Šta je novo?

Elitesecurity.org ne mogu da ih kontaktiram, vraća mi se mail

Btw koji forumi su danas još aktivni? Sem ovog bacim pogled nekad i na Vox92. Svet kompjutera je odavno mrtav, za ostale ne znam.

Da, i vecina njih nisu posetili forum par godina unazad 🙂

Aha, ok, moja greška :}
Evo još jedne poruke:
"Nije ni poslat mail.
Na ES-u slanje mail-ova ne radi vise od godinu dana i vise je puta bilo prijavljivano ali se admini nisu iscimali da to poprave. To ti otprilike daje i informaciju o verovatnoci da mu problem bude resen".
Tako da, slaba vajda od ES-s verovatno.

Na žalost, tako je. Ja sam inače tamo bio dosta ranije, krajem 2010 sam dobio savet za Fujitsu klime koje imam i dan danas tako da je bio vredan forum za ne IT stvari ali nisu se adaptirali i to je to.

Odavno je Gojko pustio ES niz vodu, nema to veze sa adaptacijom i kontrolom.

@bakara je tamo bio mod nekada pa ako može i ima volje nek se javi.
Jos uvek sam,
ja sam super moderator,
nisam administrator i ne mogu da petljam sa nalozima.

Ovde na benchu ima puno clanova sa ES

gojko je vlasnik, on se vec duze vreme ne bavi forumom, njime se jedino bavi nobojsa ali on nema admin privilegije.
tako da se treba obratiti dimkovicu koji jedini moze da pomogne oko naloga.

Ako treba dajte te naloge i sta treba pa cu ga ja kontaktirati

Adap

Adaptacija i stroga kontrola.
Pogotovo stroga kontrola.
Iako se mnogima ne svidja ovde, empirijski dokazano da cim malo popustis, stvari jako brzo krecu nizbrdo.
Tako je, ja sam tamo bio moderator kratko, radio kako treba, bio sigurno blaži nego vi ovde i Gojko mi je skinuo mod status kao žalili se na mene bla bla, pa eto ti sad forum kad si pustio da svako radi šta hoće. Šteta ali mora oštra pravila ako hoćemo da nešto opstane.

@SENebojsa
Edit: prijavio sam ti post, te email podatke šalji bakari na PM.

Ja sam na ES bukvalno napravio kuhinju 2009. godine, @bakara je to do detalja opisao, cak sam koristio i one imbus 5 vijke koje je preporucio, a tada (verujem i sada) su apstrakcija. I hvala mu na trudu!

Pre toga apsolutno nikakvog iskustva sa ivericom i alatima. Evo je i danas u odlicnom stanju 🙂

Adap

Adaptacija i stroga kontrola.
Pogotovo stroga kontrola.
Iako se mnogima ne svidja ovde, empirijski dokazano da cim malo popustis, stvari jako brzo krecu nizbrdo.
Svakako da je tako uvek najbolje.

ali nije zbog discipline ES potonuo vec zbog nekih drugih stvari, i zastarelosti platforme,
jednostavno nikada nije napravljen korisnicki interfejs za mobilne telefone sto je u poslednjih desetak godina bilo elementarno vazno.

Bench je mnogo moderniji u tom pogledu ali dosta stvari nema ovde sto tamo ima.

Bench je mnogo moderniji u tom pogledu ali dosta stvari nema ovde sto tamo ima
Mi smo IT orijentisani (za sada), mada ni ne treba da budemo kao ES, ne moze sve.
Takodje je problem sto danas forumi nisu jeftini ako hoces savremeno i bezbedno + treba sve to i odrzavati.
Steta je sto je ovako, jer u sustini balkan je imao fenomenalne forume.

Slazem se...ali secas se sigurno da je i ES bio IT orijetisan dok se ja nisam umesao i nagovorio go1ka da napravi nove forume...
onda je buknulo sve i postao mega popularan, ali posle je neko to sve pokvario... znaju vec upuceni ljudi ko je pratio forume
Necu vise da idem u OT

ES je bio bas ozbiljno kvalitetan forum u prvoj polovini 2000-ih. Kolicina tehnickog znanja (programiranje, elektronika itd.) koja je u tom trenutku tamo cirkulisala je bila retkost u tim relativno mladim danima interneta u Srbiji. Za mene koji sam tada izlazio iz tinejdzerskih godina je to bio nezamenjiv izvor informacija.
Dosta ljudi iz tog perioda su napravili ozbiljne karijere u svojim branšama, a kvalitet foruma je polako opadao kako su ti ljudi poceli da se osipaju i sve redje posecuju forum.

Slazem se...ali secas se sigurno da je i ES bio IT orijetisan dok se ja nisam umesao i nagovorio go1ka da napravi nove forume...
onda je buknulo sve i postao mega popularan, ali posle je neko to sve pokvario... znaju vec upuceni ljudi ko je pratio forume
Necu vise da idem u OT
Sveznajući Nabojša iz Pančeva? 😎

Nebojsa M, jedan od retkih iz ES tima koji je pored Dimkovica jos uvek prisutan na forumu, no ES no life 🙂
Sad videh njegov odgovor zasto mejlovi ne rade

Mogu da se kladim da je Gojko to namerno isključio da ga najveća štetočina na ES-u @Majorfatal ne bi više zatrpavao žalbama na obrisane bljuvotine kao recimo ova koja nije obrisana i mnogo gore od te.

Umesto da ga banuje šteta što je to uradio, a još je veća kolateralna šteta što je time onemogućio mejlove na ES-u.

Poslednja izmena:
ES je bio tata pocetkom 2000ih, kada je to S u security stvarno imalo i smisla i kada je glavni fokus bio security i kodiranje. A posle su poceli da nestaju jedan po jedan podforum, ljudi migrirali na druge, i ti klinci koji su tada uglavnom bili i najaktivniji odrasli 🙂
Tema postala nostalgija

Uopšte mi nije žao. Ne znam kakav je bio na početku, ali na kraju je bio horor.

Nije jedini. I vlasnik jednog foruma za jedan popularni japanski automobilski brend se baš trudio da rastera ljude sa foruma. Uspeo je u toj nameri. Svaka mu čast. Sad je tamo njegova svaka prva i poslednja.

Da li se neko seća koji je nick imao Gojko pre nego što su mnogi prešli na svoja prava imena tamo? Čini mi se da je bilo nešto na slovo "s", ali ne mogu nikako da se setim. Ili je bilo "ice" nesto?

@bakara

Zaista dugo se nisam logovao na ES.
MadZone i gluposti na tom podforumu me ne zanimaju.

Sada vidim d su pobrisali sve Privatne poruke. Da li znas kada je to ucinjeno ?

Ja sam mu jedno vreme pre dosta godina pristupao i preko Tapatalka ali baš dugo nisam ušao tamo ni na jedan način jer sam video u kom smeru se kreće forum. Sada kada sam video ovu temu sam probao ponovo i ušao tamo preko Tapatalka ali ono je pravi grad duhova.

Nazad
Vrh Dno