Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Napisao je "Huawei" i spominjao čas ONT čas ruter. U svakom slučaju tvoj komentar sa "zamenom rutera" je 'misleading at best'. Jer da zameni = "stavi umesto postojećeg" neće moći, moći će da poveže na stari Orion uređaj novi fensi ruter.

Se 100% odnosi na "ZOK" 'kutijicu.
pa napisao je, ali nisi zapazio.
a ja sam na drugoj adresi, gde i sada koristim ont huawei kao tvoj, samo prikljucio tendu wifi6 od 30 evra u AP modu i to radi savrseno.
Hvala obojici puno generalno. Imam Huawei HG8245Q2 GPON, i skontao sam jos malopre da optički kabl ide direktno u njega sto znaci da je taj uređaj i ONT i ruter u jednom, pa taj plan da samo uzmem Asusov i zamenim ovaj pada u vodu... Cimacu Orion, pa da vidim da zamene za novi uređaj (ako je moguće). Hvala puno što ste obojica uskočili, I kroz vašu diskusiju me naveli na prav put.

Hvala obojici puno generalno. Imam Huawei HG8245Q2 GPON, i skontao sam jos malopre da optički kabl ide direktno u njega sto znaci da je taj uređaj i ONT i ruter u jednom, pa taj plan da samo uzmem Asusov i zamenim ovaj pada u vodu... Cimacu Orion, pa da vidim da zamene za novi uređaj (ako je moguće). Hvala puno što ste obojica uskočili, I kroz vašu diskusiju me naveli na prav put.
Nece ti zameniti ako radi. Takode nece ti dozvoliti da stavis Asus router umesto tog HG8245Q2 on je mislim WiFi 5-ica.

Nece ti zameniti ako radi. Takode nece ti dozvoliti da stavis Asus router umesto tog HG8245Q2 on je mislim WiFi 5-ica.
Meni su zamenili pre par godina. Imao sam ceste prekide na wifi, a plus mi je na 5g bio tako slab signal da sam mogao da primetim da ga ima samo na telefonu pored rutera. Ali cesti prekidi su mi bili glavni problem i trazio sam drugi gpon.
Operator za podrsku mi je rekao telefonom da ce mi dati gpon sa wifi6. Medjutim, serviser je doneo obican tp link ruter i postavio ga u bridge modu, t.j. opticki terminal + ruter.
Ali cesti prekidi samo na wifi su se nastavili. Stavim svoj drugi ruter i opet isto. I dosao sam na ideju da stavim wifi6 ruter, jer moze biti uzrok veliki broj wifi signala u zgradi, pokazuje mi stalno preko 50 signala.
I sa wifi6 ruterom vise mi nikada nije prekidalo. Znaci to je bio uzrok.

Sto znaci, hoce oni da ti pomognu kada imas problem i verujem da ce izaci u susret da gpon zamene sa bridge modom ako trazis, inace ga sam ne mozes izvesti bez njihove asistencije jer ne dozvoljavaju.
Na drugoj adresi imam isto optiku, isti paket, gpon huawei, ali sam zbog variranja jacine signala u najudaljenijoj sobi i cesceg gubljenja konekcije na tv boksu kupio ripiter tp link RE700x i islo je dobro ali je brzo lipsao. I onda. nisam vise hteo da idem na skuplja resenja jer i to crkava, pa sam kupio tu tendu wifi6, koja ima i ripiter mod i AP mod, instalirao za 5 minuta kao AP i evo to radi vec 2 godine, bije kroz dva betonska zida i preko 10m rastojanja, ima recka manje na signalu ali pokazuje maksimalnu brzinu na speedtestu (kao i na LAN kablu), kako na 5g tako i na 2,4g.
Tenda ruteri su kod nas jako podcenjeni, medjutim za ovaj model ax1800, sam gledao recenzije na amazonu, svi je hvale. Tako sam resio problem na obe adrese, da se vise ne nerviram zbog prekida na wifi.

Mislim da je dobro da podelim svoje iskustvo sa drugima, pa sam zato malo detaljnije opisao. Verujem da ce nekome biti od koristi.

Zar nije moguće zameniti Orionov ONT terminal, npr. GPON terminal, tako što se kupi neki koji dozvoljava podešavanje serijskog broja, sa Aliexpressa ili čega već, i u koji se ubode optički kabal, a onda se on poveže na novi ruter, čime zaobilazimo Orionov uređaj?

I sam razmatram nešto poput ovoga. Zapao mi je za oko na Aliexpressu VSOL V2801Q. Piše na sajtu proizvođača Support SN/Psw/Loid/Loid+Psw authentication.

