zamena kabla, azuriranje drajvera, manuelno da promenis negotation da vidis sta ce da se desi)?
Probaj bootovati neki drugi OS na istoj masini pa vidi da li i tu dobijas 10/10. Ako je i tu isto verovatno do mrezne kartice.Da, probao sam. Zamenio sam kabl, kupio cat7, Speed and duplex namestio na 1 gbps. Ništa se nije promenilo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari