Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Monster (2003)

Sećam se kroz obrise dokumentarca na nekom kablovskom kanalu i provalim da ima i flim iz 2003. godine. I gde sada da gledam i igranu verziju, ajde da ostavim, pa da se pogleda za nedelju-dve. 10 years later...

Kakva je ovo filmčina! Još dok je trajao morao sam da proverim ko je u ulozi Aileen jer mi je nivo glume bio vanserijski, kad nevera istog trenutka. Gledam da li sam u pretraživaču omašio film - nisam. Gledam opet u cast i Charlize Theron, pa u Aileen na tv-u, ne verujem! I dolazim do zaključka da bolju i autentičniju transformaciju nisam video!

Film ima taj spori tempo i težak ton što je meni prijalo. Moguće je da film malkice romantizuje ovu neshvaćenu ženu (eto i ja sad malo je pomazim), mada je i ona sama (kako kažu), tvrdila da su je sa filmom omekšali i prisvojili priču dok je bila u zatvoru. Sigurno ću se navratiti na izvorni dokumentarac Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer koji je i Charlize poslužio da se pripremi za svoju ulogu. Vidim da i Ntlfx ima relativno skorašnji uradak, ali ne bih se upuštao sa njima.

8/10

Iako ne volim ovaj tip filma gde je glavni lik non stop u kadru a kamera mu gleda u facu mogu reci da je više nego dobar. Ima dobrih twistova a i to kadriranje kako film odmiče se menja. Tacnije film je sve bolji i bolji kako vreme odmice. Umetnickog dojma bez ali zato montaža sa brzo promenljivim klipovima za instagram generaciju uradjena samo tako. Mislim da nisam gledao nesto gde se vise klipova sa kamera i telefona izmenja za tako kratko vreme. Od mene 6.7

^исто га одгледах, могу рећи да је доста добар. Мало ми је прва половина била напорна због брзог мењања кадрова и тоне информација, па сам у пар наврата мало одморио од гледања. Али све у свему, свидео ми се. Крис ми је готиван, а Ребека да не спомињем 😍
Препорука.

MV5BM2MwYTIzMWEtYmZjZC00N2FlLWEwNjMtMTdmN2YxMmU3MGMxXkEyXkFqcGc@._V1_.jpg
Lud i haotican indie filmcic.
Kada dva drugara odluce da snime nesto u jednoj njujorskoj stambenoj zgradi sa jos par ortaka/ortakinja i ponekim stanarima. Haos od samog pocetka. Sama prica...😂 Ma nema price...
Ali gluma i neposredna interakcija glumaca (imao sam utisak da su svi bili high) itekako drze paznju.
Solidan film.
6/10

Mlada nada SW propo na glupe zombi filmove... Jos jedan film gde je dobar trailer = uzas film. Zapravo samo pogledajte trailer i to je to.
Ne znam ko je nju gurao u ovaj biznis jer je bas ocajna pogotovo to glumatanje kao da dozivljava mozdani udar pred kamerama.
Prvih 30 min je i ok ima neki kripi vajb a onda se pretvara u bracnu dramu...
Nemojte praviti bracne drame od zombi filmova pls.
1/10 jer ima super dark ambijent muziku sto je jedini +

Shelter (2026)

Klasični Statham film, priča ispričana već stotinu puta, ali iskreno nije loš akcioni film ima dosta gorih pogotovo ovi noviji akcioni filmovi. Dakle, Statham je tata mata za ovakve filmove, pa zato ih i gledam.

Shelter (2026)

Klasični Statham film, priča ispričana već stotinu puta, ali iskreno nije loš akcioni film ima dosta gorih pogotovo ovi noviji akcioni filmovi. Dakle, Statham je tata mata za ovakve filmove, pa zato ih i gledam.
Gde si uspeo da odgledas. Ne vidim jos u bioskopima a ni u “biblioteci”?

Hajde da vas usmeno opomenem, stvarno nije tema o digitalnim formatima i bibliotekama.

Nije film ali je fimska muzika. Vrhunsko iskustvo uzivo, orkestar je odlican, kao i zenski vokal. 11/10.

1772055653429.png

Kad vidim Hans Zimmer a ne vidim Rain Man to mi je sve nekako nepotpuno i nekompletno jer mi je prva asocijacija na njega i muziku "Living Wallbrook".

Shelter
Statham u njegovom fazonu. Sasvim ok da se pogleda

Kao fan Elvisa rekao bih da ovo ne zaslužuje da nosi taj naziv.

Više se radi o biografiji Colonela Parkera nego o samom Elvisu i njegovom životu.

Austin Butler odradio dobar posao kao Elvis ali mi sve to ostalo daleko od očekivanog što sam se nadao da ću videti o životu Kralja.

Zbog muzike i Butlera ocena 6/10 iako kao celina film zaslužuje 0

Totalno dobar found footage.
Pocinje na neki klasican religija/paranolmalno...ali medjutim... vrhunski kraj.
Dobra oba glumca i najbitnije kamera ne mlati i drma po mraku kao da se parkinsonovci igraju zmurke.
Bio bi mnogo bolji da je jos par min duzi da se objasne neke stvar koje je reziser posle na tviteru objasnjavao a sto je trebalo biti u filmu.

I Swear
https://www.imdb.com/title/tt31514146/?ref_=ext_shr_lnk

Odlican film i gluma glavnog protagoniste.
Radnja prati odrastanje momka u Skotskoj, 80ih godina proslog veka, koji kao tinejdzer dobija prve simptome tureta.
Bolest za koju se tih godina a i dugo nakon malo znalo, pogotovu u udaljenijim krajevima Skotske.

Pre par dana,naidjem na YT Apocalipto.....ljudi moji koji film.Gibson je napravio odličan posao.

Danas odgledao One battle after another,stime šta se danas sve dogadja u USrA.ICE,Epstein....ovaj film mi dodje kao proročanstvo,na momente dobar,na momente dosadan,sve u svemu...dobar,al ipak možda najslabiji DiCapriov film

I swear mi je na listi,vidio ga na YT,i baš mi je privukao pažnju.

banexbanex@ Monster-ja sam mislio da to glumi ona iz Game of thrones,Gwendoline Christie.Ti jarca,koja trasformacija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno