Šta je novo?

Xbox Project Helix - next gen konzola

• Začetnik teme Začetnik teme Markic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Markic

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
555
Moja oprema  
Laptop
Macbook Pro M4 Pro, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Videćemo. Zavoleo sam Xbox kroz S. Za mene je to bilo potpuno novo igračko iskustvo - jeftino a dobro. Bezbrižno...
Voleo bih da ovo bude neka uber mašina od otprilike 800-1000€ ali brate da znaš da si platio nešto dobro i da pokreće igre makar u 1440p u 60 FPS minimum sa veoma visokim detaljima.
Ovo može da bude nešto zaista zaista crazy... Malo bezveze zvuči ali PC killer... Hardly. Pogotovo kada uložiš u mašinu 4,5K evra.

Kako misle ovo da implementiraju...da li kao dual boot ili šta...i generalno bih voleo da naprave neki xbox handheld ali da pokreće xbox igre iz tog ekosistema

Lik koji je prvi pisao o ovome mesecima unazad izbacio je još neke detalje. Za sada je (kao i tada) sve ovo rumor, znači uzeti sa velikom dozom rezerve :

cuihl8f29qng1.png

Mnogo loše ako je tačno.

Lik koji je prvi pisao o ovome mesecima unazad izbacio je još neke detalje. Za sada je (kao i tada) sve ovo rumor, znači uzeti sa velikom dozom rezerve :

Pogledajte prilog 530993

Mnogo loše ako je tačno.
Šta znam, meni zvuči skroz okej. Zadržavaš library igara, dobijaš i Steam i Epic i Battle.net i šta već sve ne. Možda i narodne verzije. Full Screen Experience je i dalje primitivan ali je dosta solidan početak. Ako bude cena tipa $1000 a performanse u skladu šta se očekuje od RDNA5, ovo može biti best buy za nekog ko želi ekspirijenc konzole a opet svestranost i mogućnosti PC-a.

Kao Steam Machine, u suštini. Manje "seamless" i ispolirano, ali opet slična ideja.

Teška posla da bude 1000 s obzirom da je naglašeno u jednoj stavci da će biti skup. Na ovoj inflaciji 1000 i nije neka suma, realno.

Ovo je samo za igrače koji žele i konzolu i PC igre i to PC sa ovim performansama, a ne RTX 5090. I pritom nisu u stanju da koriste PC kakav jeste i instaliraju šta im treba. Jedina prednost je što će sa nepromenljivim Microsoft hardverom ažuriranja sistema i drajvera biti malo stabilnija i neće praviti probleme. S druge strane, to je Microsoft, pa ne očekujem previše.

Čini mi se da je ovo način da ubiju Xbox a da većini ne izgleda kao da su ubili Xbox

Kako misle very niche audience? 🤔
Pa valjda će svi developeri razvijati igre za tu platformu masovno, kao i za Xbox konzole koje su izlazile do sada...
U suštini ovo će biti neki mid range PC, nešto kao ultra nabudženi APU ili tako nešto.

Ali zašto bi onda bilo ko kupovao neki midrange PC ako ovo bude postojalo? Možda je cilj da PC bude samo high end definitivno (ne uzimajući u obzir office home varijante).

Mnogo pitanja se postavlja ovim potezom. Kapiram da delom pokušavaju ono što je bila enigma zadnjih 35 godina - kako da PC gejmere odvoje od "regularnih" PC korisnika koji računare ne koriste za gejming. Pomenuo kolega gore, steam machine je taj neki fazon, ali je sada pod ručnom jer je Ai napravio pometnju na tržištu komponenti.

Cenu smo pomenuli, ne očekujem ispod 1500€ uz neki lud marketing - tu im bar para ne manjka da naprave neki hajp.

Ostale stavke na onom skrinšotu iznad zahtevaju ozbiljnu diskusiju.

Cenu smo pomenuli, ne očekujem ispod 1500€ uz neki lud marketing - tu im bar para ne manjka da naprave neki hajp.
Mnogo brate... Jedino da je u pitanje već neki ulaz u high end što sumnjam.
Znači moći će se koristiti miš i tastatura i sve to što je ide uz PC, ali zapravo ovo neće biti PC nego primarno Xbox gejming platforma, ili je ipak PC.
Baš ne znam... Koja je onda poenta PC-a uopšte? Ovo kada bi upalilo kako ja zamišljam moglo bi biti baš crazy... Ja sam zainteresovan kupac.

Zato kažem ozbiljna diskusija.

U njihovoj glavi sve to ima smisla, u praksi... Ne znam. Lično mislim da klasične konzole nisu dizajnirane za igre koje zahtevaju m&k podršku. Tehnički mogu biti, ali očigledno nije bilo interesa. Tek po neka ima krštenu m&k podršku.

