Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Najviše gledam move, eon... Zvuk krene da secka sam od sebe i tako sam i prođe. Ne pomaže ni restart. Možda jednostavno uređaj nije kompatibilan sa mojim televizori (tesla s906bus) pa je zato i slika lošija. Sva sam podešavanja probao.

Samo sto je nedostatak lan porta veliki minus.

Pogotovo sa nepredvidivim i sa ovako ocajnim wi-fi kao sto je supernova.

Da li ce raditi posao neki usb na lan adapter? Nisam nikad imao iskustva sa takvim adaprerima? Jel gura maks brzinu?

Na papiru performanse super ali na terenu se to ne vidi. Često secka zvuk. Čini mi se posle apdejta da je to još gore. Slika nekako isprana koja god podešavanja da stavim. bolja na iris boxu a mi box 3rd gen 4x jača mašina. Niđe veze. Kad se podvuče crta kako trenutno stvari stoje ne vredi ni tih 50 evra.
Da li ti uopste sacuva podesavanja? Pisao sam vec gore, meni uopste nece da sacuva podesavanje. I bas tako, slika je kao isprana. Izasao me malo preko 4500 na Temuu ali da sam znao da ce da bude ovako uzeo bih neki modovan box sa KP i gotovo. Nisam i dalje nasao resenje, neko mi rece da vidim da li mi je ukljucen HDR ali kod mene te opcije nema. Izgleda da je softver problem. Ako iko ima ideju sta moze da se uradi neka pise. Hvala

Da li ti uopste sacuva podesavanja? Pisao sam vec gore, meni uopste nece da sacuva podesavanje. I bas tako, slika je kao isprana. Izasao me malo preko 4500 na Temuu ali da sam znao da ce da bude ovako uzeo bih neki modovan box sa KP i gotovo. Nisam i dalje nasao resenje, neko mi rece da vidim da li mi je ukljucen HDR ali kod mene te opcije nema. Izgleda da je softver problem. Ako iko ima ideju sta moze da se uradi neka pise. Hvala
Sačuva ali ne vidim razliku. Isto je kada stavim na i na 4k i 720p.
Verovatno je do softvera ali ovim tempom kako izbacuju ažuriranja na pola godine ne isplati se čekanje. Pre njega sam koristio modovan iris box. Slika je bila perfektna.

Samo sto je nedostatak lan porta veliki minus.

Pogotovo sa nepredvidivim i sa ovako ocajnim wi-fi kao sto je supernova.

Da li ce raditi posao neki usb na lan adapter? Nisam nikad imao iskustva sa takvim adaprerima? Jel gura maks brzinu?
Ima ja i to baš xaomi neki. Za stabilnost je bolji ali mislim da je maksimum nekih 50 tak mb.

Купио код нас за 6500 дин са две год гаранције.

Obzirom da ovi Box-ovi nemaju LAN port nego su osuđeni isključivo na wifi učinite sebi uslugu i kupite sebi neki pismen ruter a onda kometarišite kako box radi. Optika se podrazumeva. Imam i gen.1 i gen. 2 na dva televizora i oba rade odlično. Gen 1 malo posustaje što se tiče brzine samog sistema ali sve aplikacije koje koristim rade odlično na oba (SmartTube, IPTV Smarters, Stremio, Nuvio, SkyShowtime, HBO Max, Netflix, iris SMART, StvEmu, Spotify, RTS Planeta).
Ruter koji koristim je TP Link Archer AX23 i oba Box-a su konektovana na 5Ghz.

Ген 1 је бежично на 5G док су ген 2 и 3 преко усб у лан адаптера, макс 350М. Сва три раде како треба.

Obzirom da ovi Box-ovi nemaju LAN port nego su osuđeni isključivo na wifi učinite sebi uslugu i kupite sebi neki pismen ruter a onda kometarišite kako box radi. Optika se podrazumeva. Imam i gen.1 i gen. 2 na dva televizora i oba rade odlično. Gen 1 malo posustaje što se tiče brzine samog sistema ali sve aplikacije koje koristim rade odlično na oba (SmartTube, IPTV Smarters, Stremio, Nuvio, SkyShowtime, HBO Max, Netflix, iris SMART, StvEmu, Spotify, RTS Planeta).
Ruter koji koristim je TP Link Archer AX23 i oba Box-a su konektovana na 5Ghz.
Gen 3, povezan na Wifi6 ruter. Optika 400/400. Na ruteru konstantno 250/300. Interesantno da je UL konstantno veci od DL.
Zna da secne u EON bez razloga. Na Stremio redje, bas retko i recimo SmartTube retko ali zna.

