Šta je novo?

Vivo X300 Series

Mislim da je 300 serija, pro do sad, a ultra u narednom periodu, napravila popriličan skok u kvalitetu videa u odnosu na prve izvedve njihovih premium telefona. Tu mi deluje kao da je kreiran najveći napredak, što me iskreno raduje jer su kinezi nekako uvek na tom polju kaskali.

Kakav clickbejt naslov.. mogao je makar da ga izvadi iz kejsa 🙂
Није реално очекивати да покаже дизајн телефона који ће изаћи тек за месец/два. У принципу ако верујеш Беновом мишљењу, биће ово звер. Штета што није окачио бар неколико камера semplova. Могли су му бар то дозволити.

U prevodu, i dalje X100 Ultra, barem za mene.

Oppo X9 Ultra bi trebalo da ima veći telephoto senzor, samo ne znam šta će im drugi manji za 10x, kada je svakako 3x dovoljno veliki da zumira 10x+

Medium periscope telephoto (3x): 200MP 1/1.28" 70mm f/2.2

Long periscope telephoto (10x): 50MP 1/2.76" 230mm
Ja cu ciljati oppo.
X100u mi je super ali zudim za svjetlijim ekranom ipak.

Ja cu ciljati oppo.
X100u mi je super ali zudim za svjetlijim ekranom ipak.
Dobro je dok imamo izbora van Samsung i Apple hahah. U suštini, eto kod Oppo i Viva, stvar spada u lične preference. Meni je dosta važna video i foto kategorija ( naravno baterija isto ), ali pošto sam konstantno indoor, meni osvetljenje ne igra neku ulogu, ali zato onome ko je napolju to je stvar koja je od presudnog značenja. Iskreno, oko tih telefona treba da bude daleko veći hajp u odnosu na s26U i Iphone 17pro jer se kod njih već znalo da od napretka ima da donesu samo izmenjeno broj u nazivu modela, dok ovde, opet, koliko toliko, nečem realnom i mogu da se radujem.

Razlikovace se bar po kamerama jos ako malo jos srede zvucnik to ce biti bingo za ultru. Videcemo vrlo brzo,za sad po Meni je ovo najkompletniji tel do sad samo da ima Malo zakrivljen ekran bilo bi super

Један сјајан прилог са мобилног конгреса. Виво је коначно ту у пуном сјају. Кога мрзи да гледа, ове године дефинитивно иде глобално ултра. Акценат је на видеографији, са не само поправљеним LOG видеом него и микрофонима. Чим видим Бена овако узбуђеног, с' обзиром да човек трстира све што постоји од технике, биће ово паклена машина.

Cekamo jos da vidimo cenu,niko nij najavio nista do sad
Pa cena će biti poprilična za Global, u to sam siguran. E sad, kako će to do nas da stigne, da li će ga imati oficijalno u šopovima van poslovnica ili ćemo se dovijati sa CN verzijama i slično, to ostaje da se vidi, ali definitivno uzbuđen.

Један сјајан прилог са мобилног конгреса. Виво је коначно ту у пуном сјају. Кога мрзи да гледа, ове године дефинитивно иде глобално ултра. Акценат је на видеографији, са не само поправљеним LOG видеом него и микрофонима. Чим видим Бена овако узбуђеног, с' обзиром да човек трстира све што постоји од технике, биће ово паклена машина.

Odgledao sam ceo video, iskreno, ovo što radi Ben i Vivo je sjajno. Doveli potpredsednika odeljenja za kameru i video i Bena koji je spremio pitanja, koja su velikom većinom ona koja nas korisnike u ovoj oblasti i interesuju. Bez nekih floskula i slično, direktno i konkretno ( bar u odnosu na to kako ostali brendovi rade ). Ukoliko Vivo bude imao kvalitetno vođstvo iz ugla menadžemnta i politike firme uz pravi marketing, ne bi me čudilo da za nekih 3-5 godina, on i Oppo, uzmi bitan deo kolača jer gledajući samo proizvod, iznad su konkurencije, samo glas o njima da se proširi i van grupe entuzijasta, i to je to.

