Der Schnitter
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2021
- Poena
- 275
AMI BIOS. Pa veli da je verovatno grafička, mada postoji mogućnost i da je ploča ili RAM.Izguglaj za početak šta znači dotični error code za tvoju matičnu ploču. Moguće je da je grafika u pitanju (probaš sa drugom). A možda je taj kondenzator, kao i druge stvari.
Grafička napolju 2 dana a monitor vezan za integrisanu i startuje naizgled normalno. Boot meni se normalno pojavljuje, Windows učitava bez zamrzavanja.
Prvo je HDD počeo naizmenično da se pali i gasi. Tu je negde počeo da zamrzava kod pojavljivanja Windows logoa. Posle "sređivanja" sektora javile se greške u OS-u pa sam vratio particiju. Onda se javio i crn ekran pre boot menija.
Ništa nabolje do vađenja grafičke. Možda je baš ona ali problemi nisu krenuli od nje. Pobrisao sam drajvere pa ću sutra grafičku nanovo da vidim.
Hvala, imaću u vidu. Ima neki servis u Enjubu kako Google kaže (možda laže) koji se bavi pločama. Bliže mi je a dijagnostiku ne naplaćuju, navodno.Der Schnitter, pošto ste iz Novog Beograda, vidite za popravku u servisu F-com, Bulevar Zorana Đinđića 12V, telefon 313-2827
Eto u prilogu svima koji ne gase PC. Gasim ga redovno ali nisam imao problema nikad s njim, osim neki put da se ugasi usred nestanka struje, nestabilnog napona i retko BSD.Radi odlično, mada ja i ne gasim računar.
Ali u zadnjih 3 meseca sam ga baš retko koristio i još palio. S obzirom na godine i smanjenje fizičkih aktivnosti nije čudo što se kondenzator udebljao.🙂