Šta je novo?

Pomoć oko izbora inverter klime za stan

Skyfall

Cenjen
Učlanjen(a)
25.06.2012
Poena
180
Pozdrav svima, treba mi pomoć oko izbora inverter klime za stan veličine oko 60m2.
Klima je planirana da se koristi samo u letnjem periodu za hlađenje.
Izolacija na zgradi je dobra.
Klima uređaj će se nalaziti na mestu obeleženom crvenim X i prvenstveno će hladiti dnevni boravak (oko 20m2), šta stigne do ostalih soba stigne, nije od presudnog značaja.
Treba mi preporuka za uređaj u vrednosti od 400-500e.
Hvala unapred.
klima.jpg

Pa da li mora opet nova tema?

Pa da li mora opet nova tema?
Evo gledam tvoje postove u prethodna dva meseca, puno pišeš a ništa konkretno ne kažeš.
Vidim samo da si pohvalio VIVAX Aeri kao budžetsku klimu a druge dve su kažeš krš.
Meni treba preporuka za moje uslove i malo rečitija od ova je vrh a ova je krš.
Hvala.

Sve što imam da kažem sam rekao. Toliko predloga o kupovini je ovde ispisano i detaljno obrazloženo da može da se napiše knjiga od 1000 strana.

@Skyfall, koliko vidim iz tvog posta tebi nije nista zahtevno sto se tice upotrebe. Ja bih tu kupio klimu sa sto duzom garancijom i sto nizom cenom. Eventualno izaberi smart model da ti bude laksa kontrola i to je to. Mozes pogledati energetski razred, da uporedis sa drugim klimama iz tog cenovnog ranga i to je to po meni.

S'obzirom na poziciju klime, tj iznad kreveta gde se sedi, ja bih odabrao neki Midea Breezless model.

Ja bih po seljački išao sa LG S12EC, jer je jako tiho, slatko... Zapravo sam slab na Dual Rotary kompresore 🙂))
Stavio bih to iznad trpezarijskog stola, da puše niz hodnik, ali onda ti kvari ćeif na terasi...

Ja bih po seljački išao sa LG S12EC, jer je jako tiho, slatko... Zapravo sam slab na Dual Rotary kompresore 🙂))
Stavio bih to iznad trpezarijskog stola, da puše niz hodnik, ali onda ti kvari ćeif na terasi...
+1 za LG S12EC, kupljena prošle godine u Aprilu za prvobitnu namjenu hlađenja. Postavljena je u open space prostoru (dnevna kuhinja trpezarija ka hodniku) i hladi bez problema, takođe i grije kada nismo kući.

Dnevna kuhinja i trpezarija su oko 45m2 + hodnik nekih 10m2... kao što rekoh hladi bez problema, a ove zime na +0 temperaturi (inače grijemo na pelet), stavimo 25-26C i navedni prostor je jako ugrijan,a čak sam slučajno ostavio otvorena vrata od spavaće sobe pored (nekih 12m2) i pogledao termostat u sobi kada smo došli, pokazivao je 23.1C. Toliko o njenom grijanju i hlađenju.

Aplikacija lagana za korištenje, takođe plus. Tiha.

Navedenu klimu sam uzeo na prijedlog Maxy-ija tada.

Nazad
Vrh Dno