Šta je novo?

He-Man & The Masters Of The Universe: Dragon Pearl Of Destruction

• Začetnik teme Začetnik teme Ga100n
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sa tom MOTU linijom Mattel je savrseno uspeo da zadrzi taj neki retro vibe vintage figura iz 80tih a da u isto vreme napravi nove i mnogo modernije figure
Nije to to bato.
Mogu nove figurice da lice na stare ali nedostaje onaj miris nostalgije koji je tesko opisati.
Nije isto biti kolekcionar novih figurica i cuvati stare/originalne zbog nostalgije.
Napisao sam u ovoj temi da imam stare Peyo strumpfove i nove od Schleich-a koje zgledaju dobro ali mi se cini da su nove figurice manje i da su napravljene od nekog jeftinog materijala. Ne kazem da su novi Strumpfovi i Masters of the Universe figurice nekvalitetne nego da h ja ne bih skupljao.

Ma razumem potpuno jer sam i ja kao malo dete krajem 80tih (kad su se masovnije pojavili u SFRJ) bio veliki fan mastersa i masters figurica,stripova,crtanih filmova i svega sto ima veze sa mastersima....sakupljao sam ih koliko sam mogao,igrao se sa njima,itd

Tj imam ogromnu dozu nostalgije prema tim (lepim) vremenima i tadasnjem sakipljanju mastersa,secam se svega u vezi toga kao da je juce bilo 🙂

Ali kazem ti,sa klasiksima imam potpuno isti osecaj iako to nisu te figurice vec deluju kao njihova moderna verzija

Od starih mastersa sakupljam stripove (u mint stanju) i kardbekove figura iz 1980tih

Ali kazem ti,sa klasiksima imam potpuno isti osecaj iako to nisu te figurice vec deluju kao njihova moderna verzija
Jasno mi je da su figurice slicne i mislim da nema nista lose u tome sto neko skuplja nove figurice ali ja nisam kolekcionar vec sam neko ko zbog nostalgije cuva malo takvih retro stvari iz proslog veka koje nisu poklonjene ili bacene. Ima ljudi koji kupuju samo stare Zlatna serija stripove a drugima ne smeta da kupe mnogo jefinije reprinte tih stripova.
Mogla bi da se na forumu otvori tema u kojoj ce se stavljati slike retro stvari koje vise ne mogu da se kupe, ne proizvode se ili se ne koriste.
Verovatno na forumu ima ljudi koji kod kuce imaju nekoliko sitnica iz proslog veka koje bi bilo interesantno ponovo videti npr. stari racunari, VHS, retro satovi, igracke iz proslog veka, antikviteti i slicne stvari koje su obelezile davno prosla vremena.

Poslednja izmena:
Ah,kad si vec pomenuo zlatnu seriju 😁...eno je u gornjem levom cosku (u dosta ocuvanom stanju) ,pored gomile novih zagora

20260123_084430.jpg

Mada,opet slicno kao i sa vintage mastersima i klasiksima,novija zagorova izdanja veselog cetvrtka su ista kao i stara zlatna serija,samo sa kvalitetnijom stampom na kvalitetnijem papiru....i nisu bas tako jeftini,narocito zagorove knjige

Stripovi kod nas su skupi zbog toga sto se stampaju u malom tirazu.
Ranije su bili veci tirazi a kolekcionari kazu da su stripovi bili lepse nacrtani i da su imali zanimljivije price tj. scenario.
Rodjak mi je pre nekoliko decenija donosio italijanske Zagore i mogu ti reci da su kvalitetniji od nasih.
Izgleda da se kod nas smanjuju tirazi a remitenda se moze videti u ovom youtube klipu.

A special notice to the Heroic Warriors of Eternia:
We’re nearing the end of development for He-Man and the Masters of the Universe: Dragon Pearl of Destruction. To ensure that this release will excite and challenge fans across all generations, additional time for development is needed. We can assure you that you’ll be venturing through Eternia in no time as He-Man, Teela, Man-At-Arms, and She-Ra in peak arcade glory.
He-Man and the Masters of the Universe: Dragon Pearl of Destruction will release digitally this summer on Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series XIS, and PC.

Niej bilo većeg komplimenta nego kada ti ćaletov prijatelj kaže gde si, Hi men, kako radiš ono za moć? A dete se loži naravno i glumi 110% posto. Haha koje loženje

Nazad
Vrh Dno