Cn,nema potrebe za globalom uopste i do saad je sve bilo bolje na cn
Ovo im je sad, po rečima VP-a, prvo, apsolutno zvanično, u full modu, globalno predstavljanje, tako da možda i sad sama sofverska verzija globala bude rame uz rame sa CN-om. Razlog zašto se tome nadam jer onda postoji šansa da ga dobiju i lokalni šopovi, pa čovek, koliko toliko, opet, ima neki vid sigurnosti ukoliko rokne ploča ili nešto u prvim mesecima korišćenja, kada je CN, onda ideš na šta Bog da. To je jedina stvar koja potencijalno predstavlja onako, stvar dileme prilikom keširanja soma evra.

Odgledao sam ceo video, iskreno, ovo što radi Ben i Vivo je sjajno. Doveli potpredsednika odeljenja za kameru i video i Bena koji je spremio pitanja, koja su velikom većinom ona koja nas korisnike u ovoj oblasti i interesuju. Bez nekih floskula i slično, direktno i konkretno ( bar u odnosu na to kako ostali brendovi rade ). Ukoliko Vivo bude imao kvalitetno vođstvo iz ugla menadžemnta i politike firme uz pravi marketing, ne bi me čudilo da za nekih 3-5 godina, on i Oppo, uzmi bitan deo kolača jer gledajući samo proizvod, iznad su konkurencije, samo glas o njima da se proširi i van grupe entuzijasta, i to je to.

Ovo im je sad, po rečima VP-a, prvo, apsolutno zvanično, u full modu, globalno predstavljanje, tako da možda i sad sama sofverska verzija globala bude rame uz rame sa CN-om. Razlog zašto se tome nadam jer onda postoji šansa da ga dobiju i lokalni šopovi, pa čovek, koliko toliko, opet, ima neki vid sigurnosti ukoliko rokne ploča ili nešto u prvim mesecima korišćenja, kada je CN, onda ideš na šta Bog da. To je jedina stvar koja potencijalno predstavlja onako, stvar dileme prilikom keširanja soma evra.
U pravu si skroz i treba da rastu sa ovakvim pristupom . Evo prvi put da najbolji tel izbacuju globalno sto aamo po sebi govori o steategiji. Samo napred i vovo i oppo

CN software je teško đubre, nemojte da vas ljudi ovde u temi loze džaba. Pa nije džabe pun KP polovnih CN x300, ljudi se prevare na priče i onda sok.

Bilo koji global je bolji za nas nego CN, ako ništa nema kineske hiroglife na widgetima i info boxovima

Šta tačno fali CN-u?
Ajde ja i ne koristim nešto posebno telefon, ali ne znam ni prosečan korisnik šta bi imao da zameri...

Meni je CN softver srkoz OK, ne vidim kako je u bilo kom slucaju "tesko djubre". Jedino sto mi je faililo je bio circle to search ali i to je reseno i instalira se za 5 sekundi. Kada budem uzimao novi telefon uzimam CN bez razmisljanja.

CN software je teško đubre, nemojte da vas ljudi ovde u temi loze džaba. Pa nije džabe pun KP polovnih CN x300, ljudi se prevare na priče i onda sok.

Bilo koji global je bolji za nas nego CN, ako ništa nema kineske hiroglife na widgetima i info boxovima
Ja koliko vidim vecina na kp je global i objasni nam samo zasto je djubre,eto da znamo za iduci put

Pa evo.. zbog kineskih hiroglifa na većini widgeta ? To neka bude dovoljno.. ne bi trošio dalje tastaturu na setingse koji su logični samo žutim ljudima, sramno kopiranje iOS, njihov kineski AI koji se kao ugasi, pa onda neke funkcije koje ne očekuješ da im treba blue ai da bi radile, njihov build in kalendar koji isto mesa kineski i engleski, alarm koji se automatski mjutuje kada su njihovi praznici itd itd

Smešna priča, nikome nikada ne bih preporučio CN rom.

