Šta je novo?

Diablo II Resurrected

Jednom, i to u Resurrected-u. Do tada je za mene bila samo mit. 😀

Te rune (Jah, Ber, Zod) valjda padaju samo ako si lvl 94. i viši. Mislim da sam nekada davno u MedianXL u singlu dobio sve rune bez varanja. Sada u Ressurected, ako mi padne Vex posle tri meseca igranja biću presrećan. Mada ne radim Lower Kurast runs, smara me to.

Ne zavise od tvog level nego od aLvl (levela mape).

Pored ovoga dodao bi zona kad je Terrorized.
Prošle godine kad sam igrao sa nekrom drugom liku koji farmao Hell Cow level pala Zod runa.

Lično mi se desilo da je pala Jah, Sur, par Lo runa (u poslednje 2 godine igranja online).

Spomenut D2:R. Nadam se da neće samo da objave početak nove leader sezone ili nešto minimalno tipa +1 stash tab ili +2 online character slota.

Očekujem dodatna dva shared stash-a, već su napravili dovoljno mesta. 🙂 (Negde sam pročitao da to već postoji u kineskoj verziji, ali se ne sećam da li je iza paywall-a.)

Hahahaha kupujem odmah, mada su gomilu stvaari caapili od PD2. Sto se mene tice, nek im daju masnu kintu da sve to prerade u D2R i daju Blizzardu i neka im daju retainer za lige i ne bih se bunio ni malo.

ceo event

Dal je realno, posle 25 godina dodali novu klasu u Diablo 2?

Kupljeno, ne znam vise po koji put... preko Steama naravno.

Ova brzo nisam vadio kreditnu karticu nikad u životu.
Još izbacili D2:R na Steam! (Kontam da je zasebna verzija, kupiću igru jednom da je imam i na Steam, mada ne daje mu mi se sad pare, mnoog bi im bilo).

Koje iznenađenje kad posle Warlock trailera ispiše DIABLO (D4 fontom) a ispod u sredini novi D2:R DLC. Nisam se davno ovako iznenadio:
1770856707229.png

Ne mogu da verujem da ubacili loot filtere, games/runes su postali stackable plus ubacili in game Holy Grail (Chonicle)!

Nisam mogao ni da posumnjam da će dodati novu klasu, i to su još radili zajedno i testirali sa poznatim streamerima koji igraju D2 decenijama (MrLlama, Jymnasium....).
Čitam i da in game Holy Grail sad radi tako što tek kad uradiš ID itema se dodaje, tako da sve što držim u mule likovima mogu da krenemda bacam xD.

Sad neću moći da spavam, i mislim da ću biti bolestan do kraja nedelje. 😂

Evo i samo video o D2:R izmenama i dodacima:

Poslednja izmena:
Ja ovo preskacem. Nisam nista epohalno ni ocekivao, North je davna proslost vec dugo. Entuzijasti su odradili bolji i veci posao oko d2 za dz.

Znajuci blizzard, ocekujem da lock bude totalni op koji ce da lupa po loot pinjati iz koje ce da ispada sve zivo.

Malo o Chronicle (Holy Grail):
  • Item mora da padne u igri i kad odradite ID onda se dodajeu Chronicle (piše na itemu pre toga da će se dodati)
  • Party u igri u kojoj je pao item kad ga neki igrač ID-juje onda se svima doda (koji ga nemaju)
  • Nije moguće kupiti non-ID item i tako ga dodati u Chronicle, što znači ako padne item u party igri i neko ga iznese i ponovo napravi party igru ne dobijaju ga svi igrači samo taj koji bio u toj partiji
  • 3 kozmetičke nagrade kad se pokupe svi Unique, Set i Runeword

Ja ovo preskacem. Nisam nista epohalno ni ocekivao, North je davna proslost vec dugo. Entuzijasti su odradili bolji i veci posao oko d2 za dz.

Znajuci blizzard, ocekujem da lock bude totalni op koji ce da lupa po loot pinjati iz koje ce da ispada sve zivo.
Već imaš klase koje su totalni OP, sve zavisi od investiranja u iteme.
Plus kako može da bude loot pinjata warlock kad imaš Mosaic 'sin i Javazon koji isti ako ne i brže ubijaju mobove?

Razumem tvoj stav, i dalim ga u D4 gde su napravili igru tako da svi koji igraju igru X sati u sezoni dobiju sve živo na određenom karatketu.
U D2(R) uvek si morao da se pomučiš, biće sad trka ko će prvi skupiti sve unique iteme, naravno kinezi će da igraju 24/7 njih 8 partiju stalno.

Samo nemoj da se iznenadis ako D2 postane D4. Kao sto vec napisah, North je otplovio davnih dana. Ako entuzijasti mogu da srede i odrade gomilu stvari u igri za dzabe, moze i blizzard za pare. Poznajuci blizzard ne bi me iznenadilo da zaseru nesto sto ovi sad nisu pravili i sto je bez problema odolevalo vremenu.

Jedno je napraviti op lika, to je i cilj arpg. Drugo je kad je klasa op sama od sebe, sve kod nje je dobro. Pogledas palu u d4, koji god skill da uzmes ne mozes da omasis, imas legendary nodove koji ti daju 1000% dmg multiplier ili attack speed capuju. Ne bi me zacudilo da i lock bude takav u d2.

Videćemo, mada mislim da nisu išli na taj fazon. Jer ne igra D2:R baš nešto puno ljudi više ono hardcore streameri, i tu i tamo neko.

