Šta je novo?

Tablet Preporuka za 10-11" Tablet

markoni_slo

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2006
Poena
330
Potrebna mi je preporuka (iskustvo) za android tablet koji bi bio dovoljno portabilan u slučaju kad treba nešto na brzinu odraditi (npr sa izvođačima radova prodiskutovati o projektu kuće na samom gradilištu) a opet koji bi se kod kuće prevashodno koristio za pregled i čitanje PDF dokumenata, možda knjiga, stripova u elektronskom formatu kao i za konzumiranje youtube sadržaja uz povremen surf netom. Dakle, nema nekog po meni zahtevnijeg korišćenja.

Apple proizvode bih preskočio jer smo svi u kući na android ekosistemu i ne bih da izdvajam preveliku cifru za isti obzirom da u ovom trenutku ne vidim svrhu u tome tako da ni android tableti reda veličine S serije od Samsunga ne dolaze u obzir.
Generalno vidim da je siromašna ponuda u nekom budget/mid-range segmentu a ono što sam našao da se nudi kod nas a da deluje pristojno jeste:
  • Samsung Galaxy Tab A11+ 8/256
  • Xiaomi Redmi Pad 2 8/256
  • Lenovo Idea Tab TB336FU 8/128
  • Xiaomi Redmi Pad Pro 8/256 (minus je 12" ekran)
Mišljenja, iskustva korisnika su kao i uvek različiti, neko kudi, neko hvali, svaki ima svoje prednosti i mane pretpostvaljam. Samsung je skuplji od većine a koliko vidim jedino Samsung ima FHD ekran za razliku od ostalih koji imaju 2.5K rezoluciju pa iskreno ne znam koliko je to mana ili apsolutno nebitna stavka na ovakvim uređajima? Deluje mi da Xiaomi nudi najbolju autonomiju obzirom na veličinu baterije ali ima (Pad 2) veoma sporo punjenje. Pretpostavljam da i ovde kao i na telefonima važi pravilo da Samsung ima najzaokruženiji UI i najbolju podršku?

Imam Redmi pad 2, bas sam zadovoljan, uglavnom ga korstim za citanje knjiga u epub formatu i povremeno odgledam neki film na njemu. Citanje pdf-a na ekranima ispod 14-15 inca meni je smrt, tako da za pdf-ove i ne koristim. Savim pristojan tablet koji kosta oko 150e za vaijantu 8/256. Nije nesto posebno brz, ali za ono sto koristim i ne treba mi brze. Kvalitet izrade pristojan, cak deluje znatno skuplje nego sto jeste.

Bolje uzmi neki sa 8gb RAMa, redmi pad 2 npr.

Zašto ne Apple? Uzeo baš iz razloga što je Android bio skuplji. Prvo sam uzeo osnovni ipad , posle ipad pro M1 na KP, fino bilo jeftinije od top androida.

Ja sam uzeo u A1 market, na 24 rate bio je oko 19 hiljada, bila je neka akcija oko 800 dinara rata, sad je 890 ali vidim da su prosirili ponudi novim modelima. Na ananasu je trenutno 22 hiljade, sacekaj vaucer 3000 na 20000 pa ce da te izadje 19000 ako ti se ne uzima na rate. Inace cini mi se da je skocila cena u odnosu na pre 2-3 meseca.

Nazad
Vrh Dno