Jedina dobra stvar kod njega je što bas brzo i tečno radi.

Krivo mi što nisam napravio listu celog smeća na CN romu dok sam ga koristio, pa da samo uradim copy paste ovde

Teško đubre je verovatno za onog ko ne vidi dalje od srpskog jezika i ćirilice i ko voli onaj katastrofa Google dialer gde ti se ne grupišu svi pozivi za taj kontakt i gde nema snimanja razgovora.
Za onog naprednijeg korisnika ovaj OS je kao prodavnica igračaka, ima svega, može sve, radi sve i još je šareno.😂
Nisam koristio fluidniji OS do sada iskreno. Tačno je da se u vidgetima pojavljuju kineska slova kao i kalendaru i Ai podršci, ali sve može da se zaobiđe i reši.
Moram da napomenem da sam ja izuzetno alergičan na taj pixel android look kome svi teže, ne volim ni ravne ekrane kojima se svi okreću, ne volim ono što većina ljudi voli, pa moje mišljenje treba uzeti sa rezervom.

Sta radite sa tim snimanjem razgovora kad vam je toliko vazno? Kojim poslovima se bavite?

Sta radite sa tim snimanjem razgovora kad vam je toliko vazno? Kojim poslovima se bavite?? 🙄
Bolje da ga imas a da ti ne treba nego da nemas a da ti zatrebe. Recimo i meni je bitan toliko da sam na samsungu recimo uvek menjao csc kode da bih dobio snimanje rqzgovora jel nema onog rekao samti ovo a nisam ono ,lepo snimljeno i molim lepo. Meni licno znaci. Sto se tice cn roma fluidniji tel nisam nikad imao,ai mi se nikad nije upalio do sad a koristim vivo od 100tke. Po meni je cn rom ako ne bolji identican kao i global samo nanpocetkunima par stvari za podesavanje ,a hocemo li da pricamo o bateriji na global verziji?

@fkloznica
Ako nisi mogao alarm da podesiš onda nije sve do os-a... Bukvalno za svaki novi alarm imaš da štrikliraš to za praznike.

Za widgete sam ubacio neki sat sa prognozom iz OS-a bez kineskih slova I to je to. Jedino ako ti smeta widget menu gde su prvi ponuđeni na kineskom.
Njihov Ai sam ugasio i pobrisao sve osim browsera koji nema tu mogućnost.

Sličnih gluposti možeš da nabrojiš i za xiaomi, IPhone, Samsung i ostale I da kažeš da su smeće

Da se nadovežem, da li neko ima usporedbu brzine okidanja fotke. Znam da je iphone tu na prvom mestu, ali isto tako znam da se Samsung ni sa s26U, tu nije proslavio. Ko ima X300 pro, X200 pro, da li ima nekog iskustva sa brzonom okidanja i hvatanjem kadra u pokretu ?

Da se nadovežem, da li neko ima usporedbu brzine okidanja fotke. Znam da je iphone tu na prvom mestu, ali isto tako znam da se Samsung ni sa s26U, tu nije proslavio. Ko ima X300 pro, X200 pro, da li ima nekog iskustva sa brzonom okidanja i hvatanjem kadra u pokretu ?
Vivo ima poseban snapshot mode za brzi shutter speed.

Ako pričamo o cn verzijama telefona, meni najviše bode oči to što nemaju esim. Jel to nema niko od cn proizvodnjača na cn verzijama ili ipak ima neko da ubacuje esim? Znam da imaju ona neka rešenja tipa esim.me, jel to radi kako treba ili tu bude nekih problema?

Ako pričamo o cn verzijama telefona, meni najviše bode oči to što nemaju esim. Jel to nema niko od cn proizvodnjača na cn verzijama ili ipak ima neko da ubacuje esim? Znam da imaju ona neka rešenja tipa esim.me, jel to radi kako treba ili tu bude nekih problema?
Isto pitanje,jel probao neko taj adapter

Nazad
Vrh Dno