Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nema, gasi se. Yettel ima novu platformu koju interno hvale kao da je bolja od stare i od EON-a (malo verovatno ali ajde da vidimo kad je puste)
Evo ulogovao sam se posle 100 godina da napišem da je EON sigurno najbolji digitalni proizvod koji sam ikad koristio (a imam staža) i eto, verujem da nema šanse da išta bude bolje od toga. Ovo je jednostavno vrhunac korisničkog iskustva

Vidim da neki pisu da se gasi EON platforma. U poslednjem Svetu kompjutera SBB i Yettel su izdali demanti na tekst iz januara gde su takodje najavili gasenje EON platforme. Receno je da ostaje EON platforma do daljnjeg.

Svaki tehničar ima svoju priču. Meni rekao da dok sam pod ugovornom obavezom neće se EON sigurno menjati. Za kasnije ne zna. 😀

Tako su i srocili u saopstenju, da za postejece ugovore nece menjati, a koji ce biti uslovi za zasnivanje novih ugovora nakon 1. aprila, ostaje da se vidi.

Od 01.04.2026. Ova tema odumire, SBB više ne postoji, verovatno je tako kupoprodajnim ugovorom regulisano? Total, više ne postoji, odavno! Ko će kako proći, pokazaće vreme. Vrlo brzo.

Vidim da neki pisu da se gasi EON platforma. U poslednjem Svetu kompjutera SBB i Yettel su izdali demanti na tekst iz januara gde su takodje najavili gasenje EON platforme. Receno je da ostaje EON platforma do daljnjeg.
Bolje da nisi nista ni pisao, sta mislis sta znaci to "do daljnjeg" ? Ne, to ne znaci "zauvek" i to "do daljnjeg" jednom mora doci. Oni su se samo ogradili pa kad za mesec, dva, tri, ugase, lako ce reci "Nismo rekli da se nece ugasiti".

@Sone1983
Izvini a sto bolje da nisam pisao i sta sam pogresno napisao i sto si se ti nasao prozvanim? Gde si ti procitao da sam napisao da ostaje zauvek? Mislio sam na najave da se gasi od 01.04. To svi navode kao datum. Za razliku od nekih koji daju samo informacije rekla kazala, ja sam dao informaciju koju je zvanicno preko jednog medija dao Yettel. Naravno da ce se ugasiti jednog dana ali ne kao sto vecina pise od 01.04. i opet, ne kazem ja nego Yettel prenosim ono sto sam procitao. Evo i celog saopstenja.
IMG_20260227_202828.jpg

Čitljivija verzija:

ELdrMRh.png

Skupa je to rabota SBB ima oko milion TV korisnika nemaju ovi tehničke mogućnosti da reše sve moguće probleme koji bi se javili sa ažuriranjem i prelaskom na yettel platformu. Pogotovo što SBB koristi i CAM module, više vrsta stb uređaja, više vrsta android box uređaja. Plus i posebnu platformu za korisnike van njihove mreže. Ali će verovatno u jednom momentu doći do toga da za nove korisnike i u SBB bude samo u ponudi yettel platforma za gledanje TV kanala.

Prelazim u novi stan gde navodno postoje kako sbb tako i mts optika.

Da li postoji nacin da sbb optiku povezem direkt na ovaj ruter i izbegnem njihov u potpunosti?

Koliko sam upućen, ne postoji ruter koji možeš tek tako da nakačiš na ont i da radi.
Postoji opcija da se nakači provajderov ruter u bridge modu na ont, pa na njega neki drugi ruter, ali direkt ruter neki drugi na ont, jok.

Koliko sam upućen, ne postoji ruter koji možeš tek tako da nakačiš na ont i da radi.
Postoji opcija da se nakači provajderov ruter u bridge modu na ont, pa na njega neki drugi ruter, ali direkt ruter neki drugi na ont, jok.
Kod nekih može svoj ruter direktno na ont, jer mi je kod SN moja Tenda bila nakačena na Huawei ont, ali SBB mislim ne dozvoljava bez bridge moda njihovog rutera

Da li postoji nacin da sbb optiku povezem direkt na ovaj ruter i izbegnem njihov u potpunosti?

Sto se tice sbb-a, za biznis korisnike moze, a za ostali tip korisnika nisu zainteresovani, ide samo njihov uredjaj i nema bridge funkcija.

Konkretno MikroTIK direktno ne mozes, pre njega mora da postoji nesto sto ce da ima u sebi tvoje pppoe podatke, a to je vec njihova oprema. Sta god da ti donesu, samo pozovi i kazi da ti stavi LAN 1 u bridge mode, a onda nakaci hex S koji imas i to je to.

Оно што он хоће да стави је онт (има оптички улаз) а то још горе не може.

Ja sam mislio da zadrzim provajderov ONT (u nadi da nije i ruter u njemu) i da onda mikrotik bude ruter koji podrzava pppoe.

Koliko razumem SBB to nece dozvoliti, da li neko zna da li je to moguce na Yettelu onda?

U zgradi (novogradnja) navodno postoje i mts i sbb optika, ja imam ugovor trenutno sa sbb-om, nadam se da s obzirom da su ista firma od skoro mozda mogu da se prebacim na yettel.

vidi u temu za Yettel optiku

Pozdrav, da li su brzine na SBB optici identicne brzinama na kablu? Tj 500/60 za premium paket?

Glupo pitanje, ako mi UO ističe 05.05. da li će prihvatiti opremu 03.04.? Pitam jer 04.04. putujem van zemlje i neću biti tu nedelju dana, a ne bih da me nešto izvaćare pa da moram da im plaćam i preko toga. Inače se rastajemo posle 19 godina.

ima li neka varijanta da se dobije neki popust na sbb obnovu ugovora, istice mi u maju?

Ja sam dobio 10 meseci po 1din. Vidim da moze i vise ali mora zahtev za raskid.
E sad ono sto mene zanima, da li sad obnoviti ili sacekati da se to spajanje sa yettelom zavrsi?

Nazad
Vrh Dno