Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

A1 ispadne 1475 sa e računom i neograničeno društvene mreže za celu UO a mts samo 10 gb za 1 drustvenu mrežu. Ako dodamo onih 12/15 meseci besplatnog korišćenja resursa na pripejdu, da nikako ne treba ići ispod 20 meseci po dinar. Prvi su započeli tu tradiciju na box paketima, ne treba prekidati.

mislim ljudi najvise i trose na fb tiktok insta, vecinski, za veliku vecinu je tesko dostici 100gb mesecno sa svim dodatcima

Treba imati u vidu da ni na Neo Super nije neogranicen internet tokom cele ugovorne obaveze već samo tokom prvih 12 meseci (posle je 100 GB po punoj brzini), dok je kod MTS-a 400 GB svakog meseca u Petica L paketu.

Neo super sa 50% popusta bi bio 1500 RSD mesečno, dok bi petica L bila oko 1575 RSD mesečno, tako da su cene slične, sa tim da MTS ima prednost u drugoj godini jer imas 400 GB neta po punoj brzini naspram 100 GB u A1.
Treba napomenuti da ti tricavih 100gb ne mozes da delis (moze samo 50gb) dok u Mts-u to mozes.
Drugo imas besplatno tv aplilaciju Move u A1 nemas.
Trece opcija jedan broj na 3 kartice je u Mts-u brsplatna a A1 naplacuje 350 din mesecno.
NeoSuper je visak-nekoristan paket od 100gb kao Mts-u paket od 100gb.
Ko trosi 200gb mora veci da bira u A1 u Mts ne mora.
Ali svako bira sta ce kome da placa i koliko.

Upravo je to najveci problem kod A1. Mozes da podelis samo 50GB mesecno na svim paketima. Meni to ne odgovara jer hocu da koristim mobilne podatke na laptopu kad nisam kod kuce a to je skoro celo radno vreme.

Po toj logici ne treba ti ni kucni internet jer ces strimovati preko telefona. Pa nisu oni ovce a i mi smo alavi. Obzirom da mi je A1 internet brz,mogao bih odmah odjaviti Yunet,eto 2000 manje troskova. Svakako imam eon full za tv a ne placam nista. Malo zavrsnes ti njih ,malo oni tebe . Ne moze svako da dobije maximum.

U promo periodu "neogranicen internet" dobija se i dodatnih 25Gb za hotspot.

Ja preko telefona poitrosim oko 100GB mesecno. Od toga 15-20 GB na telefonu a ostalo na laptopu.

Ali ovaj jedan A1 bot 🫠

U sustini zato nikad necu uzeti A1 postpaid. Ako placam vise od 50GB interneta, koristicu ga kako zelim i na koliko god uredjaja zelim. Prosto i jednostavno. Retko ko moze vise od 50 GB da potrosi samo na telefonu svakako, tako da placati bilo koji A1 postpaid paket sa vise interneta je bacanje para zbog ogranicenja tetheringa.

Treba napomenuti da ti tricavih 100gb ne mozes da delis (moze samo 50gb) dok u Mts-u to mozes.
Drugo imas besplatno tv aplilaciju Move u A1 nemas.
Trece opcija jedan broj na 3 kartice je u Mts-u brsplatna a A1 naplacuje 350 din mesecno.
NeoSuper je visak-nekoristan paket od 100gb kao Mts-u paket od 100gb.
Ko trosi 200gb mora veci da bira u A1 u Mts ne mora.
Ali svako bira sta ce kome da placa i koliko.
Te opcije su svakako prednost mts-a (kome treba) . Kao što kažeš svako uzima i plaća šta mu treba. Ja samo kažem da u mom slučaju ne bih pristao na samo 15 meseci gratis, što bih kad su onomad davali po opštinama 20 gratis ko predje iz sbb-a.

Ako je potrebno puno mobilnog interneta, plaćanje bilo kog paketa bilo kog operatera za ne znam koje stotine GB za ne znam koliko hiljada dinara mesečno je bacanje para, kad možeš za manje novca da imaš flat rate kod A1 ili još bolje i jeftinije, godišnji tiket kod Mtela.

Te opcije su svakako prednost mts-a (kome treba) . Kao što kažeš svako uzima i plaća šta mu treba. Ja samo kažem da u mom slučaju ne bih pristao na samo 15 meseci gratis, što bih kad su onomad davali po opštinama 20 gratis ko predje iz sbb-a.
Bojim se da uskoro ni tih 15 meseci gratis neće biti.

Ali ko trosi puno neta kako na telefonu tako i hotspot, zar nije logicnije uzeti A1 KN i ubaciti karticu u telefon i imati neogranicen net nego placati preskupe pakete?

