Moj slučaj u vezi prava preče kupovine
Da ne dužim preterano, ja sam izvršni poverilac koji je zahtevao deobu imovine koja se sastoji od stana (od dva stana u jednoj kući od kojih je jedan stan u tuđem vlasništvu), placa i podruma. Moj udeo je bio polovina stana, četvrtina podruma i četvrtina placa. Sud je zaključio da je nedeljivo i dao izvršitelju na licitaciju. Prošle godine je bila elektronska licitacija u martu, gde se pojavljujem ja kao suvlasnik pola stana, 1/4 placa i 1/4 podruma. Prihvatam početnu ponudu za sve tri stavke, a suvlasnik kao izvršni dužnik koji poseduje pola stana, 3/4 placa i 3/4 podruma prihvata ponudu samo za stan. Izlicitiram stan (jako stresno), i to je u redu, medjutim izvršitelj dodeli plac i podrum većinskom vlasniku iako nije licitirao! Uložimo žalbu izvršitelju - odbije, sudu - sud pobije rešenje izvršitelja i naloži da ponovo preispita slučaj, izvršitelj opet odbije rešenje suda, mi se žalimo ponovo u avgustu prošle godine i još čekamo. Da li je izvršitelj pogrešio? Koliko znam da se pravilo preče kupovine ne primenjuje izmedju suvlasnika u izvršnom postupku? Šta mi je činiti?