Evo maksimalno sam naprego moždane kapacitete i nikako ne mogu da dokučim šta je #tomap i #shamanNS smešno u mom postu?!? Nije da mi je nešto naročito bitno ali bih voleo da znam čisto kao neka vrsta socijalnog istraživanja.

EON sam koristio davno na gen. 1 i ne sećam se da je bilo problema, sad ga ne koristim i ne mogu da tvrdim a SmartTube se koristi baš čvrasto i radi stvarno odlično na oba.

Evo maksimalno sam naprego moždane kapacitete i nikako ne mogu da dokučim šta je #tomap i #shamanNS smešno u mom postu?!?

Evo da se ne pitaš više šta tačno, ovo:
Optika se podrazumeva

A u manjoj meri i ovo:
nego su osuđeni isključivo na wifi
Niko nije osuđen ni na šta i niko nikome ne brani da kupi USB-to-1Gbps_ethernet adapter i poveže žično box / adapter na ruter.

Što je čest epilog i za uređaje koji već imaju ethernet port ali limitiran na 100 Mbps.

Pa vidiš druže ne vidim što bi iko kupovao ethernet adapter koji će da poveže na buđavi USB, razvlači kablove po kući i ostane sa lošim ruterom na koji ionako povezuje gomilu ostalih ueđaja kad može da investira u dobar ruter i trajno reši bežično povezivanje svega što zamisli. stablnom i brzom vezom, ali ok, svako ima svoje veselje. Naravno da se optika podrazumeva jer brzine o kojima pričamo i idu isključivo preko optike.

Naravno da se optika podrazumeva jer brzine o kojima pričamo i idu isključivo preko optike.
Diskutovalo se o problemima tokom korišćenja aplikacije domaćih TV provajdera. S obzirom ds isti puštaju video materijal sa bitrate 7 ili manje Mbps ne optike se "ne potrazumeva" niti je neophodna da bi se takav sadržaj gledao bez problema na krštenom uređaju.

= seckanje zvuka nije zbog toga što neko nema optički internet i/ili ruter od 200€ nego zato što uređaj na kom gleda ima bagovit firmware.

Buđavi USB (adapter) će u praksi da radi 10 puta stabilnije od stvarno buđavog wireless-a.

Ajde dok se svadjate i lupetate mogli ste da mi odgovorite 😀

Ali vidim da ce da mi zavrsi posao.

Kakav crni supernova i wi-fi. Ajde kabal i nekako tu se drzi.

Baci pogled na Ugreen model i najbolje da poručiš na daljinu, pa da ukoliko bude bilo problema vratiš u onih 14 dana. Dešavalo se da kod nekog radi sjajno, ali isto tako videh da su se neki žalili.

Ako kupiš adapter sa odgovarajućim čipset-om radi ako promašiš u izboru ne radi nikako 😂

Ugreen adapteri koji koriste Asix AX88179A rade.

Ja imam Ugreen CM475.
(namerno sam kupio model sa USB-C konektorom da bude "future proof", + C na A Ugreen adapter 😁)

Evo danas našao vremena da se poigram sa Xiaomi Mi box s 3rd, kod mene sve odlično radi, verzija 2 nije htela puštati kako treba Stremio HDR sadržaj na Samsung QD Oled TVu, ova 3 verzija nema tih problema. Boje nisu isprane kao što neko gore tvrdi bar na mom Oled TVu, meni su i oštrije nego na verziji 2, box radi dosta brže od prethodnih verzija. Danas instalirao KODI sa dodacima Elementum, Fen, Umbrellla, Cumination, svi rade perfektno....Za Fen i Umbrellu mora se imati uplaćen RealDebrid ali svakako vredi (oko 320 din mesečno) za gledanje HDR i DV filmova i serija. Stremio takođe radi odlično... Mi box S ver2 ide u penziju na drugi tv , i da nema nikakvih seckanja slike zvuka, ja sam na Yettel (mts) optici. Izmerio sam sad i bzinu neta preko wi fi 5Ghz, Dowload oko 267 Mb, Upload 149 Mb (ruter udaljen 1m) na Mi boxu S 3rd.

