Šta je novo?

Mobilni telefon Android telefon za prelazak ženske osobe sa ajfona, do 200e

Koji mobilni telefon kupiti

Nikollo

Poštovan
Učlanjen(a)
20.04.2017
Poena
70
Polovno/Novo.
Po mogucnosti kompaktan po nemogucnosti da nije bas preglomazan 170mm dugačak a širok 80mm...
Stabilan, funkcionalan, jednostavan, intuitivan- na to bih stavio akcenat.
Bitno da ima normalan (glasan) zvuk u slusalici za razgovor.
Bilo bi poželjno da ima i korektnu kameru, mada sad svi imaju korektnu kameru a ona je na nekom starom ajfonu mozda 11.

Razmisljam o Samsungu posto bi on trebao imati najispeglaniji android i najjednostavniji.
Ja licno koristim xiaomi i to obican redmi note (trenutno sam na 13ci) ima neke svoje bagove pa nije najbolja opcija, iako oni uvek novi budu 150 do 200e, ali smatram da nisu idealna opcija, osim mozda neka pro verzija da je ispeglana...

Možda neki samsung a55 polovan, 6.6 inča je, nije najveći a ne spada ni u najmanje telefone. Solidne karakteristike i solidne kamere.

Nisam bas za xiaomi ajde da je 150e nov pa da se razmotri.
Za Samsung A55 ima dosta mesovitih iskustava po internetu, ali uzimam ga u najuži izbor.
Te motorole moram malo da istrazim, ali vidim da ima 10 verzija i podverzija a i ne znam da li edge (oborena ivica) odgovara, svakako cu razmotriti da vidim sta kazu za sam sistem i korisnicko iskustvo.

Ja bih proširio budžet za 50e i uzeo novu Motorolu Edge 50 Neo u nekoj od domaćih prodavnica (29990 din, na KP je verovatno i jeftinija).
Kompaktne dimenzije (tel. je dostupan u raznim ženskim bojama), nema edge displej, ram od plastike ali odaje utisak aluminijuma (zato je i klizav) ali je poleđina od eko kože pa telefon ima ok grip u ruci zbog tog materijala. Displej odličan, zvučnici dosta dobri, čipset ok za tu klasu. Glavna, prednja i telefoto kamera dosta dobre za tu klasu, ultra-wide kamera ok, upotrebljiva. Telefon radi dovoljno brzo i stabilno, a otporan je i na manje padove. Autonomija baterija dovoljno dobra da izgura posečan dan sa preostalih 30-40%. Majka koristi ovaj model skoro godinu i po dana u principu sve radi kako treba.

Poslednja izmena:
Iskreno meni se mnogo svidja telefon, dimenzije, sve, recenzije isto dobre.
Ali kaze sestra motorola nikako xD.
Kazu da je to najcistiji android. To je dobro.
Ali nije meni akcenat na cistoci androida, nego bas i da nije cist ali da je pojednostavljen za korisnika ako me razumete. Recimo OS koji koristi ajfon tu nema mesta za bagove, jel on cist ili prljav ne znam, ali je optimizovan tako i napravljen da je dobar pogotovo za one koji nisu stručnjaci za telefone i vole jednostavnost.
Hvala svima na odgovorima.
Što se tiče A55 mislim da je malo glomazan pa opet nije idealno resenje.
Mozda neki s 22 s 23, da li je to ok resenje po vama?

Iskreno meni se mnogo svidja telefon, dimenzije, sve, recenzije isto dobre.
Ali kaze sestra motorola nikako xD.
Kazu da je to najcistiji android. To je dobro.
Ali nije meni akcenat na cistoci androida, nego bas i da nije cist ali da je pojednostavljen za korisnika ako me razumete. Recimo OS koji koristi ajfon tu nema mesta za bagove, jel on cist ili prljav ne znam, ali je optimizovan tako i napravljen da je dobar pogotovo za one koji nisu stručnjaci za telefone i vole jednostavnost.
Hvala svima na odgovorima.
Što se tiče A55 mislim da je malo glomazan pa opet nije idealno resenje.
Mozda neki s 22 s 23, da li je to ok resenje po vama?
Upravo iz tih razloga (jednostavnost softvera, kompaktne dimenzije + dovoljno brz čipset, odličan ekran, dobre kamere) sam i kupio tu Motorolu majci. Svakako bolje i stabilnije softversko iskustvo nego na Xiaomi modelima koje su koristili majka i otac. Ali sam interfejs nije nešto šaren i atraktivan, ako je to nekome bitno. Pogledaj bar GSM arena recenziju, da vidiš kako to otprilike izgleda.

