Šta je novo?

A1 Xplore TV - aplikacije [nije tema za A1 smart box/settop box ni za pakete A1]

Kao neko ko je godinama na eon-u a na drugoj adresi sada imam i a1 xplore, mogu reci da tehnicki nikakav problem sa aplikacijom ni na boxu ni na tvu nemam samo je stvar navike jer je EON napredniji i laksi za koriscenje. Verovatno cu i na primarnoj adresi u nekom momentu preci na a1, ipak za 30% manju cenu nije problem da se naviknem na malo losiju aplikaciju.

Kao neko ko je godinama na eon-u a na drugoj adresi sada imam i a1 xplore, mogu reci da tehnicki nikakav problem sa aplikacijom ni na boxu ni na tvu nemam samo je stvar navike jer je EON napredniji i laksi za koriscenje. Verovatno cu i na primarnoj adresi u nekom momentu preci na a1, ipak za 30% manju cenu nije problem da se naviknem na malo losiju aplikaciju.
Slažem se, godinama koristio EON, naravno, treba se posle toliko vremena navići, ali meni na Tizen lepo radi, ne koči i ne baguje, bokseve ne koristim. Cena za EON Light van mreže mi j bila 2200, ovde za 2600 imam 5G internet, Xplore i HBO Max Premijum

Cela Rakovica ima problem, ovde niko da prijavi, svima vam lepo radi... radi i mojima sada kada koriste drugog provajdera. Nekad se na ovom forumu moglo procitati kada negde postoji problem, sad muk, valjda mali broj korisnika sta li je. Ovako lud ispadam sa mojim problemom, jer sam jedini izgleda.

Meni ovo toliko dobro radi da sam vratio Orion aplikaciju i nju koristim za TV, ne bakcem se vise A1 amaterima...
Ovaj decko sto je developer bi trebao da pogleda sto mu app ne prikazuje QR code prilikom logovanja, izmedju ostalog.
Gde ne prikazuje? Mozes li neki screenshot da okacis?

Ako te ne mrzi mozes li screenshot poslati? Jel ti radi aplikacija? Hoce to da se desi ako imas neki vpn ili si menjao dns
Nakon greške, prebaci na prijavu sa username i password.
Radi kad se ulogujem sa username i password sve okej, ne radi samo qr kod login.
Nije menjan dns, čak je i povezan na A1 optiku.
Isključen VPN.

Prilozi

• IMG_3174.jpeg
    IMG_3174.jpeg
    213.1 KB · Pregleda: 125
Sličan problem i na LG-u (B4 model). Ne prolazi login preko telefona (QR kod ili link), već mora user i pass. Na telefonu najnormalnije prijavi da je sve prošlo ok, ali se ništa ne dešava na samom TV-u.

Ima li neke šanse da se smanji broj klikova koji je potreban za ulazak u mod za premotavanje? Trenutno je potrebno kliknuti OK, strelica na gore i onda levo/desno.
Na sličnim aplikacijama prva dva koraka nisu neophodna, već se direktno prelazi na premotavanje strelicom levo.
Isto što se tiče premotavanja, deluje da je na WebOS verziji poprilično "osetljivije" premotavanje u odnosu na Android TV app, pa se korak veoma brzo uvećava, što dovodi do mnogo većih skokova od željenog. Npr. jako je teško premotati minut-dva (tipa timeout na košarkaškoj utakmici).

Sličan problem i na LG-u (B4 model). Ne prolazi login preko telefona (QR kod ili link), već mora user i pass. Na telefonu najnormalnije prijavi da je sve prošlo ok, ali se ništa ne dešava na samom TV-u.

Ima li neke šanse da se smanji broj klikova koji je potreban za ulazak u mod za premotavanje? Trenutno je potrebno kliknuti OK, strelica na gore i onda levo/desno.
Na sličnim aplikacijama prva dva koraka nisu neophodna, već se direktno prelazi na premotavanje strelicom levo.
Isto što se tiče premotavanja, deluje da je na WebOS verziji poprilično "osetljivije" premotavanje u odnosu na Android TV app, pa se korak veoma brzo uvećava, što dovodi do mnogo većih skokova od željenog. Npr. jako je teško premotati minut-dva (tipa timeout na košarkaškoj utakmici).
Ovde je verovatno problem sa korisnickim nalogom. Moguce da ce morati da odrade sinhronizaciju kolege. Pozovite slobodno call centar i objasnite problem.

Radimo na unapredjenju aplikacije i redovno je azuriramo. Sto se tice premotavanja smanjicemo u konfiguraciji samo da vidim sta je najbolja opcija. trenutno je 30/60sec.

Postoji li opcija da se imenuju uređaji? Trenutno stoji da je zaključano/isključeno... I u device management samo postoji opcija remove.
1772131788492.png

@_M4rk0_ Pozdrav, pohvale za Xplore na a1 optici, I jedan molba... Da li možete na radio kanalima da stavite neku pokretnu sliku da ljudima sa Oled ekranima ne dodje do burn-in-a?

Koristim k.n. imam dva mi boxa na 2 televizora sada gledam utakmicu i primjećujem da postoji kašnjenje od oko 50 sekundi između xplore aplikacija, da li je to normalno?

@_M4rk0_ Pozdrav, pohvale za Xplore na a1 optici, I jedan molba... Da li možete na radio kanalima da stavite neku pokretnu sliku da ljudima sa Oled ekranima ne dodje do burn-in-a?
Menjace se slika kako se epg bude menjao u sledecoj verziji tako da bi to trebalo dosta da pomogne
Postoji li opcija da se imenuju uređaji? Trenutno stoji da je zaključano/isključeno... I u device management samo postoji opcija remove.
Pogledajte prilog 529810
za sada ne moze ... svesni smo toga gledamo da promenimo .. kada ne znam
Koristim k.n. imam dva mi boxa na 2 televizora sada gledam utakmicu i primjećujem da postoji kašnjenje od oko 50 sekundi između xplore aplikacija, da li je to normalno?
Na ott aplikacijama je ocekivano kasnjenje u odnosu na npr DVB C

Poštovanje i pozdrav svim članovima foruma i ove teme. 🙂
Pročitao sam sve postove ove teme, pronašao preko iste način kako da aktiviram Explore tv Sport opciju u A1, instalirao app i već nekoliko dana je istražujem. Zahvalan sam svim članovima na doprinosu ovde jer bez vas ne bih ni našao način da dodjem do svih pomenutih opcija. 🙂
Naročito hvala Marku iz A1 koji nesebično i posvećeno radi nešto što nisam video da iko iz drugih kompanija radi. “Who does that”, ukratko. 😁

Za početak ću samo izneti problem koji se vidim već pojavljivao. Uz dopunu.

Naime, koristim Samsung Q60D, 2024 model i problemi su sledeći:
1. “Login with phone” opcija ne radi. Pojavljuje se poruka koju šaljem u prilogu.
2. (Ovo nisam našao nigde medju postovima čitave teme) Kada se logujem preko email-a i upisujem password, otvorim segment za brojeve na tastaturi koja je na ekranu i dešava se da - ne postoje svi simboli kao na uobicajenim tastaturama. 😳 To znam budući da šifra koju upisujem ima takav jedan simbol koga nema medju ponudjenim. Kao da fali jedna “stranica” tih simbola. Zbog toga ne mogu da se ulogujem na tv uopšte.

Zasad toliko. Idemo redom. 🙂
Nadam se da ovo doprinosi temi. Pozdrav svima

Prilozi

• IMG_2629.png
    IMG_2629.png
    705.6 KB · Pregleda: 58
  • IMG_2628.jpeg
    IMG_2628.jpeg
    179 KB · Pregleda: 83
Obe su ott aplikacije
sa kojom poredis ..? kolika je razlika?

Poštovanje i pozdrav svim članovima foruma i ove teme. 🙂
Pročitao sam sve postove ove teme, pronašao preko iste način kako da aktiviram Explore tv Sport opciju u A1, instalirao app i već nekoliko dana je istražujem. Zahvalan sam svim članovima na doprinosu ovde jer bez vas ne bih ni našao način da dodjem do svih pomenutih opcija. 🙂
Naročito hvala Marku iz A1 koji nesebično i posvećeno radi nešto što nisam video da iko iz drugih kompanija radi. “Who does that”, ukratko. 😁

Za početak ću samo izneti problem koji se vidim već pojavljivao. Uz dopunu.

Naime, koristim Samsung Q60D, 2024 model i problemi su sledeći:
1. “Login with phone” opcija ne radi. Pojavljuje se poruka koju šaljem u prilogu.
2. (Ovo nisam našao nigde medju postovima čitave teme) Kada se logujem preko email-a i upisujem password, otvorim segment za brojeve na tastaturi koja je na ekranu i dešava se da - ne postoje svi simboli kao na uobicajenim tastaturama. 😳 To znam budući da šifra koju upisujem ima takav jedan simbol koga nema medju ponudjenim. Kao da fali jedna “stranica” tih simbola. Zbog toga ne mogu da se ulogujem na tv uopšte.

Zasad toliko. Idemo redom. 🙂
Nadam se da ovo doprinosi temi. Pozdrav svima
Postoji bag na samsungu za login sa kodom napisah par postova iznad 🙂 Koji karakter koristis?

