Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Cao svima, neka preporuka za stapni do150e. Stan je 85 m2 na dva nivoa. Dva tepiha u dnevnoj, 200x140 i 230x160 staza u kuhinji i hodniku, ostalo parket. Prvo nivo oko 45 m2. Sprat, 3 sobe, hodnik i kupatilo. Tepisi po sobama 200x140 u dve i u najmanjoj 170x120. Ostalo parket. Znaci oko 40m2. Plus stepeniste od 1. do 2. sprata i stepeniste ka terasi jer je terasa iznad celog stana. Znaci 33 stepenika. Rzmisljamo po prvi put o stapnom, bas zbog dosta parketa i stepeništa i manevarskom prostoru zbog dosta namestaja. Tepisi su inace klasicni tanki msm nisu oni cupavi. Upravo nam je riknuo samsung sc4135, bio je ok, rel mali i lagan, kakav nam i treba, ali je radio samo dve god i dva meseca! Hvala!
Da budem iskren, teska prica da za taj novac postoji bilo sta pristojno ili korisno da ce usisati kako treba a da je bezicni, pa cak i parket. Koristim Philips i Bosch, svaki ima neku manu ali na kraju dana usisaju iako to moze dosta bolje, a bolje je jos skuplje. Za taj novac bolje je uzeti stapni sa kablom ili neki obican kao taj Samsung.

Da budem iskren, teska prica da za taj novac postoji bilo sta pristojno ili korisno da ce usisati kako treba a da je bezicni, pa cak i parket. Koristim Philips i Bosch, svaki ima neku manu ali na kraju dana usisaju iako to moze dosta bolje, a bolje je jos skuplje. Za taj novac bolje je uzeti stapni sa kablom ili neki obican kao taj Samsung.
Hvala ti. Mi se zagrejali za xiaomi g20 ili nesto slicno, ali ako tako kazes...I ta prica oko autonomije baterija (navodno svega 10 ak min u najjacem modu) i njihovog trajanja (dve god)...msm generalno, sad vrv zavisi od modela. Mada kazem ti, najvise smo razmisljali o praktičnosti, zbog prostora, kao sto sam napisao. Sa kablom stapni je jako slab izbor msm?

Hvala ti. Mi se zagrejali za xiaomi g20 ili nesto slicno, ali ako tako kazes...I ta prica oko autonomije baterija (navodno svega 10 ak min u najjacem modu) i njihovog trajanja (dve god)...msm generalno, sad vrv zavisi od modela. Mada kazem ti, najvise smo razmisljali o praktičnosti, zbog prostora, kao sto sam napisao. Sa kablom stapni je jako slab izbor msm?
Da slabiji je izbor, trazio sam sa kablom i hteo da uzmem Black & Decker koji je oko 100 eur. Najgore je sto nema nigde uzivo da se vidi pa ne znam kakvi su za ciscenje i pranje posude, ali kontam da je jaci od skoro svakog bezicnog i ima oko 5-6 metara kabla.
Sto se tice baterija na bezicnom, retko ti treba usisavanje na najjacem modu jer cetka pokupi solidno sasvim ali opet od slucaja do slucaja.

Uzeo sam Dyson V15s Detect Submarine pre neki dan. 700e na kp, nov.
Pvi stapni usisivac, zadovoljan sam bas. Neverovatno sta je izvukao iz tepiha, obican usisivac koji sam imao nije izvlacio deseti deo toga. Ona cetka stvarno radi dobar posao.
Fluffy optic za tvrde podove takodje odlican, laser bas dosta pomaze da se vidi prasina po podu.
Narucio sam sa alija neki mali dodatak koji se montira na dugme tako da moze da se 'zakljuca' u ON polozaj i onda ne mora da se drzi non stop. Takodje sam narucio i flexible extension hose dodatak, nije dosao uz usisivac, a moze da bude koristan kad usisavam auto npr..

Da ispricam sta mi se desilo - prvo sam ga nasao na oglasima za 580e kod jednog lika iz NP, otvoren za slikanje, nekoriscen. 15 pozitivnih ocena, nalog preko 10god star.
Reko' ajde da uzmem. Dodje usisivac, otpakujem, sve deluje ok, kvalitetno. Skontam brzo da usisivac nije dosao sa digital motorbar head glavom, ona glavna koja ima senzor za PM cestice na osnovu kojih usisivac podesava snagu. Onda primetim jos neke sitnice, npr ne izgleda 100% kao dyson v15 - stap se kaci ispod kutije za smece, ne na nju(to sam prvo pomislio da je neka podverzija, posto oni imaju brdo nekih podverzija i boja). Onda vidim da je dugme na ekranu plasticno i loseg kvaliteta, sto nije slucaj na dysonu. Takodje nema nikakvih podesavanja na ekranu osim za medium/high jacinu usisavanja. Baterija - nije ista kao original uopste, ni konektor nije isti, punjac kinesko smece koje ima fazon 5g.
I najvaznija stvar - nema nigde serijski broj na uredjaju.
Pocnem da guglam i vidim da kinezi proizvode fake dyson uredjaje. Jako slicni originalu, ali ipak dovoljno razliciti da se provali. Evo primer. Moj je izgledao identicno kao ovaj.
Npr moja zena ne bi provalila uopste, sto je najgore usisivac vuce prilicno dobro ono malo sto smo probali.

