Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Prošlog utorka sam preko predračuna platio prepaid (ističe mi tek 4. marta). Prošlo nedelju dana, a oni nikako da proknjiže. Sad hteo da probam da ih dobijem da vidim šta se dešava, ali ajde još jednom da proverim i vidim da su mi produžili do 4. aprila.
Baš im dugo treba... Još mi nisu na mejl poslali potvrdu.

Prekid interneta u NS-u evo već 11 sati. Jedino sam ih uspeo dobiti na NS brojeve. Rekoše mi da je došlo do fizičkog prekida veze i da rade na tome. Nešto sam sumnjičav...

Čim nije za sve u NS vjerovatno jeste fizički nešto. Ja nisam imao prekid.

Dobro je proradio je net. Sad je još teže stupiti u kontakt sa službom nego ranije. Svaki put kada nazoveš ostave te na vezi da čekaš javljanje od nekog i onda ti se prekine veza nakon 10-15 minuta. Govorim o standardnom broju 011 4100100. Na Facebooku sam pokušao da im pošaljem poruku ali link nije radio. Instagram ne koristim, a ako hoćeš da im se javiš mailom moraš to da uradiš sa maila koji su ti oni dali, a koji ne koristim. Sve u svemu baš zabavno.

Da, skoro je nemoguće išta uraditi brzo ako nešto ne valja. Ali dok radi radi... Danas sam poslao supruzi koja je u firmi fajl neki s njenog kompa, giga ipo, otišlo za manje od minut. Odmah sam se podsjetio zašto trpim nepostojeću podršku Oriona.

Da li Vam je stigao elektronski račun na mejl? Znam da skinem preko sajta, ali me buni (znam da prvi šalju od svih provajdera) da još nije stigao redovnim putem??? 🤔

Ciju infrastrukturu koriste Orion i Yunet, pretpostavljam Telekomovu ?

Orion koristi svoju infrastrukturu, YuNet koristi mts optiku.

Prošlog utorka sam preko predračuna platio prepaid (ističe mi tek 4. marta). Prošlo nedelju dana, a oni nikako da proknjiže. Sad hteo da probam da ih dobijem da vidim šta se dešava, ali ajde još jednom da proverim i vidim da su mi produžili do 4. aprila.
Baš im dugo treba... Još mi nisu na mejl poslali potvrdu.
Ja platio juče a evo već danas je aktivirano još mesec dana. Prošlu uplatu posle 3 dana.
Nisu još poslali mail ali na MojOrion GetOrder stranici vidim da je "produženo".

iskomplikovali su potpuno nepotrebno. Zar nisu mogli da naprave aplikaciju u kojoj bi moglo sve da ce obavi, kao sto radi yettel na primer za telefonske brojeve i imas ih sve na jednom mestu i platis jednim klikom ?

imam 3 ugovora kod oriona, dva za net-slobodan i jedan za tv isto priped. Uspeo sam da se ulogujem samo na jedan nalog, za ostalo mi izbacuje gresku, navodno netacan jmbg. I moracu da ih kontaktiram na mail na vreme, imam placeno do polovine aprila ono najglavnije. Sto je najcrnje, mogu da se ulogujem samo na adresi na kojoj je prikljucak sa tim korisnickim imenom, a u nalogu nema nista, samo neki racuni u pdf iz 2019. i nema opcije ni da vidim stanje po ostalim ugovorima.

Do sada sam isao do njih jer mi je poslovnica bila blizu, a zvati ih telefonom je nocna mora. Ne znam sta se sa njima desava, jer takve komunikacije sa klijentima im ne idu u prilog. Ni jedan posao nece sam da se radi.

Imam Orionov 2.5gb supersonic internet.
I dalje imam neki njihov stari uredjaj, Huawei EG8145X6, koji ima 1gbps portove.
Da li Orion uopste daje korisnicima uredjaje koji mogu na jednom portu da guraju 2.5gbps, ili ne?
Ako ne, da li je moguce nekako izvesti to, npr. kupovinom drugih uredjaja?

@kub4242 Pisano je o tome već milion puta u ovoj temi. Samo uz 10 Gbps paket od Oriona možeš dobiti opremu koja ima ethernet port brži od 1 Gbps. Svi ostali dobijaju istu opremu koja ima samo 4x 1 Gbps ethernet.

