Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Zdravo drugari, želim da ugasim fiksni telefon i Tv, a da mi ostane samo optički internet. Iz Yetela mi nude 12 po 1 dinara a ostalih 12 meseci po 3.200,00 dinara. Internet je brz 300/150 da li je to o.k. ponuda ili ima bolje ?

Posto vidim da ima dilema, podneo zahtev za prelazak na pripejd, pozvali su me cim mi je istekao ugovor i bez problema dobio 12m po dinar i 12 meseci 50%. Za bilo koji paket, uzeo sam yettel 30. Mada kada razmislim mozda sam trebao yettel 100.
Podneo si zahtev za prelazak na A1 prepaid, ili Yettel prepaid? Znaci daju i na Yettel 30 tu ponudu? Ja bih mozda Yettel 100 sto kazes, ne zbog neta toliko, koliko zbog 2 premijum app koje možeš da aktiviras.

Ističe mi ugovor 8 marta, pre 2 godine sam na taj način, zahtev za prelazak kod drugog operatera dobio ponudu 24m x 50% da ostanem, prihvatio sam.
Dal ako sada isto uradim, dal će ponovo ponuditi koliko vidim sad i bolju ponudu 12 x 1din + 12 x 50% ili to prolazi jednom? I dal moram da tražim prelazak na prepaid kod A1 ili mogu i na postpaid, pa ako ne ponude ništa, da bar imam neki paket zglavan?
Znaci redosled je prvo da odem u A1 i tražim prenos, pa me onda iz Yettela zovu i nude za ostanak? Zaboravio sam redosled od pre 2 godine.

Ne znam, mozda i nema bolje ponude ali zasto ne pokusati da se izboksuje mozda jos popusta?
Genearalno, cene usluga tv/net/mob. su preskupe a znaju da ogranice net, da traze doplatu za neke kanale, krate broj aplikacija u paketima...
Treba ih cediti do maksimuma.

Letos dogovoreno 300 / 150 i 2 tva za 1650, a sada pre par dana drugi ugovor za 2100 din 300 /150 i 2 tva.

Šteta što ne daju popuste na 4G/5G kućni net 😭

Ispadne skuplji nego optika sa ovim akcijama

Šteta što ne daju popuste na 4G/5G kućni net 😭

Ispadne skuplji nego optika sa ovim akcijama
Provericu, ali mislim da je kolega dobio neki popust na kucni internet kad je produzavao ugovor.
Za nove korisnike ne znam, ali koliko se secam on je ostvario oko 30% popusta na 24 meseca, bez nekog dodatnog cimanja

Kontaktiraš Yettel i pitaš za konkretnu adresu? 🤔

Da je istina da Yettel koristi MTS optiku pa da znači da ako nemam MTS optiku onda neću da imam ni Yettel optiku?

Podneo si zahtev za prelazak na A1 prepaid, ili Yettel prepaid? Znaci daju i na Yettel 30 tu ponudu? Ja bih mozda Yettel 100 sto kazes, ne zbog neta toliko, koliko zbog 2 premijum app koje možeš da aktiviras.

Ističe mi ugovor 8 marta, pre 2 godine sam na taj način, zahtev za prelazak kod drugog operatera dobio ponudu 24m x 50% da ostanem, prihvatio sam.
Dal ako sada isto uradim, dal će ponovo ponuditi koliko vidim sad i bolju ponudu 12 x 1din + 12 x 50% ili to prolazi jednom? I dal moram da tražim prelazak na prepaid kod A1 ili mogu i na postpaid, pa ako ne ponude ništa, da bar imam neki paket zglavan?
Znaci redosled je prvo da odem u A1 i tražim prenos, pa me onda iz Yettela zovu i nude za ostanak? Zaboravio sam redosled od pre 2 godine.
Ja sam podneo zahtev da predjem na yettel prepaid, reko ako prodje prodje. Podneo par dana pre isteka ugovora pocetkom februara, cim je istekao ugovor zvali su i pitali sto prelazim na prepaid i sta zelim.

Prvo mi je ponudila yettel 100, ja pitao da li moze neki drugi paket, kao koji god zelis. I uzeo sam yettel 30.

Ali kao sto kazes, mozda je bilo bolje da sam uzeo yettel 100. U proslom paketu sam imao 3 aplikacije, sad samo jednu.

2 ugovora sam vec imao po 50%, jedan kratak period izmedju sam imao punu cenu zbog telefona(i tu sam cak imao popust neki plus popust na telefon), ali kada su povecali cenu paketa, isplatio telefon, raskinuo i dobio 50% opet.