Kao kroz maglu sećam se da je neko pisao da ne radi naplate računa preko sajta. Ja sam platio račun koji mi je stigao preko SMS-a I vidim da ga oni već skoro mesec dana nisu proknjižili??? Sad mi šalju opomenu. U aplikaciji banke mi piše da je uredno plaćen. Da li je neko imao slično iskustvo sa Orion- om?

Jesi li uplatio na novi broj računa? Ja im par meseci unazad plaćam na novi broj računa, preko uplatnice koja stigne imejlom i uplate prolaze posle 2-3 dana.

I meni stigla opomena sms-om, a plaćeno skeniranjem ips koda sa njihovog računa pre 15-20 dana.

I meni je stigla opomena iako sam platio još 01.02. Pisao sam im mail da provere i poslao dokaz o uplati.

Ista prica, placeno pre 10ak dana, stigla opomena...
Je l' zna neko nakon koliko gase uslugu?

Jesi li uplatio na novi broj računa? Ja im par meseci unazad plaćam na novi broj računa, preko uplatnice koja stigne imejlom i uplate prolaze posle 2-3 dana.
Skenirao sam njihov kod sa racuna kao i kolega registry1. Izgleda da je tamo luda kuća. Ne znaju ko pije a ko plaća. Samo da mi ne ugase net a sve sam platio.....

Najverovatnije je problem što se nije radilo, pa nisu knjižili. Čekajte dok postignu.

I meni je stigla opomena
I mahinalno sam platio ponovo...

Šta sad u pretplati sam?
Na sajtu piše da nisam platio, zaboravio da proverim uplati u banci.

Očigledno su svima poslali.

Kod koje banke vam je tekući račun? Potpuno nezavisno od Oriona, ja sam imao plaćanje od 13.2. koje i dalje nije proknjiženo kod primaoca, Unicredit banka, pa me zanima da nije do toga?

Ja plaćam uvek prvog, drugog i proknjiže posle dva, tri dana tako da ne verujem da je zbog praznika. Banka poštanska plaćam skeniranjem koda sa računa. Da ne ureknem 😂

I meni je stigla opomena iako sam platio još 01.02. Pisao sam im mail da provere i poslao dokaz o uplati.

Stiglo je i meni upravo a platio sam 2.2.
Na koji mejl si pisao? Da li ti je iko odgovorio?

Nisu svima poslali. Ja sam platio 7.2, a 11.2 je stigao mail kojim se zahvaljuju na uplati. Na portalu se vidi da je račun plaćen. Raiffeisen banka IPS preko QR koda.

Upravo se vrtim u krug po njihovim sajtovima. Luda kuca, ne radi im nista ni na sajtu. Dodjem na stranicu predracun. Neispravna lozinka. Promenim lozinku i opet neispravna lozinka. Zovem telefonom, nedeljom rade od 10-18h. Pokusao na uputstva, a tamo reklame, ponude za biznis pakete i neki drajveri za windows.
Ne znam sta se desava sa njima. Izgubljeni u svemiru.
Razmisljam da sutra odem kod njih u zemun polje da vidim da li ima koga.

Nisu svima poslali. Ja sam platio 7.2, a 11.2 je stigao mail kojim se zahvaljuju na uplati. Na portalu se vidi da je račun plaćen. Raiffeisen banka IPS preko QR koda.
previse nas ima da bi bila slucajna greska...
ja sam brzopleto platio ponovo, siguran sam da ima puno takvih.

Kod mene je regurale stiglo gde mi zahvaljuju što sam izvršio uplatu.
Plaćeno sredinom meseca, IPS QR kodom...

isto i meni na racunima za dve lokacije, oba placena 1.2. i stizu opomene. Poslao na korisnicka.zona + reklamacije potvrdu iz banke pre 2 dana, valjda ce sutra neko da odgovori

bio sam danas u Zemun Polju, to je samo magacin, parking je pun njihovih vozila. Pitao portira sta se desava, da li idu na prodaju, kaze da ne zna i da je iz druge firme, ali je cuo da se malo suska o tome, nista odredjeno. Nazvao je devojku u kol centru i ona mi se ubrzo javila. Trebalo je malo vise vremena da se razjasnimo jer placam po 3 naloga u pri pejdu, ali je bila jako ljubazna i zavrsili smo, odmah sam i platio u posti. Opet bolje nego da cekam odgovor na mail 15 dana ili slusam reklame na telefonu sat vremena. Uplatio sam za vise meseci.

interesantno je da je za svaku uplatu potreban novi poziv na broj !
sto znaci da ih za to treba pitati pre svakog placanja. I svaki nalog ima svoj poziv na broj. Cene paketa su mi jos uvek iste, (a sbb je nesto malo podigao, imam i kod njih tv).

inace podatke za uplatu salju sms porukom, a verovatno je laksa opcija u postpejdu kada se redovno placa svakog meseca.
sajt im je neodrzavan i preko njega nisam uspeo nista ni iz vise pokusaja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno