Šta je novo?

Jastuk za sedenje

• Začetnik teme Začetnik teme Ga100n
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ga100n

Cenjen
Učlanjen(a)
23.11.2023
Poena
125
Potrebna mi je preporuka za obican jastuk za stolicu jer sam se posle dosta godina ponovo poceo da sedim na obicnoj/kuhinjskoj stolici ispred kompjutera.
Kancelarijska stolica koju sam koristio je postala neudobna a novu ne planiram da uzmem.
Gledao sam jastuke za sedenje na IKEA sajtu i u JYSK prodavnici ali jos uvek nisam odlucio koji cu da kupim.
Potrosio bih oko 1000 ali se ne bih zalio kada bih nasao neki jeftiniji jastuk.
Jeste li kupovali skoro jastuke za stolice?
Svaka odgovor i savet ce mi biti koristan.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima.

Davno sam koristio nešto slično i nije loše ali vremenom postane tvrd, pa ga treba zameniti.
Sreća pa nisu skupi.

Hvala obojici na odgovorima.
Ne znam koja debljina jastuka za stolicu je najbolja.
Uzeo bih jastuk od memorijske pene ali ne ergonomski.
Kupio bih prvi jastuk sa spiska koji ima punjenje od memorijske pene ali IKEA mi nije blizu pa jos uvek nisam doneo odluku o kupovini.
Da li uzeti jedan skuplji ili dva jeftinija?🙂
Ima li novogodisnjih popusta u IKEA-i?

Poslednja izmena:
Probao sam i one od memorijski pene i one neke želatinske, ali sam na kraju najzadovoljniji sa jastukom za invalidska kolica. Ovi predhodni se ili deformišu (pena) ili raspadnu (taj neki želatin). Onda mi je palo na pamet da ljudi u kolicima provode po celedane u njima. Otišao u Rudo prodavnicu koja se bavi time i kupio jastuk za kolica. I evo 5 godina kasnije i dalje je super kao i prvog dana. Samo sam ga stavio u navlaku.
Ovako nekako izgleda.

jastuk.jpg

E ova tema meni treba.
Pre par meseci kupio taj JUSTINA iz Ikea za Ikea Markus stolicu (koja je poznata kao neudobna po pitanju dupeta za duze sedenje).
Iskreno, bacanje pare. Pretanko, bas ga "spljostim" kad duze sedim.
Mozdaaa mogu da prodju 2 komada kao sto si spomenuo.

Ovo sto su ostali clanovi predlozili deluje mnogo bolje.

Vidim da imaju i na temuu neke ovakve zezalice, ne znam da li to ista valja?

1772442498047.png

Ako neko ima jos neku preporuku otvoren sam i za amazon i za bilo sta.
Ubi me trticna kost pa pretpostavljam da mi treba neki ovaj sa rupom a ne ovaj za dekubitis

Al ovo je za lumbalni deo, ne da sedis na njemu? 🤔

Vidim da imaju i na temuu neke ovakve zezalice, ne znam da li to ista valja?

Pogledajte prilog 530267

Ako neko ima jos neku preporuku otvoren sam i za amazon i za bilo sta.
Ubi me trticna kost pa pretpostavljam da mi treba neki ovaj sa rupom a ne ovaj za dekubitis
Skorije iskustvo - kupio sam uravo ovakvo jastuče (bez leđnog dela) iz istog razloga. Mislim da je bolja varijanta da je rupa sve do kraja (mislim prema leđima). Inače za dekubitis, hemoroide i nagnječenje trtične kosti trebaju slični jastuci.

Al ovo je za lumbalni deo, ne da sedis na njemu? 🤔
Tacno,za sedenje mozda ovo

Nije 1000 dinara ali ja se kunem u ovaj jastuk. Inače sam u invalidskim kolicima i od kako ga koristitim progledao sam. Nešto najbliže antidekubitnom dušeku (nema pumpu). Samo obratiti pažnju na veličinu jastučića jer ima i sa jastučićima veličine 3 cm (za taj ne garantujem).

Prilozi

• Screenshot_20260305_190219_Temu.jpg
    Screenshot_20260305_190219_Temu.jpg
    118.4 KB · Pregleda: 29
Nazad
Vrh Dno