Šta je novo?

PC zvučnici 2.0 i 2.1 - preporuke i utisci

• Začetnik teme Začetnik teme Zeha
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
BTW, interesantno je da su T60 blizu po basu sa T40 II. Ko bi rekao. Fali im šire zvučne slike, ali ne i niskih. Super su naravno kad se ne porede direktno. T40 II su bolji i za tiši rad.

off-topic
@Bane R učinilo mi se da je ovo strug
1000011494.png

Ima li ko Edifier MR5 ili MR4 zvucnike, dvoumim se da uzmem MR4 ali nisam siguran da li je MR5 puno bolji od 4-ke, nisam prezahtevan korisnik.

pitaj/vidi u temi za Edifier zvučnike

Riknuo mi je Altec Lansing VS4121, nakon 17 godina 😀 I stvarno su bili odlicni.
Sta mislite, cime ih zamijeniti? Mozda ovaj Edifier r1700bt? Buni me sto su oni 2.0, a Altec je bio 2.1, hoce li biti velike razlike?

Ja sam godinama koristio neki preistorijski Creative 2.1 sistem ( 21 wat ) sa pocetka 2000ih. Pre par godina poceo zezati potenciometar kod Creative ( koristim ga jos uvek leti napolju u letnjikovcu ) i na preporuku ljudi sa foruma uzmem Microlab FC330 i ok su, jaci su ali kvalitet zvuka ni prici Creativu... Na poslu imamo tako neki Edifier 2.0 sa bluetooth i to je tek bzvz kad ih sve uporedim. Generalno ne mogu ti preporuciti nista, napisao sam moje iskustvo a plasim se da sta god uzeo od gore navedenih da ces se razocarati u poredjenju sa tim starim Altecom.

Sta mislite, cime ih zamijeniti? Mozda ovaj Edifier r1700bt? Buni me sto su oni 2.0, a Altec je bio 2.1, hoce li biti velike razlike?
2.1 ima subwoofer, dok je 2.0 tradicionalno levi i desni zvucnik.
Ako ti nije bitno, radice "ok" mada bih se ja odlucio sa neku malo bolju (skuplju) varijantu 2.1

Preporuka bi bila sledeca.
Utvrdi šta je otišlo a šta preživelo.
Solidni su to zv.drajveri za današnje vreme. Treba videti šta je od elektronike preživelo i iskoristiti ako je moguće.

Letos sam drugaru kojem je otišao kontroler zvuka i dosta u delu filtera ali je preostalo živo celo napajanje unutra, i svi drajveri izvršio prepravku:

Ubacio sam neko kinesko 2.1 pojačalce unutra, prežičavao i prespajao šta treba izbutra da spoljni konekori ostanu isti. I na kraju za cirka 20€ izvršen je preporod starog sistema u sasvim dobar novi. Drugar prezadovoljan, ja dajem 4- kvalitetu u odnosu na orifinal.

Vjerujem da bi se dali popraviti, ali me mrzi cimati se oko toga...ja im ne znam mnogo, a nema dobar servis u mom gradu.
Rade oni jos, ali su bas tihi, i zvuk se sam povecava/smanjuje. Vjerovatno da nije nista veliko.
Mada je mozda vrijeme da ih penzionisem, nesto novije sa bluetooth itd...mozda s350db ako ih uhvatim na kakvom popustu.

BTW, interesantno je da su T60 blizu po basu sa T40 II. Ko bi rekao. Fali im šire zvučne slike, ali ne i niskih. Super su naravno kad se ne porede direktno. T40 II su bolji i za tiši rad.
Јеси проверавао неке песме ?
Какви су средњи, високи да ли пиште, да ли бас брунда ако је много низак ?

Imam problem sa aktivnim vuferom 5.1 sistema, kada ga ukljucim, nenormalno, da kazem zuji, ne znam kako bih drugacije objasnio, pa ako neko ima ideju sta moze biti?
Sistem je premium (marka,proizvodjac, nije pridev) a vufer je nakon ispustanja duse zamenjen nekim nemackim aktivnim vuferom kupljenim na bubanj potoku pre 15godina.
Na kraju, ako nema spasa vuferu, koja bi bila preporuka za kupiti nesto i oziveti audio sistem do 50tak evra? Mozda neki 2.1 gde bih imao vufer, jer volim da cujem bas...
Hvala

Напиши нам најпре, о ком се премиум моделу конкретно ради, такође и марку и ознаку заменског вуфера.

