Šta je novo?

Šta se dešava sa automobilom kada propadne firma koja je razvijala softver

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
softver-automobili.webp

Šta se dešava sa automobilom kada propadne firma koja je razvijala softver​

Kada kompanija koja razvija softver za vozila prestane da postoji, automobili koji zavise od tog koda mogu ostati bez ažuriranja, bezbednosnih zakrpa i povezanih usluga, što otvara pitanja o dugovečnosti, bezbednosti i vlasničkim pravima u modernim “pametnim” automobilima

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...ada-propadne-firma-koja-je-razvijala-softver/

Isto sto i sa solarnim panelima kada nekim slucajem firma zazivi vise od 2 godine, a garancija je 25+yo.
Paneli ce da prezive, ali cloudisticka porodica ce da jede opanke

pa nije bas tako @Uriel

Zamisli kupis japansku extra lutku, i kada zakaze trazis zapravo naduvanu, kao slauf...

Ja sam odmah stavio custom rom, tj. stavio mi kolega sa foruma od koga sam kupio auto. Manja potrošnja baterije, brži odziv na kočnici, bolja automnomna vožnja između 2 bele linije. Jedino što sa ovim romom auto hoće da trese na brzinama preko 70 km/h, ali rešiću to debalansiranjem guma.

Jel ti stavio kolega meni na cirilici ?

Ništa, kupiš auto sa što manje elektronike i puna kapa. Živeli polovnjaci. 😀

Zato samo analogno, Mercedes 200D ili Stojadin, i nema brige.

Ma, do 2009 godine auto, sve posle toga suva elektronika i krševi sa raznim sitnim kvarovima da se čovek nervira samo...

Upravo tako, što kolega forumaš iznad reče... samo analogna auta i Bog te veselio. Sve je to divno krasno, ali mehaničko auto je mnogo sigurnije.

Ništa, kupiš auto sa što manje elektronike i puna kapa. Živeli polovnjaci. 😀
To jos malo necemo ni u muzeju videti. Ne pamtim kad sam video golfa 4 a ne ove ranije modele. Ficu, peglicu, yuga to da ne spominjem, to vec anticka istorija. Za koju god nece postojati takav auto

Nisu problem polovnjaci već rezervni delovi. Zbog neke jeftine sitne gluposti ceo auto može da bude neupotrebljiv

Ja sam odmah stavio custom rom, tj. stavio mi kolega sa foruma od koga sam kupio auto. Manja potrošnja baterije, brži odziv na kočnici, bolja automnomna vožnja između 2 bele linije. Jedino što sa ovim romom auto hoće da trese na brzinama preko 70 km/h, ali rešiću to debalansiranjem guma.
Skini jos ram memorije za centralni kompjuter

Nazad
Vrh Dno