Uvek mozes da probas da predjes na prepaid na yettelu ako ne dobijes popust otkazes prelazak na prepaid i odes u A1, radili su ljudi ovde na forumu to.

Kako da znam da li Yettel optika ima na lokaciji na koju hoću da koristim?
pa odabereš "Proveri dostupnost na lokaciji" za paket koji želiš.

Trenutno imam neki paket iz 2023, go data il nesto nemam pojma, 20gb mjesecno koje se prenose do 60gb tako da imam uvjek neta na pretek, dobio sam bio x mjeseci za dinar, ne sjecam se tacno, a ostatak za 1000 dinara.
Sad gledam ove pakete i svi su dosta skuplji a imam osjecaj i gori, pogotovo kad vidim ova ogranicenja brzine neta na 50/100 mbs lol. Ne bih placao preko 1000-1500 za novi paket pa koji god, yettel 30/100 nego to ogranicenja neta na 100mbs me zivcira iako me u teoriji zabolje, princip, ne znam sta ce 5g onda uopste.

Ako dobro shvatam max se moze iskombinovati 12x1 din i 12x50%, ali tih 50% ide na punu cijenu sto bi u slucaju npr. yettel 30 bila 3499/2?
E sad, i mobile M bi mozda usao u razmatranje ako mogu u yettel sve da ga uvrstim jer koristim banku, ali negdje procitah da ako dobijes neki veci popust, kao ovaj, ne racuna se pa ne mozes te benefite imati?
Takodje imam i yettel optiku i prvi put sam dobio vecu brzinu zbog toga a drugi put veci popust na postpaid a sad ima li ikakvog benefita, znam kad su me zvali da mi nude nove ugovore govorili su samo za telefon ili net zovu ovo drugo drugi agenti rade

Ne mozes da imas yettel sve ukoliko dobijes 50% popusta ili par meseci za dinar, jer to nije standardna ponuda.

Evo ga odgovor yettel-a na reklamaciju. Nisu je uvažili. Je l neko još osim mene ostao sa ograničenjem i jesu li možda nekome u poslednjih par dana ukidali isto?

Dragi Aleksandre, Vase sugestije su nam dragocene i pazljivo pratimo utiske korisnika. Brizljivo smo se posvetili analizi Vasih navoda, pristupili detaljnim proverama i utvrdili da su na Vasem broju svi parametri ispravno podeseni i sa nase strane je omoguceno neometano koriscenje interneta. U opisu paketa navedeni su uslovi 4G brzine. Maksimalna brzina moze varirati u zavisnosti od lokacije, tehnickih karakteristika uredjaja, konfiguracije terena, materijala od kog je sacinjen objekat u kojem se nalazite, debljine zidova, blizine i opterecenosti bazne stanice u trenutku koriscenja. Naravno, unapredjenjem mrezne infrastrukture i prosirenjem postojecih kapaciteta trudimo se da efekat navedenih faktora svedemo na minimum, te su nam Vase sugestije od velike vaznosti. Vas tarifni paket predvidjen je za upotrebu u uredjaju koji je prenosiv i mozete ga koristiti na bilo kojoj lokaciji, koja je pokrivena Yettel mrezom. Dodatno, u skladu sa Pravilnikom o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga i sprovodjenja kontrole obavljanja delatnosti elektronskih komunikacija, Yettel na nivou mreze pruza usluge elektronskih komunikacija u skladu sa propisanim vrednostima. Imajuci u vidu navedeno, Vas prigovor DB 68/42/26 nismo prihvatili. Kompanija Yettel posluje u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije. Naravno, Vase pravo je da se obratite nadleznim institucijama, a mi cemo u potpunosti postovati njihovu odluku. Srdacan pozdrav, Vas Yettel. Sluzba za naprednu podrsku korisnicima.
Pravna pouka: Ukoliko nije zadovoljan odgovorom Yettela na ulozeni prigovor na pruzenu uslugu, potrosac moze da se obrati Ratel-u u roku od 60 dana od dobijenog odgovora ili Telu za vansudsko resenje spora, u roku od 1 godine od ulozenog prigovora na pruzenu uslugu ili nesaobraznost ure�‘aja. Adresa na koju potrosac moze da se obrati Ratel-u je https://portal.ratel.rs/cyr/complaint/complaint/form. Za vansudsko resenje spora potrosac moze da izabere Telo za vansudsko resenje spora iz liste koja se nalazi na adresi https://vansudsko.mtt.gov.rs/adrbodies.