Јеси проверавао неке песме ?
Какви су средњи, високи да ли пиште, да ли бас брунда ако је много низак ?
Za koji model pitaš? T60 ne koristim često i mogu da kažem da kod njih varira šta zvuči dobro, šta slabije, konkretno sam sad gledao utakmicu i to preko nekoh slabijeg strima i zvuk je bio super, ne samo voice, nego i reklame i tako neke stvari koje su više muzika nego voice. T40 II stvarno teško da nađem situaciju u kojima su slabi. Skoro sam sve žanrove muzike prošao i baš uživam, a pre neki dan sam pustio malo Battlefield 6 i odličan je osćaj na 21:9 monitoru, pa kako je sve šire i oni su šire, lepo zvuči bas u igri. Na T40 II jedino primećujem više nego ikada kad neko previše ubaci basa za voice na youtube. Ne pričam o profesionalnim produkcijama, nego neki individualni kanali gde neko očigledno montira sliku i zvuk na zvučnicima laptopa.

Ima li ko Edifier MR5 ili MR4 zvucnike, dvoumim se da uzmem MR4 ali nisam siguran da li je MR5 puno bolji od 4-ke, nisam prezahtevan korisnik.
Pitao sam i ja tamo na edifier grupi ali ono sto sam video posle nedelja istrazivanja.

S1280DBs - MR4 i M60 su najaci modeli i jako su slicni po kvalitetu zvuka stim sto M60 najvise preporucuju i istice se medju bracom. MR5 je bolji ali nije duplo bolji koliko je skuplji.... Tako daj naginjem ka M60 za sad sto bih i tebi preporucio.

M60 rokaju za sve pare, odkad ih imam nisam ni jednom upalio Logitech Z906, cekam da ih zamenim sa M90

M60 rokaju za sve pare, odkad ih imam nisam ni jednom upalio Logitech Z906, cekam da ih zamenim sa M90
Zanimljivo, sad vidim za M90 i da su se pojavili pre 4 dana bukvalno XD

Ono sto je veoma iritantno kod Edifier brenda je to sto ima 200 zvucnika u istoj kategorij sa skoro istom cenom koji su skoro identicni jedan drugom.

Za M90 vidim da ce cena na amazonu biti 369$ sto je drasticno vise od ovih 90-100e koliko su M60 kod nas. M90 cenom ulazi u S2000MKIII kategoriju a mislim da sa njima nema sta da trazi.

Ukoliko bih gledao upgrade za M60 gledao bih prvo QR65 i S1000MKII oni su tu oko 200-250e

Edifier S2000MKIII jasno je da su odlicni zvucnici i verovatno zvucno bolji, al iskreno, vise mi se svidjaju M60/M90 i njihov minimalisticki i cist izgled, za razliku od klasicnog “hi-fi retro” stila S2000MKIII, a QR65 je vise sidegrade u odnosu na M60 samo lepsije izgledaju i RGB, bice preko madjara povoljnija cena za M90

Edifier S2000MKIII jasno je da su odlicni zvucnici i verovatno zvucno bolji, al iskreno, vise mi se svidjaju M60/M90 i njihov minimalisticki i cist izgled, za razliku od klasicnog “hi-fi retro” stila S2000MKIII, a QR65 je vise sidegrade u odnosu na M60 samo lepsije izgledaju i RGB, bice preko madjara povoljnija cena za M90
Iskljucivo i nabavljam preko Hu. Ne pamtim da li je ikad za 30 god bilo jeftinije u Hu od retail cena proizvodjaca. Tako da ako je 369$ tacna cena ( sto je previse u odnosu na svoju bracu ) kod nas tesko da ce biti ispod 400e. Nadam se da je greska cena jer su po specifikacijama konkrutenti svojoj braci MR5 i QR65...tu oko 200e max da su

Pozdrav svima,

Trebaju mi zvučnici, sound bar ili možda nešto treće što ja trenutno ne vidim kao opciju za sledeću namenu:

- video pozivi uz mogućnost da imam kvalitet zvuka i da mene druga strana čuje kao kad stavim Sony WF-1000XM5. Slušalice mi rade posao ali su zamarajuće ako se nose po više sati dnevno. Mikrofon bi bio mikrofon sa Logitech brio kamere ili bi u tom slučaju trebalo još nešto?

