Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Dzabe sve to kad mene ubi glava oko ociju 2-3 meseca unazad. Moracu sa drugim telefonom da probam, krivo mi je jer mi S25e perfektno odgovara.

Nikad nikakav problem, godinama unazad na bilo kom Samsungu iz flagship range-a. Ocigledno je do osetljivosti pojedinaca. Do pre 2 godine PWM nije postojao kao pojam i niko se nije zalio, i vidi ga sad, svi bolesljivi odjednom..

Ja sam oduvek imao problem sa ekranima, svaki uredjaj koji koristim mora blue light filter / night shift da bude ukljucen, u suprotnom glavobolja za sat vremena 😁

Moze se desiti ovo da je i do OLED televizora, jer u poslednje vreme svako vece po par sati gledam seriju, u mraku, na OLED tv-u koji nazalost nema blue light filter. 99% sam siguran da je nesto od ta dva, ali vise mislim da je telefon, jer TV imam jako dugo 😩

Verovatno su oba u pitanju i imaju sinergistički uticaj, tačnije dopunjuju se u negativnom uticaju na osetljive korisnike.

Kako drzite podesavanja ekrana? Ja prebacio sad na 'Natural', deluje mi mirnije malo nego 'Vivid'. Mozda ce mi manje smetati..

Takodje mi je AI rekao da postoji podesavanje 'Extra Dim' u Accessibility, koji u teoriji ne smanjuje nivo osvetljenja.

Vivid, pa white balanc (G -2, B -1, vividness skroz levo). Negde naleteo na ovo podesavanje, deluje mi ok.

Kupio mi prijatelj S25FE pa bi da mu stavi staklo na ekran.
Koja stakla preporucujete?
Koja stakla sa Temu i Alija?
Kad pitam za stakla da upitam i koje futrole preporucujete?
Koje pristupacne fitrole preporucujete?
Sta sa Temu i Alija od futrola?
Hvala

Čudno još nema februarskog ažuriranja 🤔 ... Ili će stići obična zakrpa ili ažuriranje na UI8.5 (snovi) 🤔

Da li postoji neka aplikacija preko koje se vidi potrošnja hardvera na telefonu ne softvera/aplikacija?

Je l' se to S25U i MTS i dalje ne gađaju za 5G ili samo meni i dalje ne radi?

Ja nemam i dalje, a rekli su mi iz mtsa da je do telefona...

Imam S25u kupljen u slobodnoj prodaju kod nekog domaceg velikog prodavca, imam kod MTS 5G od prvog trenutka kad sam ga upalio bez izmene kartice ili bilo kakvog cackanje bilo cega.

Zna li neko koja stakla valjaju za S25F FE ?

I u yetelu je problem (ne znam da li jos uvek) ali moj primerak s25u u yetel mrezi ima 5g od drugog dana pustanja (nije uzet preko operatora, preko sbb, sto je valjda slobodna prodaja).

Moj 25U je kupljen u MTS-u, u njemu je samo yettel kartica i imam 5g od prvog dana.

Danas gotovo da nisam ispuštao telefon iz ruku što jako rijetko radim i u tim uslovima zaista može da se nabije dobar SOT kakvi su i ovdje kačili 🙂 U 7h jutros skinut telefon sa punjača, sad evo na 5% ali sam baš dosta koristio telefon i stvarno respect. U situaciji gdje koristim telefon casual, u prosjeku nema šanse 6h da prebacim, nerijetko i ne više od 5h ali i u tim uslovima izdrži baterija komotno dan i ostane 30-35% za sjutra.

Što implicira da u suštini bateriji više smeta kad je telefon u standby-u, kad se stalno zaključava/otključava, kad se gasi i pali ekran non-stop nego kad se nešto konstantno radi. U prilogu tome idu i oni testovi YT na Bench kanalu, gdje za 10h YT reprodukcije S25U ne potroši više od 35%, čak i manje mislim...

Prilozi

• Screenshot_20260223_230305_Device care.jpg
    Screenshot_20260223_230305_Device care.jpg
    52.6 KB · Pregleda: 72
Može to i bolje. 😊

Prilozi

• Screenshot_20260223_232124_Device care.jpg
    Screenshot_20260223_232124_Device care.jpg
    49.3 KB · Pregleda: 61
  • Screenshot_20260222_143801_Device care.jpg
    Screenshot_20260222_143801_Device care.jpg
    57.6 KB · Pregleda: 58
Na 43% imaš 8.30h SOT-a? Ovo mi je već u domenu naučne fantastike, pa jesi mjerio tada SOT do kraja koliko bude? Kao da različite baterije dobijamo ispod haube, ne sjećam se ovakvih razlika na prethodnim modelima. 🙂

Na 43% imaš 8.30h SOT-a? Ovo mi je već u domenu naučne fantastike, pa jesi mjerio tada SOT do kraja koliko bude? Kao da različite baterije dobijamo ispod haube, ne sjećam se ovakvih razlika na prethodnim modelima. 🙂
57% baterije za 8:30h SoT-a. Punim telefon do 80% i uglavnom kad padne na 20%, neki put dodje i do 10%. Za ovih 23% sto je preostalo da ih trosim do kraja, dobacio bi sigurno do 11h SoT-a, mozda i malo preko toga. Od 12-og oktobra do danas (~130 dana) ima svega 48 punjenja.

Prilozi

• Screenshot_20260223_234429_Settings.jpg
    Screenshot_20260223_234429_Settings.jpg
    56 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
Imam S25u kupljen u slobodnoj prodaju kod nekog domaceg velikog prodavca, imam kod MTS 5G od prvog trenutka kad sam ga upalio bez izmene kartice ili bilo kakvog cackanje bilo cega.

Zna li neko koja stakla valjaju za S25F FE ?
Isto i kod mene. 5G se pojavio bez ikakvog menjanja icega, a i pre toga 5G radio letos u Cro i po EU. S25U

Je l' se to S25U i MTS i dalje ne gađaju za 5G ili samo meni i dalje ne radi?
Takodje nemam ni ja i ako sam obnovio ugovor i uzeo novu tarifu..zvao sam ih da vidimo u čemu je problem..kažu jos se mreža siri pa je nema kod mene u Obrenovcu ...ja kažem dobro ok ali kad odem i za Beograd ista prica nema 5g..na to mi nisu dali odgovor..rečeno mi je da nema potrebe da se menja kartica..telefon je uzet u A1..

S25U kupljen u PositiveLine, dok je bio csc THL na Globaltel nije se kačio na 5G. Prebacio csc na ILO i 5G radi.

Ne zelim stvarno da menjam sa EUX bez razloga, to je najcistije moguce sto moze da se kupi valjda

Nazad
Vrh Dno