Šta je novo?

[A1] Kucni net

Prilozi

• Screenshot_20260226_201819_Chrome.jpg
    Screenshot_20260226_201819_Chrome.jpg
    19.1 KB · Pregleda: 108
  • Screenshot_20260226_201726_Chrome.jpg
    Screenshot_20260226_201726_Chrome.jpg
    17.6 KB · Pregleda: 33
  • Screenshot_20260226_201631_Chrome.jpg
    Screenshot_20260226_201631_Chrome.jpg
    18.9 KB · Pregleda: 25
Zašto kucni net ima toliki ping meni sa telefona prepaid 4G (koji verujem da nije prioritet neki ima 19 ms) gde je usko grlo kod kucnog neta?

Danas sam potpusao preko sms produzetak kucnog neta za splav...50/10 neogranicen...sa popustom 1111din...a brzina kaze ce biti i veca kolko je do sada izvlacio bez obzira na potpisano...inace je isla brzina do 120 za sada...

… vidi se u tim trenucima da je brzina iz nekog razloga veća… to je uglavnom kada je zaključan samo B3, sa svojim parom, a primarni kanal je onaj od 20MHz…

Ovo mi je brzina u periodu od 1 do od prilike pola 7 ujutru. Merim preko Ratela oko 7 pa cemo videti.

Prilozi

• Screenshot_20260227-060318.Moto App Launcher.png
    Screenshot_20260227-060318.Moto App Launcher.png
    96.6 KB · Pregleda: 124
Brzina, ping i џитер🥲 - mereno oko pola 6, Speedtest i Рател.
Screenshot_26.jpg Screenshot_28.jpg

Po Ratelu skoro uvek manja brzina

Prilozi

• Screenshot_20260227-074111.Moto App Launcher.png
    Screenshot_20260227-074111.Moto App Launcher.png
    95.4 KB · Pregleda: 64
  • Screenshot_20260227-074350.Moto App Launcher.png
    Screenshot_20260227-074350.Moto App Launcher.png
    100.5 KB · Pregleda: 66
To je prava brzina. A ne prema A1 i nekim domaćim serverima.
Lično nikada nije bila veća od brzine paketa kada je pravi, duži download u pitanju (npr. Steam).

Ne kažem da se ne može izvući dosta više nego im softversko ograničenje radi. Počne brže pa se sroza do otprilike maksimuma paketa čak i u rasterećenim satima. Tako je bar moje iskustvo.

Poslednja izmena:
Morao sam ovo da podelim sa vama 😀 Znaci prijavio sam problem da ne mogu da pristupim Moj A1 aplikaciji na i eXplore aplikaciji ...zalio sam se i ovde....zamenio sam njihove DNS servere sa drugim na ruteru i to je pravilo problem, nisam odmah to povezao...Ali teta iz podrske mi je nakon zajednicke provere podesavanja na ruteru rekla da je sve u redu😀i da ce me zvati napredna podrska.... I gle, nakon sest dana stigne mi pre sat vremena ovaj sms od njihove podrske:
"""Povodom zahteva/prijave broj PIN22893 proverom smo utvrdili da za lokaciju koju ste naveli postoji prostor za poboljsanje mreze. U ovom trenutku ne mozemo da kazemo kada ce se to desiti, ali to svakako planiramo u narednom periodu. Prema ostvarenom saobracaju na Vasem broju, usluge se koriste. Vazno je da znate da na trenutni kvalitet signala moze da utice niz faktora - od kvaliteta signala na lokaciji na kojoj koristite uslugu do vremenskih prilika, raznih prepreka od bazne stanice do uredjaja ili trenutne preopterecenosti bazne stanice. Ponekad razlozi za problem sa kvalitetom signala na lokaciji mogu da budu specificnosti zgrade, kao sto su spratnost, armatura ili prirodne prepreke kao sto je drvece. Imate mogucnost resavanja potrosackog spora vansudskim putem u skladu sa Zakonom o zastiti potrosaca. Lista tela za vansudsko resavanje sporova dostupna je na https://vansudsko.must.gov.rs/adrbodies. U skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama kada je predmet prigovora iznos racuna za pruzene usluge i kvalitet usluge, zahtev mozete podneti RATEL-u. Vas A1"""
Monti Pajton....da li neko tamo uopste cita prigovore? Eto da znate, ako imate proble A1 ga resava, brzo i efikasno...😀😀😀

Danas sam potpusao preko sms produzetak kucnog neta za splav...50/10 neogranicen...sa popustom 1111din...
Da li si pokušavao raskid ugovora ili te oni sami zvali (pre bilo čega)? Koliko ti je bilo ostalo do kraja starog ugovora?
Kako je sms stigao, na kontakt tel ili na broj kućnog neta (pa si ga video na stranici rutera)?
Zanimaju me ovakva sveža iskustva jer mi baš uskoro ističe.

Ma ne zbog toga nego na svakih par stranica dozivljavam deja vu jer se sva ista pitanja ponavljaju.

Nazad
Vrh Dno