Šta je novo?

Zašto su proizvođači televizora napustili IPS panele

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Smart-TV-_21.webp

Zašto su proizvođači televizora napustili IPS panele​

IPS paneli su nekada bili nezaobilazni u televizorima, ali su ih OLED i Mini LED potisnuli zbog boljeg kontrasta, crne boje i ukupnih performansi

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/zasto-su-proizvodaci-televizora-napustili-ips-panele/

Verovatno zbog:

IPS paneli su nekada bili nezaobilazni u televizorima, ali su ih OLED i Mini LED potisnuli zbog boljeg kontrasta, crne boje i ukupnih performansi.

Verovatno zbog:

IPS paneli su nekada bili nezaobilazni u televizorima, ali su ih OLED i Mini LED potisnuli zbog boljeg kontrasta, crne boje i ukupnih performansi.
Ips je vrsta panela, a mini led vrsta pozadinskog osvetljenja. Ja sam imao tv sa ips panelom i mini led osvetljenjem… ovo dvoje ne isključuje jedno drugo.

Ips je vrsta panela, a mini led vrsta pozadinskog osvetljenja. Ja sam imao tv sa ips panelom i mini led osvetljenjem… ovo dvoje ne isključuje jedno drugo.

Smart-TV-_21.webp

Zašto su proizvođači televizora napustili IPS panele​

IPS paneli su nekada bili nezaobilazni u televizorima, ali su ih OLED i Mini LED potisnuli zbog boljeg kontrasta, crne boje i ukupnih performansi

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/zasto-su-proizvodaci-televizora-napustili-ips-panele/

A covek je u pravu...
To sto je IPS + Mini LED kombinacija raritet, ne znaci da ne postoji/nije moguce.
Evo sa rtingsa za stari QNED99 model.
Screenshot 2026-02-26 150121.png
EDIT: Evo sa displayspecificationsa (QNED91 model):
Screenshot 2026-02-26 150302.png

EDIT2: LG 27HS714S monitor:
Screenshot 2026-02-26 150841.png
EDIT3: Evo nesto novije, BenQ MOBIUZ EX321UX monitor:
Screenshot 2026-02-26 151043.png

MSI MPG 274URDFW, Asus ProArt PA32UCXR, ...
I tako dalje i tako dalje, mrzi me da trazim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno