Šta je novo?

A1 Xplore TV - aplikacije [nije tema za A1 smart box/settop box ni za pakete A1]

Ima li nekog da koristi Xplore tv preko webOS-a, da mi ukratko navede pozitivne i negativne strane. Čitao sam temu unazad, naišao na par sugestija i problema. Moze i u dm. Hvala.

Ima li hisense izvornu aplikacu xplore tv posto nemam dovoljno stba da stavim klncu, zato pitam da li postoji na Vidaa

Imam amazon fire stik i ne mogu nikako da nadjem aplikaciju Xplore tv da je instaliram......da li postoji neki nacin da gledam preko FS?

Poslednja izmena:
Ja imam neku verziju iz decembra koju nam je kolega @_M4rk0_ slao na mail, radi na FS. Prosledi mi e-mail adresu na pm pa ću ti poslati.

Ima li nekog da koristi Xplore tv preko webOS-a, da mi ukratko navede pozitivne i negativne strane. Čitao sam temu unazad, naišao na par sugestija i problema. Moze i u dm. Hvala.
Kod mene aplikacija radi veoma stabilno na LG B4. Osim ovih par UX nedostataka koje sam naveo na prethodnoj strani, nisam primetio ništa dodatno.

Znači na LG C3, WebOS, A1 televizija neće raditi kako treba?
Podržani su svi modeli od 2020. Model C3 je iz 2024., tako da nema razloga da app ne funkcioniše kako treba.

To bi ipak moralo da se testira i da se proba. Ne znam da li A1 ima takvu opciju probnog testiranja?

Poslednja izmena:
@L0g0p3d prelistaj temu pa ćeš saznati

Nema ništa od testa.
Ne šalju čak ni poštom ugovor i opremu da ne bi važilo vraćanje u roku od 14 dana.
Znači samo poslovnica i ugovor na 2 godine i moli boga da sve radi kako treba 😂

Kao sto sam pre par postova napisao potrebna mi je Xplore tv SR aplikacija za Fire Stick 4k.......

@psaras mi je dao aplikacije da instaliram i probam koje on koristi i rade ok ali kod mene dolazi do problema prilikom instaliranja....tacnije izbaci ovu gresku (vidi sliku)...ako neko ima ideju kako ovo da resim bilo bi super....hvala svima u napred a narocito @psaras koji se bas potrudio!!!

Prilozi

• Xplore problem.jpg
    Xplore problem.jpg
    99.3 KB · Pregleda: 78
Kao sto sam pre par postova napisao potrebna mi je Xplore tv SR aplikacija za Fire Stick 4k.......

@psaras mi je dao aplikacije da instaliram i probam koje on koristi i rade ok ali kod mene dolazi do problema prilikom instaliranja....tacnije izbaci ovu gresku (vidi sliku)...ako neko ima ideju kako ovo da resim bilo bi super....hvala svima u napred a narocito @psaras koji se bas potrudio!!!
Ne znam koja generacija je Fire Stick, ali ako je prva, tj. ako trči Android 8 (Fire OS 6), neće moći Xplore jer kao minimum zahteva 9-ku (Fire OS 7).
Zato i ne prolazi instalacija.

9-ka kao minimum je i zvanično zahtev/uslov, ako se ne varam (piše negde na A1 sajtu).

Za 8-icu je provereno u praksi, a probah i da dekompajliram .apk i spustim MinSDK verziju na 26 (=android 8), nakon čega instalacija prolazi, ali pošto aplikacija koristi/poziva API koji 8-ica nema - pada pri pokretanju. 👇
Kod:
12-14 19:14:39.039  7075  7075 E AndroidRuntime: Process: rs.a1.xploretv.android.tv, PID: 7075
12-14 19:14:39.039  7075  7075 E AndroidRuntime: java.lang.NoSuchMethodError: No virtual method getLongVersionCode()J in class Landroid/content/pm/PackageInfo; or its super classes (declaration of 'android.content.pm.PackageInfo' appears in /system/framework/framework.jar)
Ergo, sem ako A1 ne spusti zahteve i ne prilagodi kod 8-ici - neće da može...

@_M4rk0_ могу ли опет да убацим xplore апп на ВИДАА ОС? Избрисао сам је летос на тв-у и сад сам хтео да је пробам али нема је у њиховој продавници за инсталацију…

Da li postoji opcija da se imenuju uredjaji? Imam 2 njihova boxa i 2 tva na listi a svi se isto zovu.

Da li postoji opcija da se imenuju uredjaji? Imam 2 njihova boxa i 2 tva na listi a svi se isto zovu.
To se radi u podešavanjima box uređaja a ne u podešavanjima Xplore TV aplikacije. Ideš na device preferences pa onda tu na about i tu nađi device name i promeni ime uređaja.

Ta izmena ne resava nista jer se oba boxa zovu A1 smart box i oba televizora imaju razlicita imena a svima pise SMART_TV_ANDROID_TV. Na eonu moze da se menja pa zato pitam da li moze i ovde.

Ta izmena ne resava nista jer se oba boxa zovu A1 smart box i oba televizora imaju razlicita imena a svima pise SMART_TV_ANDROID_TV. Na eonu moze da se menja pa zato pitam da li moze i ovde.
U pravu si, ja sam isto ovo primedbovao još pre pola godine.
Ako pak ne mogu da čitaju prava DEVICE imena, moj predlog bi bio da se barem uvede i dodatni info - "Poslednja zabeležena aktivnost" / "Last seen on" / ili slično...

Primetila sam zadnjih nekoliko dana da daljinski zamrzne većinu funkcija i nece da promeni kanale na ch +/- niti ton niti da ugasi, a hoće samo da promeni kanal pritiskom na brojeve na njemu... Tek kad pritisnem dugme 1 i predjem na taj kanal prorade sve funkcije i daljinski pocne normalno da radi, to je neki bag u boxu tako mi deluje... Da li je jos neko primetio isto?

@Nevenabg pitaš za A1 box (tema za box)? pošto je ovo tema samo za aplikaciju

Zar app nije na boxu? Plavuša sam sigurno grešim ali sam htela da pomognem i da skrenem pažnju na bsgovanje samo od sebe

Jel još neko imao probleme danas sa Xplore TV? Nisam ni bio kući ali mi javi še ne radi aplikacija ponovo...

Prešao sa EON na Xplore, treba vremena da se navikne, ali na Tizen radi odlično

Ja imam paralelno 2 sistema trenutno, A1 optiku + xplore sam uveo u februaru, a SBB mi ističe u maju i tu se rastajemo. Eon je generalno bolja platforma, daljinac je za klasu iznad, i po kvalitetu i po rasporedu tastera. Aplikacija nije loša ali nije bolja od eona, pa bukvalno ni u jednom segmentu, osim možda što je dizajn grafičkog interfejsa moderniji. Funkcionalnost je i dalje na strani eona, ovde konstantno moram da nešto dodatno klikćem kako bih uradio proste radnje. Verujem da ću se navići i da će se i aplikacija unaprediti vremenom, ali za sada je eon ipak br.1 za TV, i to ne samo u odnosu na A1 naravno već i u odnosu na iris. Yettel nisam testirao ali po utiscima koje čitam ovde izgleda da su i oni daleko ispod.

Meni ovo toliko dobro radi da sam vratio Orion aplikaciju i nju koristim za TV, ne bakcem se vise A1 amaterima...
Ovaj decko sto je developer bi trebao da pogleda sto mu app ne prikazuje QR code prilikom logovanja, izmedju ostalog.

Nazad
Vrh Dno