Poslednja izmena:
Gen 3, povezan na Wifi6 ruter. Optika 400/400. Na ruteru konstantno 250/300. Interesantno da je UL konstantno veci od DL.
Zna da secne u EON bez razloga. Na Stremio redje, bas retko i recimo SmartTube retko ali zna.
Мислим да он не може да мрдне јаче од 250, исто рутер вајфај 6 брзина 1 гигабит и не мрда више од 250. Бај д веј на ген 1 и 2 никад проблем са кашњењем звука или сецкања.

Evo danas našao vremena da se poigram sa Xiaomi Mi box s 3rd, kod mene sve odlično radi, verzija 2 nije htela puštati kako treba Stremio HDR sadržaj na Samsung QD Oled TVu, ova 3 verzija nema tih problema. Boje nisu isprane kao što neko gore tvrdi bar na mom Oled TVu, meni su i oštrije nego na verziji 2, box radi dosta brže od prethodnih verzija. Danas instalirao KODI sa dodacima Elementum, Fen, Umbrellla, Cumination, svi rade perfektno....Za Fen i Umbrellu mora se imati uplaćen RealDebrid ali svakako vredi (oko 320 din mesečno) za gledanje HDR i DV filmova i serija. Stremio takođe radi odlično... Mi box S ver2 ide u penziju na drugi tv , i da nema nikakvih seckanja slike zvuka, ja sam na Yettel (mts) optici. Izmerio sam sad i bzinu neta preko wi fi 5Ghz, Dowload oko 267 Mb, Upload 149 Mb (ruter udaljen 1m) na Mi boxu S 3rd.
Znaci do mog primerka je. Sto reko' Mujo za hot dog, ##bemti, od celog cuke meni bas ku##c da zapadne?! Ajde molim te kad budes imao vremena okaci ili mi posalji na pp koja je verzija androida i Google Tv app, pa da probam da nekako iskopam tu istu i ubacim posto je ocigledno sve sofverski problem..bas me nervira ovo.
A za socijalna istrazivanja mozda bolje da kolega pogleda na Ana-rs, ovo je vise IT forum.

Znaci do mog primerka je. Sto reko' Mujo za hot dog, ##bemti, od celog cuke meni bas ku##c da zapadne?! Ajde molim te kad budes imao vremena okaci ili mi posalji na pp koja je verzija androida i Google Tv app, pa da probam da nekako iskopam tu istu i ubacim posto je ocigledno sve sofverski problem..bas me nervira ovo.
A za socijalna istrazivanja mozda bolje da kolega pogleda na Ana-rs, ovo je vise IT forum.
Stavi u podešavanja slike da forsira SD. Meni se čini da je sad malo bolje . A zvuk sam izgleda rešio tako što sam u podešavanjima tv-a stavio dolbi audio a na mi boxu auto. Za sad radi pa pratim kako će da se ponaša.

Za to vreme EON box cuci u susednoj sobi, nije stucnuo godinama, nikad nikakav problem, settings nemam pojma kako izgleda...

Da li je neko uspeo da "natera" box 3gen da pusti dolby zvuk na av risiver

Ми бокс 3. ген, АTV14, подешавања за звук passthrough, Nova player, звук A12+ encapsulation. Исто то важи и за соундбар, мада је тада бокс у тв прво. Битно је свуда изабрати passthrough. Исто важи и за 1. и 2. ген.

Ми бокс 3. ген, АTV14, подешавања за звук passthrough, Nova player, звук A12+ encapsulation. Исто то важи и за соундбар, мада је тада бокс у тв прво. Битно је свуда изабрати passthrough. Исто важи и за 1. и 2. ген.
Zapravo radi osim u plejerima (Vlc, Nova, Mx..). Probaću naći ovo podesavanje u Nova plejeru.

У ми бокс подешавањима за звук passthrough и нова плејер system encapsulation и force passthrough.

Imam problem sa Isris app na gen 3.
Spisak kanala je bez imena TV kanala,kanali rade,samo su kockice gde treba da piše ime kanala prazne.Obrisao keš,deinstalirao pa ponovo sve i opet ništa,da li neko ima taj problem?

Prilozi

• 20260221_100838.jpg
    20260221_100838.jpg
    202.2 KB · Pregleda: 27
У ми бокс подешавањима за звук passthrough и нова плејер system encapsulation и force passthrough.
Sve je podeseno, box, tv, risiver. Dolby prolazi kada se koristi Kodi, Iptv plejer ali ne ide kroz video plejere (probao nekoliko) a ni kroz Nova plejer (podesen po uputstvu).

Nazad
Vrh Dno