Nemam pojma. Predračun portal za prepaid internet generiše uplatnice sa tim računom.jel treba da se menja?
Meni kako je stigao tako je i placen i opet ista prica kao prosli put - nije proknjizen 😀Da li je nekome stigao račun za optički net u martu?
Isto, sacekacu da prodje vikend pa moram opet da se natezem sa njima, bice ovo mucan period do leta sa njima kada mi istice ugovor. Zivo me zanima sta ce biti kada se zavrsi preuzimanje , kakva ce biti politika sa starim korisnicima. Ja mialim da ce pokusavati da zadrze stare korisnike, ne verujem da im se isplatida gube korisnike ionako su bankrot firma zbog masovnih ulaganja i kupovina firmi.Meni kako je stigao tako je i placen i opet ista prica kao prosli put - nije proknjizen 😀
poziv na broj se menja za svaku uplatu, a ziro racun ostaje isti.jel treba da se menja?
Ja sam na taj tekući račun uplatio za januar (u februaru) i rasknjizen je posle 3 dana. Ovaj trenutni za februar (u martu) nisam jos platio.tako stoji:
Račun Banca Intesa:
160-465939-29
jel treba da se menja?
Pa zato ti i kazem. I ja uplacujem na isti racun za pripejd. Ali posto sam primetio da im sajt trokira i brljavi, razgovarao sam sa njima telefonom i dali su mi pozive na broj i za dva internet prikljucka i za televiziju, svi razliciti. To su mi poslali u tri sms i u tri mejla. I rekli su mi da ti pozivi na broj vaze samo za jednu uplatu, bez obzira za koliko meseci placam. Odmah sam platio u posti i sutradan ujutru su mi stigla 3 mejla, za sva tri racuna u pdf da je placeno.meni vec dve stoje neplacene i ako sam platio.
Izvini, nisam citao celu temu, dugacka je.Sve sam to već napisao u prethodnim komentarima
Izvini, nisam citao celu temu, dugacka je.
Ako si im poslao i uplatnice, onda nemas vise sta da im pravdas.
Nece ni biti, na kraju ce ti mts resiti od 20. marta kada preuzme (tako su meni u mts rekli). Oni (Orion) su bukvalno ugasili sve prethodnih meseci i ostavili par blefera na call centru koji su imali zadatak samo da prolongiraju sa "zabelezili smo, javice se neko", "bice reseno"... Nisam pravnik, ali neka prava su nam povredjena sigurno treba tuziti stare vlasnike jer su ispali nefer i folirali, oni jos uvek posluju doduse sa pravnim licima samo ali svakako treba da snose neku odgovornost. Naravno to bi bio scenario da zivimo u pravnoj drzavi, koja sigorno nece to biti do jeseni ove godine.Moj slucaj ima skoro 20 dana i nije rešen.
2 tiketa otvorena
😂 How about never? 😉koja sigorno nece to biti do jeseni ove godine.
Moj drug to jedva čeka, da pobegne od mts-a 🤣🤣🤣Kad će biti dizanje cena i usklađivanje sa mts ponudom?
Odakle vam ova informacija? Naravno da mts koristi nadzemnu optiku kada im je to zgodno. Ja koristim mts optiku (ne supernova) gde je poslednjih 400m izgrađeno nadzemno preko kombinacije gradskih, eps i telekom bandera.Ne, zato sto mts ne koristi nadzemnu optiku.
Sada kad su preuzeli Orion ide sledeća faza integracije.Šta mislite, da li će tamo gde je dostupna Orion optika biti moguća (u narednom periodu) MTS/A1 optika?
Vidite boldovan tekst, ne piše telekom srbija, ne piše supernova, već piše baš mts. Mislim da će sve oko TV usluge (i na mts i na supernova i na orion optici) da postane Move OTT servis.Šta se menja?
Sve usluge koje sada imaš i dalje su ti na raspolaganju, možeš nesmetano da ih koristiš. U narednom periodu, ponuda usluga će biti usklađena sa mts ponudom.
Evo ja koristim mts optiku (GPON) koja nadzemno ide stotinama metara od mesta gde su je izvukli iz zemlje. Nije to samo par metara kabla nadzemno, čak su stavljali svoje stubove gde je bilo nemoguće iskoristiti EPS stubove. Generalno koriste kombinaciju svojih i stubova EPS-a. I to ne samo za mts GPON, već i FiberPro (optički ethernet) vode po banderama.Ne koristi nadzemnu optiku operatera koje je kupio, ovako naravno da ce da razvuku par metara kabla nego da raskopaju pola ulice 😀
Kad vec spominjes zakup dal ce moci sad na Orion mrezi da se uzima Yettel,A1 ili Yunet internet ?Sada kad su preuzeli Orion ide sledeća faza integracije.