I zvanično nije podržano i "nije" moguće da njihovu opremu skroz izbaciš iz upotrebe a na njeno mesto staviš nešto bolje što si sam kupio.

neki njihov stari uredjaj, Huawei EG8145X6
To što ti nazivaš starim uređajem je relativno mlado u poređenju šta koristi 80% drugih Orion korisnika.

Ja kao novi korisnik triple hypersonic paketa u oktobru sam dobio tp link XC220-G3v_D2A8 koji je 5GHz i dva razlicita polovna Laki boxa ko zna od kad su... morao sam da dezinfikujem daljince od stroke...
Placas najskuplji paket, premium korisnik i dobijes djubre od opreme...
Da li neko uopste dobije 6Ghz opremu?

Ja kao novi korisnik triple hypersonic paketa u oktobru sam dobio tp link XC220-G3v_D2A8 koji je 5GHz i dva razlicita polovna Laki boxa ko zna od kad su... morao sam da dezinfikujem daljince od stroke...
Placas najskuplji paket, premium korisnik i dobijes djubre od opreme...
Da li neko uopste dobije 6Ghz opremu?
Stavljaju gpon, a taj ruter su mogli samo da stave u bridge modu preko optickog terminala. Kupi neki ruter sa wi-fi 6, pa ga zameni, imaces i bolju pokrivenost i na 2,4g istu brzinu kao na 5g. A stare boksove trazi da ti zamene.

Nemaju nove boxove. Ni novim korisnicima ne daju nikakve, kažu samo aplikacija.

@kub4242 Pisano je o tome već milion puta u ovoj temi. Samo uz 10 Gbps paket od Oriona možeš dobiti opremu koja ima ethernet port brži od 1 Gbps. Svi ostali dobijaju istu opremu koja ima samo 4x 1 Gbps ethernet.

I zvanično nije podržano i "nije" moguće da njihovu opremu skroz izbaciš iz upotrebe a na njeno mesto staviš nešto bolje što si sam kupio.

To što ti nazivaš starim uređajem je relativno mlado u poređenju šta koristi 80% drugih Orion korisnika.
Mislio sam star u smislu da sam ga dobio kada sam prvi put pre 2-3 godine prešao na 1gbps optika paket.

Nadao sam se da daju bolje uređaje za bolje pakete (koji nisu 10gbps), ali nema veze. Hvala na informacijama.

Kad se potpisuje ugovor kod prikljucenja novog korisnika? Meni bio monter, povezao sve i rekao da ce ugovor da posalju mailom, ali od tada nista, za sad sve radi

Stavljaju gpon, a taj ruter su mogli samo da stave u bridge modu preko optickog terminala. Kupi neki ruter sa wi-fi 6, pa ga zameni, imaces i bolju pokrivenost i na 2,4g istu brzinu kao na 5g. A stare boksove trazi da ti zamene.
Da li znaš da li bi taj novi ruter koji bih kupio bio samo plug and play? Da li je dovoljno da iz ONT-a samo uključim kabl u Wan port na novom ruteru I da on radi, ili moram da se bakćem sa podrškom?

Da li znaš da li bi taj novi ruter koji bih kupio bio samo plug and play? Da li je dovoljno da iz ONT-a samo uključim kabl u Wan port na novom ruteru I da on radi, ili moram da se bakćem sa podrškom?
pa znam, zato sam ti to i napisao. Ako su ti dali taj ruter tp-link, stavili su ti ispred njega i opticki terminal (mala kutijica poput tv boksa, u koju je prikljucen ruter). Samo zamenis ruter i upises svoj ssid za wi-fi. Radice koji god ruter da stavis i bez podesavanja.Ja sam tako uradio i vratio im njihov ruter.

(imam vise komada raznih tp-link rutera i nikad ni sa jednim nisam bio zadovoljan. Od te marke vise nista necu da kupim. Vidi neki Asus na primer, potrazi nesto bolje da ne kupujes ponovo, citaj recenzije pre kupovine)

Opticki terminal nemoj nikada da iskljucujes (ja sam to radio i dva puta su moj kabl prebacili novim korisnicima jer su mislili da je slobodna linija, taj kabl svetli na kraju kada je zauzet), a ruter mozes da iskljucis ako si duze odsutan.

pa znam, zato sam ti to i napisao. Ako su ti dali taj ruter tp-link, stavili su ti ispred njega i opticki terminal (mala kutijica poput tv boksa, u koju je prikljucen ruter). Samo zamenis ruter i upises svoj ssid za wi-fi. Radice koji god ruter da stavis i bez podesavanja.Ja sam tako uradio i vratio im njihov ruter.