Masu fps igara sam preskočio jer nisam hteo da se navikavam na kontroler, da ne pričam o RTS, MMORPG itd. Eto, tu mu možda vidim šansu da sve to objedini pod jedan krov.

Mislim, ovde bukvalno razmišljam naglas, verovatno ima masa detalja koje nisam uzeo u obzir, ali o tom potom.

Elem, kažeš 1500€ mnogo. Svakako jeste, samo uzimam u obzir stanje memorije, m.2 i grafike na tržištu. Oni moraju da imaju računicu na kraju, a ne vidim kako bi to uklopili mnogo ispod te cifre, a da pritom ne bude neka below-mid-range mašina. Mada, kad pogledaš, ljudi menjaju flagship telefone iz godine u godinu i pljuskaju 1200+ evra na to. Imaće to svoje kupce, siguran sam.

A možda će i tu da budu neke osakaćene verzije za nisko-zahtevne duše pored pro verzija za entuzijaste.

Elem, kažeš 1500€ mnogo. Svakako jeste, samo uzimam u obzir stanje memorije, m.2 i grafike na tržištu. Oni moraju da imaju računicu na kraju, a ne vidim kako bi to uklopili mnogo ispod te cifre, a da pritom ne bude neka below-mid-range mašina. Mada, kad pogledaš, ljudi menjaju flagship telefone iz godine u godinu i pljuskaju 1200+ evra na to. Imaće to svoje kupce, siguran sam.

A možda će i tu da budu neke osakaćene verzije za nisko-zahtevne duše pored pro verzija za entuzijaste.
Cene navedenih komponenata bi trebale padati i to možda neće biti "klasični" PC setup već nešto nalik APU. To bi trebalo biti jeftinije i energetski efikasnije. Priča mi je stvarno luda i jedva čekam novi info - biće za koji dan koliko sam shvatio.
Ovo za telefone si apsolutno u pravu, ali ljudi kao da su nekako postali razmaženi. Za phone svake godine može a za gejming uređaj koji bi trebao trajati duže ne može 💩

Ne vređaj nas SS-ovce 👮‍♂️🐑😉
Mi ćemo do next gena da jašemo u 30 FPS na 1080p upscale i narednih par godina, dok se ne pojavi taj niskobudžetni naslednik. Ojha 😎

Cene navedenih komponenata bi trebale padati i to možda neće biti "klasični" PC setup već nešto nalik APU.

Da se fokusiram na ovo - što se RAM memorije tiče, skoro sam pročitao da je kompletan batch za ovu godinu već prodat unapred, a zagazilo se i u zalihe za sledeću godinu.

Jedna glava je napisala na reditu, mogu i da citiram - kupuju RAM koji još uvek ne postoji za novac koji još uvek nemaju da bi izgradili data centre koji još nisu ni u planu.

Zato teška posla da će uklopiti ovo u neku krštenu cenu iole pristupačnu. Naravno da bih voleo, ali koliko je realno, ne znam.

Meni sve ovo nema logike da spašavaš brend time što ćeš ljudima ponuditi $1000+ PC/konzola proizvod, u trenutku kada ti se postojeća generacija prodala u jedva 35 miliona primeraka... I to u kom je gotovo 50% prodatih bila jeftinija Series S verzija od $299.

Ljudi nisu izbegavali i kupovali slabo Xbox zato što je on hardverski slab, već što su se bavili akvizicijama studija gde su jurili isključivo profit, a daleko manje vodili računa o svojim IP naslovima koji su i bili prevaga zašto su ljudi ranije i birali zeleni tim na prvom mestu. Te silne milijarde su mogle da donesu tako dobre stare i nove naslove.

Project Helix potentially dual booting, 32 GB in console mode, 24 in Windows mode, can play Steam and Epic games even in console mode.​

Source : 4chan

vaGpXak

Kada kažu da novi Xbox pokreće PC igre šta podrazumevaju pod tim?
Ja se nadam da će igra biti optimizovana za taj hardver koji se pominje (višejezgarni CPU i 32 GB ram) a ne da imam opcije low, medium, high... Hoću konzolaško iskustvo plug&play. Može da ima performance i quality mod ali ne mnogo više od toga.

Za sad sto je leak-ovano nema vise 1 ili 2 target konzole konfiguracije kao sto konzole imaju, samo PC sa skin-om, specijalnim desktop okruzenjem, koje iskljucuje nepotrebne Windows Elemente i optimizuje Full Screen exclusive rad
Pa ako će svima nama biti ista konzola onda se očekuje da se određena igra fino optimizuje za upravo taj hardver i da se isto vrti na tom xbox uređaju.

Mene pc deo konzole interesuje samo iz razloga pokretanje nekih starijih pc naslova koji su delistovani i na steamu i na xbox prodavnici...da li ce biti moguce pokretati nesto sa fitgirl....😅

Nazad
Vrh Dno