Meni je opet ograničena brzina, izgleda taj dan da je radilo bez ograničenja samo.
Inače, meni su istu takvu poruku poslali od a do š, sem imena na početku i broja prigovora.🤣
Ističe mi ugovor za 2 meseca pa ću videti šta ću...

uobicajen odgovor u kom nista ne pise. probaj se zaliti ratelu mada ne verujem da ce nesto vredeti.

kod mene i dalje neograniceno

Screenshot_20260218_142501_Speedtest.jpg

A vec sam potrosio dosta zivaca na njih i imam pametnija posla u zivotu, tako da sam uradio malo neocekivan potez. Presao sam na Mobile XL za 2650 din do kraja ugovorne obaveze. Trebace mi roming, koristicu ga par meseci kao hotspot umesto kucnog neta tako da mi i veca brzina i vise podataka u tom smislu mogu znaciti. A kad istekne ugovor menjam mrezu, zato sto su pilicari.

I naravno, istog momenta su ukinuli ogranicenje.

Evo ga odgovor yettel-a na reklamaciju. Nisu je uvažili. Je l neko još osim mene ostao sa ograničenjem i jesu li možda nekome u poslednjih par dana ukidali isto?

Dragi Aleksandre, Vase sugestije su nam dragocene i pazljivo pratimo utiske korisnika. Brizljivo smo se posvetili analizi Vasih navoda, pristupili detaljnim proverama i utvrdili da su na Vasem broju svi parametri ispravno podeseni i sa nase strane je omoguceno neometano koriscenje interneta. U opisu paketa navedeni su uslovi 4G brzine. Maksimalna brzina moze varirati u zavisnosti od lokacije, tehnickih karakteristika uredjaja, konfiguracije terena, materijala od kog je sacinjen objekat u kojem se nalazite, debljine zidova, blizine i opterecenosti bazne stanice u trenutku koriscenja. Naravno, unapredjenjem mrezne infrastrukture i prosirenjem postojecih kapaciteta trudimo se da efekat navedenih faktora svedemo na minimum, te su nam Vase sugestije od velike vaznosti. Vas tarifni paket predvidjen je za upotrebu u uredjaju koji je prenosiv i mozete ga koristiti na bilo kojoj lokaciji, koja je pokrivena Yettel mrezom. Dodatno, u skladu sa Pravilnikom o parametrima kvaliteta javno dostupnih elektronskih komunikacionih usluga i sprovodjenja kontrole obavljanja delatnosti elektronskih komunikacija, Yettel na nivou mreze pruza usluge elektronskih komunikacija u skladu sa propisanim vrednostima. Imajuci u vidu navedeno, Vas prigovor DB 68/42/26 nismo prihvatili. Kompanija Yettel posluje u skladu sa pozitivnim propisima Republike Srbije. Naravno, Vase pravo je da se obratite nadleznim institucijama, a mi cemo u potpunosti postovati njihovu odluku. Srdacan pozdrav, Vas Yettel. Sluzba za naprednu podrsku korisnicima.
Pravna pouka: Ukoliko nije zadovoljan odgovorom Yettela na ulozeni prigovor na pruzenu uslugu, potrosac moze da se obrati Ratel-u u roku od 60 dana od dobijenog odgovora ili Telu za vansudsko resenje spora, u roku od 1 godine od ulozenog prigovora na pruzenu uslugu ili nesaobraznost ure�‘aja. Adresa na koju potrosac moze da se obrati Ratel-u je https://portal.ratel.rs/cyr/complaint/complaint/form. Za vansudsko resenje spora potrosac moze da izabere Telo za vansudsko resenje spora iz liste koja se nalazi na adresi https://vansudsko.mtt.gov.rs/adrbodies.
Meni takođe na biznis 50 je i dalke ograničeno, a odgovor je sličan i bezličan. Kad svoje biznis korisnike ne poštuju onda znamo dokle su došli!

Provjerih sad, krenuli su i mene da "guše", krene brzina na 300+ i onda je stisne za vrat i drži na 100.

Izgleda da je i sa Yettel Mobile L 2025 skinuto ogranicenje, na M-u je vec neko vreme ponovo neograniceno. Od danas i na L.

Nadam se da nece opet ogranicavati a da ce do obnove ugovora bataliti ta klosarenja.

Prilozi

• IMG_6451.png
    IMG_6451.png
    142.7 KB · Pregleda: 51
Ako je moguce izmeri u razlicita doba dana, jer meni se brzine dosta razlikuju ujutro, podne i kasno uvece.

Nazad
Vrh Dno