(imam vise komada raznih tp-link rutera i nikad ni sa jednim nisam bio zadovoljan. Od te marke vise nista necu da kupim. Vidi neki Asus na primer, potrazi nesto bolje da ne kupujes ponovo, citaj recenzije pre kupovine)

Opticki terminal nemoj nikada da iskljucujes (ja sam to radio i dva puta su moj kabl prebacili novim korisnicima jer su mislili da je slobodna linija, taj kabl svetli na kraju kada je zauzet), a ruter mozes da iskljucis ako si duze odsutan.
Hvala ti puno na iscrpnom odgovoru. U suštini, imam neki Huawei ruter koji su mi iz Oriona dali još na početku ugovora, dosta je star, i ne radi najbolje. Priključen je kablom na malu kutijicu. Na Gigatron sajtu imaju trenutno ovaj na popustu - ASUS Gaming BE3600 TUF-BE3600. Kad dodam I bodove, mogu da ga uzmem za nekih 8000, ali sam hteo da potvrdim da će raditi bez nekih dodatnih gluposti, već da ga samo uključim i to je to. Hvala još jednom.

Ako su ti dali taj ruter tp-link, stavili su ti ispred njega i opticki terminal
Slabo si informisan. Orion već neko vreme novim korisnicima optičkog interneta donosi TP-Link ONT (all in one uređaj). U tom slučaju naravno d ne može da "zameni ruter" kad je 'ruter' i "media converter i WiFi ruter".

ali sam hteo da potvrdim da će raditi bez nekih dodatnih gluposti, već da ga samo uključim i to je to. Hvala još jednom.
Ako misliš da dobijaš tačne preporuke na ovoj temi potrudi se prvo da preciznije i tačno navedeš koji uređaj trenutno koristiš i kako ceo setup sad izgleda.
Jer ako sad imaš ONT koji je na 192.168.1.1 IP adresi i na njega povežeš drugi, novi ruter koji takođe po default-u je setovan na 192.168.1.1 IP adresu naravno da neće to raditi ako samo uključiš / povežeš 2 uređaja LAN kablom. Već ćeš kao minimum morati da znaš kako da na jednom od ta 2 uređaja promeniš LAN IP adresu.

Napisao je "Huawei" i spominjao čas ONT čas ruter. U svakom slučaju tvoj komentar sa "zamenom rutera" je 'misleading at best'. Jer da zameni = "stavi umesto postojećeg" neće moći, moći će da poveže na stari Orion uređaj novi fensi ruter.

Priključen je kablom na malu kutijicu.
Se 100% odnosi na "ZOK" 'kutijicu.

Slabo si informisan. Orion već neko vreme novim korisnicima optičkog interneta donosi TP-Link ONT (all in one uređaj). U tom slučaju naravno d ne može da "zameni ruter" kad je 'ruter' i "media converter i WiFi ruter".

Ako misliš da dobijaš tačne preporuke na ovoj temi potrudi se prvo da preciznije i tačno navedeš koji uređaj trenutno koristiš i kako ceo setup sad izgleda.
Jer ako sad imaš ONT koji je na 192.168.1.1 IP adresi i na njega povežeš drugi, novi ruter koji takođe po default-u je setovan na 192.168.1.1 IP adresu naravno da neće to raditi ako samo uključiš / povežeš 2 uređaja LAN kablom. Već ćeš kao minimum morati da znaš kako da na jednom od ta 2 uređaja promeniš LAN IP adresu.
ali, da, u pravu si, to je tp-link voice gpon. Ali naveo ga je drugi korisnik, izgleda kao obican ruter.

To nije "zamena" opreme. To je dodatni povezan na postojeći i sad je Tenda kao primarna za WiFi upotrebu.
I sad "savršeno" imaš i dupli NAT?
imam stabilniji wifi-6 i bez prekida u odnosu na ranije.

Nazad
Vrh Dno