Šta je novo?

Telefon sa odlicnom kamerom

RajkoRajko

Zapažen
Učlanjen(a)
09.02.2026
Poena
1
Pozdrav! Treba mi telefon, sa odličnom kamerom, koja je što šireg ugla i koja će napraviti jasnu fotografiju i pored slabijeg osvetlenja. Kažu, kupi Huawei. Da li neko ima neko saznanje. Hvala.

Za slabo osvetljenje huawei pura 80 ultra...a i za fotke uopste sve...ali njihov ekosistem, premoscavanje googla, gpay i sl...i generalno los hardver osim kamere, barem za druge flegsipove...sacekaj s26u pa vidi kakav je

Ps vivo oppo i sl nemam nikakvog iskustva i dodira sa njiovim telefonima,kamere kaze vrh ali ostali ne znam

nemoj da slušaš Duke-a, ukanalićeš se 🤣

ako ti je najbitnija širokougaona kamera, UWA, jedini izbor trenutno je Vivo x200 ultra ili da čekaš x300 ultra, verovatno će i on imati ogromnu širokougaonu.

ako ti je glavna kamera bitna, OPPO/Xiaomi/Vivo, od x7u/14u/x100u pa na dalje.

Rece covek treba mu dobra kamera pri slabijem osvetljenju.
Iz licnog iskustva (sto nije pravilo naravno) ostali zaostaju za gore navedenim fonovima.

Pod uslovom da nije trol post, i ako je ultrawide kamera prioritet - Vivo X200 Ultra.

Ako te ne mrzi da se igraš sat vremena i provališ koja podešavanja ti odgovaraju, uzmi Oppo, Vivo... Ako hoćeš samo da klikneš, uzmi iPhone 17 pro.

Mada za ultrawide, x200u je 2 koplja ispred ostalih, pogotovo uz slabije svetlo...

Ručna podešavanja su bonus za entuzijaste, svaki od tih kamera telefona i u automatskom modu snima odlične fotografije.

Ne pričam o manuelnom modu. Nego npr o oštrenju na Vivu, to jednom smanjiš na -80-100 i imaš 10 puta lepše i prirodnije fotografije, tako i sa color profilima.
Kao da kinezu imaju drugačije ukuse od zapada 🙂

Tema se odnosi na kvalitet/mogućnosti kamera, a ne na uvoznike i servise.
Na kraju, kome je to bitno, u SRB ima Xiaomi Ultra modele kao opciju, koji su manje-više istih mogućnosti kao Vivo i Oppo Pro/Ultra.

Tema se odnosi na kvalitet/mogućnosti kamera, a ne na uvoznike i servise
Nemo' sad da mi vrdas.
Das 1000+ evra na fon koji ces dati nekom servisu "od poverenja" ako budes imao problem.
Da je 200-300 pa ajd, ko ga sisa ali na ove cifre - izvini, normalan covek, pogotovo u Srb i to gleda.
No mozda gresim...

Nemo' sad da mi vrdas.
Das 1000+ evra na fon koji ces dati nekom servisu "od poverenja" ako budes imao problem.
Da je 200-300 pa ajd, ko ga sisa ali na ove cifre - izvini, normalan covek, pogotovo u Srb i to gleda.
No mozda gresim...
Pozdrav! Treba mi telefon, sa odličnom kamerom, koja je što šireg ugla i koja će napraviti jasnu fotografiju i pored slabijeg osvetlenja.

Duke: Iphone pa Samsung vise klase, 10 praznih mesta i onda ostali.

I sad ja vrdam?

Pa evo, meni je trebao Ultra kamera telefon bolji od iP i Samsunga. Na osnovu specifikacije i testova sam procenio da mi najviše odgovara 14 Ultra (koji ima telefoto modul više od X100 Ultra), naručio ga u najvećoj domaćoj prodavnici (još je bio na sniženju), po ceni nižoj od običnog S24 Samsunga dobio kineski Ultra telefon sa primetno boljim karakteristikama i kamerama, i to je to. Kad mi, po karakteristikama/kamerama, bude više odgovarao neki Oppo ili Vivo, kupiću ga od domaćih preprodavaca.

Poslednja izmena:
I sad ja vrdam?
Neki izgleda preozbiljno shvataju razmenu misljenja i iskustva na forumima...
Toliko da ni notu sale ne umeju da prepoznaju.

Izneo sam svoje misljenje koje je bazirano na mom iskustvu o zaokruzenom resenju, gde su uzete u obzir vecina stavki koje su prosecnom korisniku bitne.
Takodje nisam rekao da sam 100% u pravu, sta se palite kao hepo kockice.

Razumem da su neki dali velike novce na fon pa se sada uzdize u nebesa i brani krvlju i sve je to super, dok ne naletis na ozbiljniji problem, kao sto sam vec rekao.

Važi Duke, evo, okrećemo na šalu.

Ipak, nije lepo šaliti se kada neko postavi pitanje, koji uređaj da kupi, u skladu sa ličnim prioritetima. Neozbiljno je, u vreme dominacije kineskih Pro i Ultra kamera telefona. napisati da dominiraju Samsung i iP, i to za ''10 praznih mesta''.

Razumem da su neki dali velike novce na fon pa se sada uzdize u nebesa i brani krvlju i sve je to super, dok ne naletis na ozbiljniji problem, kao sto sam vec rekao.
Skoro sve preporuke ovde se odnose na Vivo V200 Ultra, i dolaze od strane Pixel, Xiaomi i Oppo korisnika. Toliko o fanbojizmu i ''krvnoj odbrani'' brenda.

Razumem da su neki dali velike novce na fon pa se sada uzdize u nebesa
ne možeš dati veće novce nego na Samsung i Apple.

za jedan zvanični od 512gb 17pm ili 26u uzmeš dva Kineza i ostane ti za prateću opremu, maske i stakla.

pa i da crkne, uzmeš jedan i opet te izađe isto kao jedan od ovih gore, a telefon 3 puta bolji 🤷
a šansa da se Samsungu pojavi zelena linija je mnogo veća nego da bilo šta crkne na Oppu recimo.

znači odgovor na pitanje "telefon sa odličnom kamerom" ide ovim redom (u rangu ~800-900e, cene sa kp):

1. Vivo X200 Ultra(CN) 16GB/512GB 838e
2. OPPO Find X9 Pro 16GB / 512GB 889e
3. Xiaomi 15 Ultra 16GB / 512GB 957e
4. Vivo X300 Pro 16GB / 512GB 920e
5. Xiaomi 14 Ultra 16/512gb 760e
6. iPHONE 17 256gb 830e
7. S25 Ultra 12/256gb 830e
6. Google Pixel 10 Pro XL 16/256 849e

Nazad
Vrh Dno