Ta integracija podrazumeva spajanje mts, supernova i orion infrastrukture u jedinstveni sistem.
Da citiram obaveštenje sa Orion sajta:
Vidite boldovan tekst, ne piše telekom srbija, ne piše supernova, već piše baš mts. Mislim da će sve oko TV usluge (i na mts i na supernova i na orion optici) da postane Move OTT servis.
Evo ja koristim mts optiku (GPON) koja nadzemno ide stotinama metara od mesta gde su je izvukli iz zemlje. Nije to samo par metara kabla nadzemno, čak su stavljali svoje stubove gde je bilo nemoguće iskoristiti EPS stubove. Generalno koriste kombinaciju svojih i stubova EPS-a. I to ne samo za mts GPON, već i FiberPro (optički ethernet) vode po banderama.
Ne koriste u gusto naseljenim područjima sa gomilom stambenih zgrada, ali da, itekako ide nadzemno, ponavljam, ovde nije Supernova infrastruktura nikada postojala, već je u pitanju novo izgrađena trasa mts gpon-a iz 2022.
A i sve jedno je, što se same tehnologije tiče na mts i supernova optici se koriste apsolutno identični OLT-ovi, ONT-ovi, spliteri, kablovi, čak kad uvodiš supernova optiku, dobiješ "mts" brendiranu završnu kutiju u stanu / kući, koja je identična onoj na "pravoj" mts infrastrukturi.
Sa druge strane Orion ima XGPON i GPON paralelno kroz ista vlakna, pa zato i mogu da daju 4.5, 10Gbps pakete. Kako će se sad to spajati tehnički u zajedničku, objedinjenu mts-supernova-orion infrastrukturu, ostaje da vidimo.
Sa treće strane, zakoni Republike Srbije ne poznaju infrastrukturu jednog operatera podeljenu po brendovima. Infrastruktura Telekoma Srbija je infrastruktura Telekoma Srbija (nebitno da li je izgrađena ili kupljena). Čak sam dokument "Standardna ponuda za usluge širokopojasnog pristupa u veleprodaji Preduzeća za telekomunikacije “Telekom Srbija” akcionarsko društvo, Beograd" apsolutno nigde ne pominje bilo kakve brendove, već samo uslove za pristup na osnovu tehnologije: xDSL, DOCSIS, GPON.
Telekom Srbija nema DOCSIS infrastrukturu pod brendom mts, pa i nju (doduše pod dosta nepovoljnim uslovima za zakupce) nudi u zakup.
Za GPON u ovom dokumentu nema razlike da li je to mts, supernova ili (uskoro) orion.
To što se svi prave blesavi pa žmure na jedno ili dva oka, jer smo država kakva smo, pa dozvoljavaju Telekomu da "nema tehničkih mogućnosti" na svojoj postojećoj infrastrukturi, to je već druga priča, ali neće ona još dugo, naročito sad kad ubace i Orion u mix.
Ta integracija podrazumeva spajanje mts, supernova i orion infrastrukture u jedinstveni sistem.
Može da piše i Kukuriku isto nam se piše: izjednačavanje "ponude" (= cene i sadržaja paketa) a "integracija u jedinstven sistem" znajući "efikasnost" Telekoma ima traje 5+ godina.Vidite boldovan tekst, ne piše telekom srbija, ne piše supernova, već piše baš mts
Moze, vec jeste dostupna u petak sam detaljno proverio u poslovnici. Ja sam Zemun, naselje Sava Kovacevic, Ohridska ulica, raskidam orion paket 1000/100 sa statickom koji sam placao 5600din i prelazim na mts box 3m 600/600 sa statickom (jeste download manji ali meni je mnogo bitniji upload) 6.300din (prvih 6 meseci, 3.100din) + oko 700 din staticka IP. Posto prelazim na skuplji paket, mogu da mi odma poniste orion ugovor bez da placam bilo kakve nadoknade, dogovrio sam vec, orion opremu 20. marta ostavljam u mtsi poslovnici i to je to.Šta mislite, da li će tamo gde je dostupna Orion optika biti moguća (u narednom periodu) MTS/A1 optika?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari