ozymandiass
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 21.01.2019
- Poena
- 70
pozdrav. da li moze netko da mi dadne tutorial kako da prevedem e-knjige na naš jezik i prebacim na kindle? Hvala Vam
Završiš filološki za jezik sa kog želiš da prevedeš (4-5 godina studija minimum) pa još 10-ak godina prakse u književnom prevođenju. Ili skrnava varijanta da daš svastikinom dečku koji je radio 5 meseci u Americi i 'naučio jezik' da ti 'završi' za 100bevra, ili da pustiš Google translate ili neki AI alat da obavi posao i da se nadaš da će već kod treće rečenice imati približno smisla kao u originalu. Ako je to ono što si pitao. Mada, u tom slučaju Calibre ti neće pomoći. Ako misliš nešto drugo, kao što je preslovljavanje, tu možda i može nešto da se uradi, ali ne znam da li neki Calibre plugin to može.pozdrav. da li moze netko da mi dadne tutorial kako da prevedem e-knjige na naš jezik i prebacim na kindle? Hvala Vam
Dok zavrsim fax, AI ce se usavrsiti.Završiš filološki za jezik sa kog želiš da prevedeš (4-5 godina studija minimum) pa još 10-ak godina prakse u književnom prevođenju. Ili skrnava varijanta da daš svastikinom dečku koji je radio 5 meseci u Americi i 'naučio jezik' da ti 'završi' za 100bevra, ili da pustiš Google translate ili neki AI alat da obavi posao i da se nadaš da će već kod treće rečenice imati približno smisla kao u originalu. Ako je to ono što si pitao. Mada, u tom slučaju Calibre ti neće pomoći. Ako misliš nešto drugo, kao što je preslovljavanje, tu možda i može nešto da se uradi, ali ne znam da li neki Calibre plugin to može.
trenutno daleko bolji od google translate, itd..."dobar" alat za "dobar" prevod 😂
citao sam par knjiga na eng. Mistborn i Dark Tower. Neke teske rijeci mi promaknu. Trenutno na nasem jeziku citam i navikao sam tako.Svejedno tako nešto nikad ne bih čitao. Bolje ne pročitati nikad neku knjigu nego čitati taj AI slop.
A ne daj bože da se nauči engleski jezik pa čita engleski prevod...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari