Šta je novo?

Sve oko led dioda i podesavanja

MegaSkot

- Irish Transporter -
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
2,555
Nadam se da ce moderatori dozvoliti ovu temu.

Ako neko ima neki se up i predloge sta i kako, mozemo ovde serovati fotke, kontrolere i sl.

Moj klinac se navukao na Govee proizvode.
Ovih dana treba da zavrsimo jedan deo pa cu okaciti fotke. 🙂

Ovaj lik ima zanimljive predloge.

Sve je ovo ok, ali većina klinaca nema ovakve uslove(svoju sobu)...

P.S. Ali svakako pratim temu, zanimljiva je 🤗😁

Postavio sam acoustic wall panels iza TV-a u boravku i kod klinca ispred PC stola, pa sam resio da odradim nesto sa WLED.

Naruceno: 20m WLED WS5281B DC5V, crni PCB, 60 dioda/m (Aliexpress-45e).

1772204743606.png

GLEDOPTO ESP32 WLED Digital LED Controller with 4 Channel 15A Fuse Mic Sound UART DIY FCOB Addressable Strip Light for WS2811 WS2812 SK6812 TM1814 WS2813 WS2815 (GL-C-017WL-D), Amazon-37e.

1772204902950.png

Zice naravno, crna, zelena i crvena, po PS-u, 18 AWG Flexible Silicone Wire, Amazon 18e/30m.

Sa Temu-a stigle crne alu vodilice u koje ulaze led trake i bas su pravljene za te panele.

Sto se tice Govee, bas su interesantne opcije. Klinac ih povezao na Amazon echo dot i upravlja njima glasom. VM i HomeAssistant su prebaceni na Plex masinu, koja ionako radi 24/7.

Sad cekamo ovu plafonjerku da se pojavi u prodaji.

1772205444295.png

Moj savet da tu traku što si kupio baciš 😀
Nikako 5V za tolike dužine, npr za 5m sa 60leds/m ti treba 3 injection pointa(napred, pozadi, u sredini).
Pa ti računaj koliko ti treba za 20m 😀
O napajanju da i ne pričam.
Ne znam koliko planiraš da ti bude najduži strip, 10-15m?
Mislim da ti je tu najbolja opcija 24v jer ćeš moći da izguraš sve sa samo jednim injection pointom - e sad možda ti ovo i nije problem, zavisi kako si planirao da napraviš ceo setup.
Za 12v ako imaš 10m npr trebaće ti napred i pozadi napajanje.

2m po stripu. Vidim da onaj lik iz prvog posta tera nekoliko metara na 5V i 7A. Narucio sam adapter 5V 10A. Ovo je novo za mene, sreca vec imam jedan 24V, backup za Govee led.

Možeš ti da teraš i 5V 1A, ja ti pričam koliko ti treba za max osvetljenje. E sad ako hoćeš da držiš tipa plavu boju na 30% ili neke efekte koji generalno troše manje, ne treba ti taj max.
Imaš ovde kalkulator:https://wled-calculator.github.io/

Bacio si me na razmisljanje. Definitivno cu ići na 30% osvetljenja. Razne ideje sam sad dobio gledajuci YT likove koji se igraju sa led diodama i kontrolerima.

Uzeo sam crne alu profile sa crnom plastikom, taman se uklapaju na akustični zidni panel ali mi se ne sviđa koliko crna plastika prigušuje ledove, tako da sam sad narucio bele a crne cu korisiti za skrivanje žica.

1772405535787.png

Možeš ti da teraš i 5V 1A, ja ti pričam koliko ti treba za max osvetljenje. E sad ako hoćeš da držiš tipa plavu boju na 30% ili neke efekte koji generalno troše manje, ne treba ti taj max.
Imaš ovde kalkulator:https://wled-calculator.github.io/
Poslusao sam te i plan za vikend je sledeci: paraleno spojiti 3x2m wled na kontroler i 5V 10Ah power adapter, sa desne strane zida i isto to na levoj strani, kao poseban deo sa istim delovima. Posle ce se odraditi sinchronizacija preko Home assistant. Sve je stiglo i spremno za montazu.

Max koliko mozes da gurnes ako napajas sa jednog kraja je ~4A. Ti ces prakticno da napajas na 3 mesta, na pocetku svake od 3 trake. Dakle ukupno 12A*5V=60W. Napajanje ti je 50W, ja ne bih isao preko 80% od toga, znaci 40W.
Stavi samo u WLED podesavanjima ogranicenje za 40W. Svakako neces stavljati 100% white tako da ti i nije bitno kontam.
I ako hoces potpuno po PS-u onda bi trebalo da ide i po jedan (auto) fuse od 5A na svaku traku(ja iskreno nisam to stavljao, mrzelo me). Doduse gledopto ima 15A fuse, sto je u tvom slucaju idealno.

Nazad
Vrh Dno