Šta je novo?

Crimson Desert

ccccccc.. lazuuuuu pa satiru i ovi.
raytraced reflections moj ...da ne kazem sta..
poprilicno je selektivan taj RT reflections i ovde i u CP2077 a vala i u onom HL remake-u

1772315031258.png
1772315196572.png

mozda je do mene ali mi nekako lose izgleda grafika iz ovog klipa, cekamo da vidimo kako zapravo radi na nvidia. ovo je "nativno" uz fsr koji se vidi iz aviona po pikselima i jako mi bode oci

Ne verujem da moze bolje od ovoga, a da radi na GTX 1060 i da je preporucena 6700 XT.

Puno njih krenulo da naplaćuje 70 evra svoje naslove. A gejmeri konzumiraju li - konzumiraju...

Puno je cak i za to sto si nabrojao.
Svakako ce se prodavati te igre , uopste nema potrebe da budu toliko skupe pa da kaze neko - ako, devovi su zasluzili.
Najveci deo ce verovatno dobiti izdavaci i promo/marketing/trailer firme/mediji.

Može da se nađe jeftinije na reseller sajtovima. Ja sam je uzeo jer nema šta da se igra drugo. Ako neko ima backlog neodigranih stvari može lagano da sačeka.
Svakako treba ih podržati jer recimo nema ni trunke bilo kakve agende u igri. Odbili su Sony da bude timed ekskluziva. Koriste in-house engine i izgleda da je igra baš dobro optimizovana.

Sad za kvalitet same igre, vidjećemo. Recezenti su dobili kopije, imaju skoro mjesec dana da je odigraju i istraže to kako treba. Review embargo je 24h prije izlaska.
Jedno je sigurno, biće bolja od Ubisoft slopova što izbacuju zadnjih 10 godina.

Ja se nadam da će da padne neki demo do izlaska

Igrao sam Windrose (Crosswind),to će da uzmem,igrao sam isto tako demo Active Matter, to i bi i nebi uzo

Al stime šta ima PvPvE. single i cop...mislim da ću je uzeti,Pa kada te iznerviraju čiteri ideš na single player,i tako u krug 😛

Puno je cak i za to sto si nabrojao.
Svakako ce se prodavati te igre , uopste nema potrebe da budu toliko skupe pa da kaze neko - ako, devovi su zasluzili.
Najveci deo ce verovatno dobiti izdavaci i promo/marketing/trailer firme/mediji.
Ne bih da branim cene, posebno ne ovakvih igara ali AAA igre poput witchera su koštale 60€ pre 11 godina. Od tada je inflacija nabila cene u nebesa svemu sto konzumiramo, još i najmanje video igrama ako se gleda taj rast od 10€ za 11 godina.
Ali slažem se da prvo proizvodnja AAA igara ne treba da kosta koliko trenutno kosta pa posledično tome ni prodajna cena ne treba da bude takva.
Suluda mi je sama pomisao da proizvesti jednu AAA igru sada kosta više stotina miliona (u najvećem broju slučajeva) i traje 10 godina. Čast izuzecima kojih ipak ima jako malo.

Ne iznenadjuje me zahtevnost, igra graficki izgleda dosta zastarelo, nekako zrnasto i sve deluje mutno.
Dizajnerski deluje fino.

Ne iznenadjuje me zahtevnost, igra graficki izgleda dosta zastarelo, nekako zrnasto i sve deluje mutno.
Dizajnerski deluje fino.

Bas to, Horizon Forbbiden West koja je izasla prije par godina izgleda kao next-gen igra za ovo sto su prikazali, ali valjda ce igra bit koliko toliko dobra.

Koliko sam video sve karte su bacili na specijalne efekte tokom animacija i borbe.
Sumnjam sa bi to radilo bez trzanja da su i svet blendovali malo bolje i bez ovih ostrih ivica.
Videćemo kad izadje.
Licno mi ne smeta grafika. Samo nacin borbe koji me brine.

Za sada kruže priče da su kontrole haotične na konzolama. Previše opcija i komandi što dovodi do tolike konfuzije da igrač ne može da se pohvata. Ako je tačno nadam se da će neki day one patch da koriguje u nekoj meri gde neće biti napinjanje mozga.
Za PC ne znam kakva je priča, ali verujem da je bar malo bolja situacija.

Za sada kruže priče da su kontrole haotične na konzolama. Previše opcija i komandi što dovodi do tolike konfuzije da igrač ne može da se pohvata. Ako je tačno nadam se da će neki day one patch da koriguje u nekoj meri gde neće biti napinjanje mozga.
Za PC ne znam kakva je priča, ali verujem da je bar malo bolja situacija.
Naravno da nije sa ovakvim igrama i sa pristupom da se ovakve igre prave uglavnom za game padove biće supiš ali u negativnom svetlu.

odakle ti to? ovo je AI odgovor koji sam dobio

As of March 2026,
Crimson Desert
does not currently have Denuvo Anti-tamper listed on its official Steam store page.
Reddit +1

While many high-budget (AAA) titles use Denuvo for protection against piracy at launch, Pearl Abyss has not confirmed its inclusion for this title. However, players should remain cautious as developers sometimes add Denuvo shortly before a game's release or as part of a "day one" update.
Reddit +2

Current Status and Key Details:
  • Steam Page: There is no "Incorporates 3rd-party DRM: Denuvo Anti-tamper" notice on the Crimson Desert Steam page as of recent reports.
  • Developer History: Pearl Abyss's previous major title, Black Desert Online, does not use Denuvo, leading some to hope Crimson Desert will follow suit.
  • Pre-Launch Uncertainty: With the game nearing its March 2026 release, the lack of a listing is a positive sign for those concerned about performance impact, though a last-minute addition is still possible.
    Reddit +4

Sve su manje šanse da ću je igrati. 😀

Za RE sam znao da će biti dobra u najgorem slučaju, za ovu ću sačekati recenzije.

nista mi ne pricaj.. zbog njega mi smenise pola tima. sledeci sam verovatno ja...

Nazad
Vrh Dno