Na kraju sam uspeo da vratim uredjaj i pare, nakon pretnji tuzbom itd. Al eto, cisto da podelim sta mi se desilo.
Da mi je neko pricao ne bih verovao da na trzistu postoje i fake dyson uredjaji..

O, daaa postoje - kada sam bio u Kini kolege u jednom tržnom centru gde se pregovara o ceni a nudi sve i svašta pokupovali neke sitnije "Dyson" stvari (prese za kosu, za uvijanje kose etc) za "bagatelu" u odnosu na cenu kod nas mada ako se dobro zagledaš i imaš sa čim da uporediš vidiš da je stvarno dobro (ali ipak ne i savršeno) vizuelno urađena kopija iliti fake Dyson...

Ima li neko od kolega Xioami g20 i kako je zadovoljan, koliko traje baterija u turbo modu a koiko u normal modu! Koliko se dugo puni baterija? Da li je zameljiva ili ne! ? Hvala

Pozdrav,
dvoumim se izmedju

Bosch Štapni usisivač BCS712XXL i Bosch usisivač Unlimited 9 BBS931WBA​

ima li neko iskustva ili se generalno razume u specifikacije pa da mi kaze koji je bolji
cena im je ista stim sto ovaj unlimited 9 ima neku bosch akciju povrata 10.000 dinara
kod ovog 712xxl vidim da idu 2 baterije npr

Pozdrav, zainteresovan sam za stapni usisivac do 200eura,interesuje me vase iskustvo,odrzavanje,usisna snaga i baterije.
Vidim da ima dosta Dream:

Dreame Mova J20,DREAME štapni usisivač R20 Ultra​

modela kao i Xaomi model

XIAOMI Mi štapni usisivač G20​

, u obzir mozda dodje

Štapni usisivač na baterije Unlimited 7 BCS711EXT posto mozda dobijem dodatni popust na ovu cenu koja je sad?​

Pozdrav, zainteresovan sam za stapni usisivac do 200eura,interesuje me vase iskustvo,odrzavanje,usisna snaga i baterije.
Vidim da ima dosta Dream:

Dreame Mova J20,DREAME štapni usisivač R20 Ultra​

modela kao i Xaomi model

XIAOMI Mi štapni usisivač G20​

, u obzir mozda dodje

Štapni usisivač na baterije Unlimited 7 BCS711EXT posto mozda dobijem dodatni popust na ovu cenu koja je sad?​

Od navedenih, mislim da je Dreame R20 Ultra najbolji izbor.

Pogledaj jos i Dreame Z30 Ultra. Malo je skuplji od R20 Ultra, ali ima vecu usisnu snagu.

Nedavno, kad sam kupovao stapni usisivac, Bosh sam iskljucio iz razmatranja jer je neko od kolega sa foruma spominjao kako ne usisava krupnije stvari (tipa zrno kafe...). Meni je to bio dovoljan razlog da ih vise ne uzimam kao opciju za kupovinu.

Neko je skoro pominjao i hvalio Beko, malo je skuplji od 200€, ali možda je negde na nekoj akciji ili sa kuponima

Pozdrav,
dvoumim se izmedju

Bosch Štapni usisivač BCS712XXL i Bosch usisivač Unlimited 9 BBS931WBA​

ima li neko iskustva ili se generalno razume u specifikacije pa da mi kaze koji je bolji
cena im je ista stim sto ovaj unlimited 9 ima neku bosch akciju povrata 10.000 dinara
kod ovog 712xxl vidim da idu 2 baterije npr
Ne znam za seriju 9, možda je dobar, ali ulazi u cenu gde se već može naći Dyson. Vidim da su popravili čišćenje, i korpe i četke. Što se serije 7 tiče, verovatno je prevaziđena, tj. preskupa za to što nudi. Meni je najveća prednost baterija, imam 2 i onda usisavam na Turbo modu ceo stan, onda povuče i veća zrna. A razmišljam da kupim i treću, ima povoljno 2,5 Ah sa punjačem, manje od 3.000 RSD. A postoje i adapteri da se pretvore u powerbank, pa bih onda imao dodatnih skoro 10Ah za izlete, putovanja i kampovanja 😀

Nazad
Vrh Dno