Imala je Motorola i promašaje i probleme sa softverom i bagovima poslednjih godina, ali nekoliko Fusion iz okruženja i Edge 50 Neo (od novijih modela) rade dosta dobro. I Fusion je zanimljiv model ali ima previše zakrivljen ekran pa lakše može da se razbije od 50 Neo.

Pa jel uzimaš ti sebi ili ženi? Kad kažeš nisi baš za Xiaomi a Motorolu bi mogao ali žena ne bi 😃.
Pa uzimam osobi koja mi dođe po srodstvu sestra a po polu i ostalim odrednicama dođe žena. 😀
Zapravo uzeće ga sama, ja samo da joj predložim koji, pošto sam u poređenju sa njom doktor informatike a vidite da ni sam nemam pojma...
Upravo iz tih razloga (jednostavnost softvera, kompaktne dimenzije + dovoljno brz čipset, odličan ekran, dobre kamere) sam i kupio tu Motorolu majci. Svakako bolje i stabilnije softversko iskustvo nego na Xiaomi modelima koje su koristili majka i otac. Ali sam interfejs nije nešto šaren i atraktivan, ako je to nekome bitno. Pogledaj bar GSM arena recenziju, da vidiš kako to otprilike izgleda.

Imala je Motorola i promašaje i probleme sa softverom i bagovima poslednjih godina, ali nekoliko Fusion iz okruženja i Edge 50 Neo (od novijih modela) rade dosta dobro. I Fusion je zanimljiv model ali ima previše zakrivljen ekran pa lakše može da se razbije od 50 Neo.
E pa ako je majka zadovoljna za tih godinu i po dana onda bi trebalo da je to to.
Koristio sam iskreno samo jedan Samsung ali pre jedno sigurno 7 godina, a naravno imao sam dodira i sa drugima i nekako mi deluje, a to potvrđuje iskustvo i mišljenje drugih, da je on stvarno najjednostavniji za korišćenje, najispeglaniji za onoga ko ga koristi, ne pričam za izvlačenje maksimuma iz hardvera.
Ako je Motorola sad proverena, a vidim da ima opasne specifikacije, i takođe manji je i mnogo lep onda ako ne bude boljih predloga nek uzme njega za 170e polovan i doviđenja.

Dobar je Samsung, ali precenjen. Nisam hteo da dam 100e više za Samsung sa manje memorije, koji je pritom ciglastiji a ima nebitnu makro kameru umesto sasvim upotrebljive 3x telefoto na Edge 50 Neo.

Ja sam u skoro pa sličnoj dilemi kao OP. Dvoumim se između A55 i Edge 50 Neo. Ukoliko se odlučim za A55, to ću najverovatnije uzeti za nekih mesec dana kada izađe A57 pa cena još malo padne, jer ciljam polovan. Sada može da se nađe neki 8/128 koji je u dobrom stanju za ~190 evra. Dok mislim da se nov, neotpakovan Edge 50 Neo može naći za čak i 170 evra. Možda odaberem motorola priču zbog ergonomije, jer je A55 cigla.

Pa uzimam osobi koja mi dođe po srodstvu sestra a po polu i ostalim odrednicama dođe žena. 😀
Zapravo uzeće ga sama, ja samo da joj predložim koji, pošto sam u poređenju sa njom doktor informatike a vidite da ni sam nemam pojma...

E pa ako je majka zadovoljna za tih godinu i po dana onda bi trebalo da je to to.
Koristio sam iskreno samo jedan Samsung ali pre jedno sigurno 7 godina, a naravno imao sam dodira i sa drugima i nekako mi deluje, a to potvrđuje iskustvo i mišljenje drugih, da je on stvarno najjednostavniji za korišćenje, najispeglaniji za onoga ko ga koristi, ne pričam za izvlačenje maksimuma iz hardvera.
Ako je Motorola sad proverena, a vidim da ima opasne specifikacije, i takođe manji je i mnogo lep onda ako ne bude boljih predloga nek uzme njega za 170e polovan i doviđenja.
Pre dva meseca sam imao istu situaciju od brata da mu pronadjem telefon. Max 350EUR ali bolje sto jeftiniji. I tako ja mu dao nekoliko predloga, objasnio zasto taj i taj, i on na kraju kupio xiaomi redmi 14 , a ja mu dao predlog 14pro/plus, poco x7 pro, i jos tako neke modele. Kaze ovaj mu je bio lep kad je gledao 🙂