Ne razumem ,obe aplikacije su sa gugl prodavnice na jednom mi box ide normalno a na drugom kasni sa slikom i tonom oko 50 sekundi nekad manje.
Oba uređaja povezana na isti internet

Ne razumem ,obe aplikacije su sa gugl prodavnice na jednom mi box ide normalno a na drugom kasni sa slikom i tonom oko 50 sekundi nekad manje.
Oba uređaja povezana na isti internet
Isti kanal na obe aplikacije

Ne znam kako je to uopste moguce. U odnosu na live desavanje aplikacija ne kasni toliko… A tek ne kasni u odnosu na druge ott app po minut… Ako mozes da uporedis snimis bilo bi lepo

Postoji bag na samsungu za login sa kodom napisah par postova iznad 🙂 Koji karakter koristis?

Jedan od ovih u prilogu. 🙂
Ps. Nisam siguran kako da razumem reakciju Marka na moju poruku koja meni izlazi kao “🤣”. A baš sam pohvalio lepo čoeka..eh..

Prilozi

• IMG_2634.png
    IMG_2634.png
    621.7 KB · Pregleda: 71
Vidim da rukomet na AS 10 u 50 fps a ista utakmica u istim frejmovima i na RTS 2. Znači prebačeno, zahvaljujem. Kad već izražavamo razne želje da i ja poželim da jednog dana bude opcija "back" dugme za prethodno gledani kanal, to mi opasno nedostaje još od TTV i od Irisa. Ne znam da li je tehnički izvodljivo ali eto čisto da bude možda za neko razmišljanje jednog dana 👍

Pozdrav, da li jos neko ima problem sa logovanjem na Xplorer app? U kol-centru kažu da su imali još prijava?

Želeo bih da podelim utiske o aplikaciji A1 Xplore TV iz perspektive koja se tiče malog broja korisnika, ali je ključna za inkluziju. Kao potpuno slepa osoba, koristim čitače ekrana (TalkBack na Androidu) za interakciju sa tehnologijom. S obzirom na to da operatere često opslužuju eksterni razvojni timovi, pristupačnost (accessibility) je za nas uvek svojevrsna "igra na sreću".

Nakon dve i po godine korišćenja Yettelove aplikacije, moram istaći da je iskustvo bilo prilično izazovno. Aplikacija je bila gotovo nepristupačna, uz česte konflikte sa TalkBack-om, gde sam se oslanjao isključivo na kucanje brojeva kanala "napamet". S druge strane, EON je do sada postavljao visok standard u ovom domenu.
Prelaskom na A1, očekivanja su mi bila umerena, ali Xplore TV me je ozbiljno iznenadio:

• Stabilnost: Na Smart Box-u aplikacija radi gotovo besprekorno sa čitačem ekrana, bez sistemskih konflikata.
  • Navigacija: Većina ključnih elemenata interfejsa je pravilno označena i dostupna, što olakšava samostalno korišćenje.
  • Prostor za napredak: Postoje sitni nedostaci u mapiranju određenih kontrola koji bi mogli da se "ispeglaju" kako bi iskustvo bilo na nivou najboljih rešenja na tržištu.
Kako profesionalno radim kao inženjer pristupačnosti, voljan sam da pružim konkretne povratne informacije A1 timu. Smatram da bi kratak vodič za korisnike sa oštećenjem vida na zvaničnom sajtu bio odličan korak ka većoj inkluzivnosti i motivisao bi mnoge da postanu korisnici A1 mreže.
Još jednom, bravo za programere, gde god da su, jer su uradili veliki posao. Ovakve aplikacije kod nas, danas su retko pristupačne. Iris doduše nisam probao jer ga nemam od 2022. a tada još MTS nije nudio Android bokseve.
Xplore web aplikacija nije najsrećnije rešenje za nas, ali nije ni Eon, Yettel, ni MTS. Naravno, ovo je sigurno moguće doterati, samo sumnjam da će se time kod nas neko baviti, dok ga zakon na to ne natera.

Može li A1 da namesti na Xplore TV kad se vraća tv kanal da je barem minut dva ranije da npr. vratim kanal u 15:00h da bude 14:58h jer na hrvatskom A1 je skoro svaki kanal je tako 1 minut ili 2 minuta čak HRT 1 i HRT 2 10 minuta?
Neki filmovi počinju malo ranije a, na tv šemi piše drugačije.

Gledam snimak F1 kvalifikacije na windowsu u preko pretraživača, blago rečeno sam razočaran kvalitetom slike nakon sbb-a. Ovo nije ni 720p. Podešen kvalitet na najbolje. Katastrofa.

Isteklo vreme za edit:

Posle 50min slika se iskristalisala, sad je blizu sbb kvaliteta i gledljivo je. Da li je mnogo nas odjednom pustilo snimak u 08:00 pa nije bilo dovoljno resursa, ili sta je, ne znam.

… vidi da li je negde dostupna opcija za odabir kvaliteta ili ABR-CBR… namesti na CBR!

Nazad
Vrh Dno