Da, da. Doduše, za iOS ne znam. Ja sam na Androidu.Instalirao si Ubuntu zajedno sa desktop okruženjem na Android ili iOS uređaju, kroz Termux terminal emulator..
.. ili ja nešto propuštam?
Zanimljivo ako je tako.
Nisam znao da se toliko daleko može ići.
U pravu ste, lep je i ovako. Ja sam samo proveo dosta vremena na Windowsu 7 pa mi je malo čudno.Ja sam probao nešto nedavno, ali mi se nije dopalo.
Koristim i Chromebook, koji ima Linux u VM. I iako to jeste nekako bolje (svestranije) nego na Android uređaju, veoma mi smeta virtuelna tastatura kada koristim u tablet modu.
Mislim, jeste ona ok i može se izabrati recimo PC layout. Ali je kudikamo nezgodnije od fizičke, ako se koristi key binding i sl.
Mada, za GUI i DE, to nije toliko bitno, rekao bih.
Nego, vezano za tvoju temu..
Ako od Linux-a očekuješ Windows izgled, naravno da je moguće.
Možda ne baš sa kombinacijom koji sada imaš, ali drugačije jeste moguće.
Pitanje je da li to "juriti" po svaku cenu.
Lepota Linux-a je upravo u njegovoj različitosti. I jednostavnosti.
Pa, ako se već koristi, slediti i gajiti tu filozofiju.
Ako se očekuje "igračka" od operativnog sistema, ok je je i to u neku ruku. Ali, hoću reći, da ako i ne uspeš, nije ništa izgubljeno.
Operativni sistem treba biti alat koji će pokrenuti i podržati druge alate koje koristimo zarad nekog cilja.
Linux je Linux - operativni sistem. I kao takav svojstven samo sebi.
U tome treba tražiti njegovu lepotu i funkcionalnost.
Izvinite, ja sam mislio da je Vaš prethodni post bio neka šala. Definitivno ću pogledati, hvala!@Zoran163
Ja sam lepo napisao gde da pogledas, ali izgleda da niko ne shvata kratke postove, kao da se ozbiljnost posta racuna po broju reci 🙂. Za cinnamon postoji gomila tema, izmedju ostalog i razne windows teme, samo treba naci sta odgovara. Ovo je recimo jedan od nacina, za ostale se malo sam potrudi, dobio si pocetne smernice.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari