Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Kako namjestiti na Samsungu da kad mi stigne poruka, da vidim na lockscreenu od koga je a da ne prikazuje sadržaj? Jel ja ne vidim ovu opciju ili ladno ovo ne može na OneUI (svemogući) da se podesi? Dakle ne želim da prevlačim prstom i spuštam notification prozor, tada vidim od koga je, hoću odmah da mi piše od koga je poruka (messages, viber, whatsupp) na lockscreenu.

^ Uđi u obaveštenja aplikacije i namesti ovako

Može samo da ti bude bez prikaza,ali automatski ne vidiš niti sadržaj,niti ko ti je poslao,što ima logike

Prilozi

• Screenshot_20260301_221836_Settings.jpg
    Screenshot_20260301_221836_Settings.jpg
    70.4 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Tako je i podešeno i notifikacije stižu ovako

12576.jpg

Samo nemoj da staviš da se sakrije sadržaj na lockscreen-u. Ti hoćeš ono što sam i ja hteo kada sam prešao na OneUI 8, to su promenili. Meni je to glupost, kao i još dosta stvari koje su pogoršali.

Izgleda da je i ovo individualno, ja sam vratio sa Tajlanda na EUX, proradilo. Opet vratim na Tajland sad radi na oba broja (mts i yettel).
Meni nije ,ocigledno je nesto drugo.
Ja sam probao vise puta .
Danas sam po prvi put u poslovnici podneo prigovor .Ranije sam online.Cak u poslovnici ,slozili se da je do njih neki problem.Jer pusteno na mom broju,jos im receno da radi na A1.Kad su to culi,odmah je bio komentar,do nas je .U prigovoru navedeno model telefona i da sa karticom od A1 ima 5G
Videcemo odg.sad

Šta bi na kraju? Jel može da se podesi da izlazi od koga je poruka ali ne i sadržaj?

Mislim da to nije moguće jer Samsung sve tretira kao sadržaj od sada. Ne može se odvojiti content od imena.

Ne može, nevjerovatno.

Pa donekle je i logicno.. ako je privacy podesen da se ne vidi poruka, ne bi trebao ni sender da se vidi.
Ako se dobro secam, isto je i na iphone.. meni je bio face podesen pa uvek pise sve.

Meni na ajfonu za viber ponekad random izadje notifikacija "pera peric has sent you a message" i to me uzasno nervira, jer je skroz random...

Evo malo poredjenje slikanja stvari u pokretu. Prva slika je Automatski mod, druga pro mode, 1/750 shutter speed.

Ova iz Pro moda moze i dosta bolje, malo fokus da se podesi i dobije se bukvalno kao da spiner stoji.

Prilozi

• 20260303_100703.jpg
    20260303_100703.jpg
    117 KB · Pregleda: 81
  • 20260303_100634.jpg
    20260303_100634.jpg
    81.4 KB · Pregleda: 85
Nije mi jasno zašto ovo ne može automatika da rješava? Da mod automatski prepoznaje kad treba da se shutter speed mijenja u zavisnosti od situacije.

Auto modu je uvek ekspozicija bitna, bira manje brzine da bi izvukao vise svetla. Zato i ima pro mod.

Sad sam to htio da kažem, na Magic 7 pro su slike uvjek bile jasne pri fotografijama u pokretu, auto mode, nikakvo petljanje sa PRO modom.

Kad telefon (S25u) spojim sa kompom preko usb kabla, otkljucan je ekran, telefon moram rucno da podesim da dozvoli pristup memoriji, odnosno fotografijama koje sam slikao.
To nekad ranije (prosle godine) nije bilo tako.
Sta i kako podesiti da komp odma ima pristup telefonu, memoriji telefona i fotkama?

Pa izaberes tamo MTP valda ili media transfer,umesto ostalih opcija.

Kad telefon (S25u) spojim sa kompom preko usb kabla, otkljucan je ekran, telefon moram rucno da podesim da dozvoli pristup memoriji, odnosno fotografijama koje sam slikao.
To nekad ranije (prosle godine) nije bilo tako.
Sta i kako podesiti da komp odma ima pristup telefonu, memoriji telefona i fotkama?
Tako je sada po difoltu. Unapređenje sigurnosti

Meni ne radi na mts i yettel, radi na A1. Što je još čudnije u inostranstvu radi 5g na mts-ovoj kartici u romingu. Znači definitivno je do mreže

Meni ne radi na MTS i dalje.Pisao sam u grupi za 5G.Koja nebuloza od odgovora.Podnet prigovor u poslovnici .U principu shvatiti odgovor od njih kao uredjaj nije kupljen kod njih i itd.Zato ne radi 5G.Ima sreen odg.tamo u grupi

Takodje 5g radi od prvog dana, s25u iz dijasporashop(tehnomanija)

Kod mene isto S25U od momenta puštanja na mts radi 5g, takodje malo posle toga i kod žene na malom s25 i kod klinca na s23...

Nazad
Vrh Dno