- slušanje muzike dok radim

To bi sve bilo vezano za desktop računar. Imam veliki sto 3x1m grubo a sto je u kancelariji ~50m2
Suštinski pokušavam da se oslobodim slušalica sa glave. Budžet mi nije ograničen ali ne bih volio da moram preći 500eur

Iskljucivo i nabavljam preko Hu. Ne pamtim da li je ikad za 30 god bilo jeftinije u Hu od retail cena proizvodjaca. Tako da ako je 369$ tacna cena ( sto je previse u odnosu na svoju bracu ) kod nas tesko da ce biti ispod 400e. Nadam se da je greska cena jer su po specifikacijama konkrutenti svojoj braci MR5 i QR65...tu oko 200e max da su
Dati 400e za desktop zvučnike...
kad se setim 90tih za 20-30 dobije pristojne 2.0 zvučnike za 50-80 mogao si da biraš šta hoćeš!

to nema veze sa zvučnicima. mikrofoni su sasvim solidni na iole dobrim web kamerama poput tog Logitech-a

neki od ova 3 modela marke Edifier
Pogledajte prilog 530063
Hvala na brzom odgovoru. Ima li veze da li je sa wooferom ili ne? imam jako kvalitetnu premium matičnu ploču, zvučna bi trebalo da je ok za ovo što meni treba? veza sa računarom bi se vršila kablom?

kad se setim 90tih za 20-30 dobije pristojne 2.0 zvučnike za 50-80 mogao si da biraš šta hoćeš!
Kvalitet se uvek morao platiti, razlika je sto si tad imao 3 proizvoda u kategoriji a sad imas 480 razlicitih mogucnosti za izbor. Gpu je danas 3000, memorija 1000 evrica, mobilni telefon 2000 takva su vremena.

Ima li veze da li je sa wooferom ili ne?
znači za muziku i filmove/serije. za video pozive i nije potrebno

možda bi mogao da razmotriš neki PreSonus Eris, tj. 3.5, 4.5 ili 5. imaju samo analogni ulaz, ako to nije smetnja

Poslednja izmena:
I tada si za ozbiljan 2.1 sistem morao da daš bar 150 evra. Toliko sam pre dvadesetak godina platio 2.1 sistem sa subom od 8 inča i dvosistemskim satelitima. Zvučnici u međuvremenu jesu poskupeli, ali ni tada kvalitet nije bio džaba. Taj sub i danas radi u kombinaciji sa Edifier R1700BTs, tako da ne mogu da kažem da se investicija nije isplatila, iako su sateliti crkli pre par godina.

I tada si za ozbiljan 2.1 sistem morao da daš bar 150 evra. Toliko sam pre dvadesetak godina platio 2.1 sistem sa subom od 8 inča i dvosistemskim satelitima. Zvučnici u međuvremenu jesu poskupeli, ali ni tada kvalitet nije bio džaba. Taj sub i danas radi u kombinaciji sa Edifier R1700BTs, tako da ne mogu da kažem da se investicija nije isplatila, iako su sateliti crkli pre par godina.

Ako cemo realno i iskreno tada niko ziv nije imao nikakav HIFI setup na kompu. Vrhunac zvuka se smatrao altec lansing i kasnije logitech z 5500 kao vrhunac PC zvucnika ( koje sam i sam imao). Ti zvucnici su bili vrhunski za to vreme i za te potrebe ali 0 naspram bilo kakvih HIFI zvucnika i danas je kao sto vec rekoh ponuda otisla daleko ispred. Danas vise niko nema gaming zvucnike nego bar entry HIFI za kompom jer je kvalitet neuporediv a samim tim i cene. Pritom ne vredi pominjati 20 godina inflacije.

Nazad
Vrh Dno