Pre dva meseca sam imao istu situaciju od brata da mu pronadjem telefon. Max 350EUR ali bolje sto jeftiniji. I tako ja mu dao nekoliko predloga, objasnio zasto taj i taj, i on na kraju kupio xiaomi redmi 14 , a ja mu dao predlog 14pro/plus, poco x7 pro, i jos tako neke modele. Kaze ovaj mu je bio lep kad je gledao 🙂
Poco F7 se isto uklapa u taj rang.

Mozda honor 200 ako ima polovan za te pare.

Pa dobro i moja je reakcija kao od ovoga.
Hteo sam reci da mi je sestra po srodstvu a da je uopsteno po polu žena- dakle meni ne dođe žena nego sestra ali ako gledamo iz perspektive da li je muško ili žensko onda je žensko, a s obzirom da je u braku onda je žena a ne devojka. Ja ne znam šta nije jasno??!!!
Uglavnom, ne može mozak da mi izgura nešto komplikovano do kraja ovih dana, ali bitna je suština, toliko izgura...

Druže ne volim ajfon, ali taj 11 je bolji od svih tih kršina od 200 ojra. Da si rekao 300 pa da joj uzmeš S25fe, ovako joj je bolje da ostane na toj jedanaestici.
Pa kao prvo ajfon ima slabu bateriju i nov a kamoli posle godina upotrebe.
A drugo, ne radi joj mikrofon i opravka je valjda oko 80e. Realno toliko i vredi.
Što da ne pređe na Android, kad su svi na njemu, i manje si ograničen. Pritom su jeftiniji.
@Donking gde to ima nov za 170e da je prinudim odma da uzima hladnim oružjem

Inače ima Iphone 8, nije jedanaestica, pitao.

Mislim da je to on za mene predlozio taj Poco F7.

Uglavnom, 200EUR i nije neka cifra za "dobar" android telefon. Ipak iPhone je iPhone (koristio sam mnogo telefona iPhone i android). Mislim da bi najbolje bilo da ipak malo povecate sumu za kupovinu telefona. Mozda da pogledate iPhone 12

Uzmi joj Samsung.
Zensko je, nece Motorolu jer ne zna nikog da koristi Motorolu, ne zna ni da Motorola proizvodi telefone.
Znaci Samsung, iPhone, mozda Xiaomi, znaci neki "popularan" brend.
Specifikacije njoj nista ne znace. Ti joj samo izaberi najbolje u tom rangu i to je to.

Eto pretece me @NevisStarShine , objasni sestri da je to HUAWEI, pa ce ga mozda uzeti u razmatranje.
Inace verovatno otpada, jer "kakav ti je to Honor". 😀

@scylla

Није баш тако, више је у питању лоше искуство, мада у филму Мали свет, хвали га Ристовски још у оно време, мада је то можда био токивоки 🤔
Спецификације ником не значе, кад користиш телефон онда видиш какав је.
Ја баш и питам за искуство, да неко зна да је неки можда и буџет фон стабилан у раду, не само да је на папиру леп.
У суштини разни су компромиси прихватљиви, само да је стабилан софтвер...

Хвала вам свима на предлозима још једном.
Погледаћу још хонор и ако сам још нешто пропустио.

Ја рецимо не могу да се сетим који сам самсунг имао, није он био ко зна шта али је стварно у поређењу са овим редми ноте 13 (и многим другим много скупљим) фактор стабилности, мени се систем никако није свиђао естетски/функционално, али је био као земља, одрађен профи, једноставан. Чудо је да некад купиш нешто чиме ниси задовољан а платиш скупо а некад имаш за 150е одличан телефон (са слабијим хардвером и осталим компромисима).
Ето ноте 8 и ноте 11 су ми били некако стабилни а овај ноте 13 Господи помилуј.
Шаоми буџет свима предлажем да узму само на већим акцијама, и да промисле.

Чудо да нема нешто коректно за 200 до 300 ново, све иде у пропаст глобално док не крену ове нуклеарке, онда стиже нормалан поредак и поштена индустрија. Брзо ће то предлажем свима да се стрпе са куповином.

Nazad
Vrh Dno