Suma sumarum, trenutno koji je najbolji benefit sto se moze izvuci za ljude koji bi presli iz yettela u A1? Pominjano je 12x1din i 12x50% ali i 24x50%.
Meni je neo surf dovoljan ali ako se dobije bolji popust na neo 30/super pa bude slicno isto mi dodje.
Da li mozda ima neki dodatni benefit ako bih uzeo optiku preko a1?

Ali ko trosi puno neta kako na telefonu tako i hotspot, zar nije logicnije uzeti A1 KN i ubaciti karticu u telefon i imati neogranicen net nego placati preskupe pakete?
Sta je puno neta? Za nekoga je 100gb puno, a neko kao sale potrosi 15000gb mesecno. I to je clan foruma okacio ovde da moze i vise.
Koja je granica gde potrosnja prelazi da bude kucni net? 100gb ili 15000gb to ih muci i ok neka rese na drugaciji nacin.
Ako je meni dosta 100-200-400gb iz paketa , pa me onda usporis do daske i ne das mi da raspolazem sa tom kolicinom kako meni treba.
A na sva zvona se reklamiras kako su neo paketi neograniceni a nisu uopste neograniceni i to je to.

Sta je puno neta? Za nekoga je 100gb puno, a neko kao sale potrosi 15000gb mesecno. I to je clan foruma okacio ovde da moze i vise.
Koja je granica gde potrosnja prelazi da bude kucni net? 100gb ili 15000gb to ih muci i ok neka rese na drugaciji nacin.
Ako je meni dosta 100-200-400gb iz paketa , pa me onda usporis do daske i ne das mi da raspolazem sa tom kolicinom kako meni treba.
A na sva zvona se reklamiras kako su neo paketi neograniceni a nisu uopste neograniceni i to je to.
Zato u ugovoru pise, doduse sitnim slovima, da zadrzavaju pravo usporavanja brzine interneta da bi mogli i ostalim korisnicima da obezbede solidnu brzinu neta. Nije sjajno, ali je realnost. I potpuno razumljivo.
Da nosim Kucni net na posao? Daj bre...
Samo ponovo procitas moj post i shvatis da ja nigde nisam rekao da nosis KN na posao, u smislu uredjaja. Vec karticu prebacis u telefon i sa nje bacas hotspot. Ili, onako malo luda ideja, poslodavac obezbedi optiku 🤯

Zato u ugovoru pise, doduse sitnim slovima, da zadrzavaju pravo usporavanja brzine interneta da bi mogli i ostalim korisnicima da obezbede solidnu brzinu neta. Nije sjajno, ali je realnost. I potpuno razumljivo.

Samo ponovo procitas moj post i shvatis da ja nigde nisam rekao da nosis KN na posao, u smislu uredjaja. Vec karticu prebacis u telefon i sa nje bacas hotspot. Ili, onako malo luda ideja, poslodavac obezbedi optiku 🤯
Terenski rad je u pitanju. Mobilni net je jedina opcija. Uzeti KN, je jos jedan racun vise, koji kod Yettela ne moram da placam. A ni kod raspalog MTS-a.
Zato ne razumem to ogranicenje. Da nema konkurencije ok, ali uz konkurenciju...Najgore je sto su to sitna slova o kojima kupcima ne govore i vecina kupaca i ne razmislja o ogranicenju dok mu se internet ne blokira.

Ajde iskulirajte. I vec smo pominjali kome treba za laptop sa jednom linijom koda se zaobilazi to ograničenje. A telefoni i ostali nek koriste 50GB

• Like
Reagovanja: fiy
Ko ce ga znati,modifikujes TTL. O da, pa google zna a mozda i ČatGupta.😉

Treba imati u vidu da ni na Neo Super nije neogranicen internet tokom cele ugovorne obaveze već samo tokom prvih 12 meseci (posle je 100 GB po punoj brzini), dok je kod MTS-a 400 GB svakog meseca u Petica L paketu.

Neo super sa 50% popusta bi bio 1500 RSD mesečno, dok bi petica L bila oko 1575 RSD mesečno, tako da su cene slične, sa tim da MTS ima prednost u drugoj godini jer imas 400 GB neta po punoj brzini naspram 100 GB u A1.
Cena od 1575 za 5icu L je dosta povoljna bar za mene samo kako doći do te ponude ? Ako može neka informacija.

Iako je na broju istekla ugovorna obaveza što se tiče tarifnog paketa za telefon, uz broj je vezana neka kupovina bele tehnike preko A1 marketa koja ima još 20 rata da se otplaćuje. Iako će račun nastaviti da stiže za ostale brojeve, i iako ta kupovina na rate nije ni u kakvoj korelaciji sa samim ugovorm za telefon oni su je vezali za ovaj moj broj i nije moguće prebaciti tu kupovinu na rate na neki drugi broj, pa je to , jelte, ograničenje da ne mogu da tražim prenos broja u drugu mrežu (osim ukoliko ne isplatim jednokratno sve).

Najbolje što sam uspeo da izvučem (bez podnošenja zahteva za prelazak) je 50% popusta na pretplatu x 24. Nisam uspeo da izvučem nijedan mesec po dinar.

Ja sam jedva izvukao 30% x24. Takodje me zarobio uredjaj u a1 marketu, a i potrosio sam ozbiljnu kolicinu interneta u decembru i januaru.

Iako je na broju istekla ugovorna obaveza što se tiče tarifnog paketa za telefon, uz broj je vezana neka kupovina bele tehnike preko A1 marketa koja ima još 20 rata da se otplaćuje. Iako će račun nastaviti da stiže za ostale brojeve, i iako ta kupovina na rate nije ni u kakvoj korelaciji sa samim ugovorm za telefon oni su je vezali za ovaj moj broj i nije moguće prebaciti tu kupovinu na rate na neki drugi broj, pa je to , jelte, ograničenje da ne mogu da tražim prenos broja u drugu mrežu (osim ukoliko ne isplatim jednokratno sve).

Najbolje što sam uspeo da izvučem (bez podnošenja zahteva za prelazak) je 50% popusta na pretplatu x 24. Nisam uspeo da izvučem nijedan mesec po dinar.
kako si pregovarao koji model? meni su vezali sat uz ugovor, jes da nije neka cifra pa i da isplatim to sto mi ostalo nije strasno pod uslovom da imam neku dobru ponudu kod nekog drugog operatera, stim sto meni realno net ne treba samo minuti za razgovore jer imam sluzbenu karticu na kojoj imam 50GB neta.

Analizirao sam poslednji račun i uočio da na strani koja se odnosi na moj broj imam stavke:
  • rata za S23 Ultra (24 od 24) koji sam uzeo pre 2 godine uz NeoNeo tarifu (pretplata je bila 4.000 mesečno)
  • rata za kuhinjski set (4 od 24) koji sam uzeo pre par meseci
Pribojavao sam se da će mi to praviti problem i da možda neću moći da "blefiram" sa prenosom broja u mts i onda sam odlučio da ih pozovem na 060/1238 da proverim. Sačekao sam kratko na vezi i devojka koja je preuzela me je saslušala i objasnila da se ta kupovina na rate ne može "transferovati" na drugi broj, te da bih ukoliko želim da prenesem broj morao u celosti da isplatim preostali iznos za kuhinjski set. Nakon što sam se zahvalio na informaciji, sa njene strane je usledilo pitanje "Koji je razlog zašto želim da pređem kod drugog operatera?" na šta sam ja otvoreno rekao da imam informaciju da kod MTS-a mogu dobiti 15 meseci po dinar a obzirom da su mi zaista veliki računi jer sam poslednjih nekoliko ugovora uzimao sa telefonima i da je sada konačno došao trenutak kad mi ne trebaju telefoni i da želim da maksimalno uštedim kroz manju pretplatu...

Ona mi je odmah ponudila 50% popusta tokom cele ugovorne obaveze uz Neo Super koji je najsličniji NeoNeo koji sam imao. Na moju konstataciju da sam čuo da je moguće dobiti i neke mesece za dinar, reče mi da je ta akcija završena i da je ovo maksimalno što mogu dobiti. Na moju opasku da je to možda moguće dobiti tek nakon podnošenja zahteva za prenos broja u drugu mrežu uveravala me je da ni u toj varijanti ne bih mogao dobiti to. Ja sam onako već kroz smeh rekao da je to njena strana priče ali da su pojedinci na forumu potvrdili da su to dobili, ona mi je rekla, dajte mi broj telefona pa ću vam reći kakav podsticajni paket je odobren na broju. Naravno, to je više rekla hipotetički, čisto sumnjam da bi smela da mi saopštava detalje nečijeg ugovora samo na osnovu broja telefona, ali suština je da sam procenio da ne bih uspeo da izvučem više od tih 50%, a kako nemam mogućnost da podnesem zahtev za prenos broja, prihvatio sam tu ponudu. Nakon toga sam rekao da imam još jedan (dečiji) broj kod koga je istekla ugovorna obaveza i da bih želeo da taj broj prebacim na Neo Surf (bio je na nekom nižem paketu gde je detetu uvek falilo interneta) ali samo ukoliko i za njega dobijem iste uslove sa 50% popusta, i prihvatila je bez reči. Tako da sam ja uzeo sebi NeoSuper za 1500 din/mesečno, a dete NeoSurf za 950 din/mesečno.

Nazad
Vrh Dno