U D4 to rade da privuku široke narodne mase jer ta igra je casual do bola, prosečni konzola igrač neće hiljadu puta da radi jedno te isto da bi dobio neki item.
Zato je tako napravljen D4, i ništa me ne čudi što je Paladin OP a iskreno nisam ni neki ljubitelj te klase u D2 (možda napravim jednom hammerdina i namestim mu opremu za smitera da očistim Ubers).

Zašto mislim da neće da naprave OP Warlocka jer D2:R streameri uglavom reklamiraju, zamisli igra koja je stara 25 godina, koja ima remaster sa ne tako wow grafikom (ali lepom) od pre 4 godine.
Igra je bila gomilu puta 15€ tako da oni ne očekuju neke pare od te igre, plus serveri su im džaba za tu igru pored D4 koja samo od microtransakacijaa zaradi brod para.

Timove koji rade i imaju kreativnost kao što je imao Blizzard North možeš da prste da nabrojiš, tako da od drugih Blizzard igara ništa ne očekujem. Ima streamera koji su rekli da će full streamovati D4 i onda se razočarali, i bukvalno ne vide kako da se vrate u tu igru.

Ne daju mi se pare Activisionu.
Niti mi se daju 25€ za stvari koju mogu da dobijem kroz besplatne modove...
Takođe, Project Diablo 2 i Median XL postoje, plus razni overhaul modovi za D2R.

IMG_3737.jpeg

Jos ce se oni veracati ovoj igri sve dok nekada ne uspeju ponovo da smuckaju ovako dobar koktel svega, od estetike preko gamplay-a do muzike, ne zna se sta je bolje u ovoj igri. Ne bi nista pogresili da zapostave sve dibalo igre posle dvojke da ih obrisu kao da nikada nisu ni postojale da se vrate i nastave rad na dvojci pa i na kecu. Dvojka je prava mera svega, sve posle toga preterivanje u svim segmentima koje je dovelo do besmisla.

probao neko klasik mode sa warlockom? 🙂

@daniiL izvini, bio si u pravu. Sreća igra nije PvP i brzo ubijanje monstera bar u ovoj igri ne znači da će i drastično više itema da se dobije.
The devs went full Mosaic insane ... again. Why the fuck is Apocalypse area literally x10 larger than Fissure or Meteor, with over 20k damage!? Why is Flame Wave just Molten Boulder/Firestorm on crack? And, for good measure, you basically get curses, and arguably better pets than Druid XD (because your busted fire tree only needs 63 points).

Bonkers garbage game balance lol.

Fire Sorc with 63 points : Firebolt 447 dmg / Fireball 1494 dmg / Meteor 2781 dmg (4 yards radius)

Fire Warlock with 63 points : Ring of Fire 905 dmg + bonus damage with distance / Fire Ware 2163+750 dmg / Apocalypse 4875 dmg + 24 fire pen aka 6414 dmg (17 yards radius)

Fire Druid with 80 points : Fissure 1316 dmg / Molten Boulder 930+438 dmg
Invest 5 points in Druid summons, get 1 Grizzly with 3900hp and 1040 damage + a Oak Sage with a 10 sec life expectancy.

Invest 3 points in Warlock demons, get x3 Goatmen with 4070hp and 1375 damage + a 43% Demonic Energy Shield (you probably have enough skill points to give them 20% crushing blow too lol).

Mislim za očekivati, treba da se pogura prodaja DLC-a.
Mada kad je lik na tipa lvl 95 i skupi se još oprema nije da ima neke drastične razlike. Bar ovde nije dmg. razlika u trilionima.

@jurodivi da te ispravim sad treba da daš pare Microslopu što je još gore 😀.

Poslednja izmena:
Interesantni itemi, kako vidim skoro svi su korisni u nekom delu igru. Ne samo u momentu kad nađeš neki junk unique i određana si klasa, lvl i određeni difficulty.

Posebno mi je interesantno prstenje, takođe ima dosta mogućnosti za +%ED pa svi buildovi koji udaraju će postati jači.

Mosaic removed from Ladder Reset, more to come
  • Mosaic is being removed from ladder and the redesign is coming soon.

Depending on how well the Expansion does, the developers have stated they have a lot more changes prepared to launch including improving underpowered items in the game, adding additional items, and more!

Lead designer Timothy Vasconcellos told the outlet that future updates to Diablo 2 require a “very intricate dance” as the studio looks to preserve what makes the game so beloved. “We have to nail that,” he said, “otherwise we kill the game in trying to progress it forward”.

Što se mene tiče pre bi im davao pare za dorade na D2:R nego za D4 skinove. Ne kapiram ko dizajnira D4 skinove jer 95% su težak kičeraj koji nema veze tematski za klasu za koju je namenjen.

Dobra stvar je što ovaj DLC je odvojen od Classic i Ekpanzije pa i dalje je moguće kreirati recimo lika koji nema šta se dobija sa DLC.

Ovaj Warlock, bas se vidi da ga nije pravio originalni tim. Interesantne su mehanike i efekti ali bas ostavlja fan made utisak. Ali glavni plus je QoL, stash izmene i ostalo.
Jeste puno 40 evra, ali sada vise ne moram pokretati raspali Battle.net klijent, samo nalog treba. Bilo bi lepo da su za ovu lovu izmislili i neku kampanju, neka alernativna prica, ionako su D3 i D4 njesra nastavci, to mogu da binuju sto se mene tice, ceo taj lore hahaha

Kad je ovaj bolesnik stigao do lvl 82? To treba banovati, radi njega i njegovog zdravlja...

Takođe, Project Diablo 2 i Median XL postoje, plus razni overhaul modovi za D2R.

Median XL preorao pre 20 godina...
PD2 isti djavo ko Median XL samo moderno, ne vidim poentu.
Znas, bitno je kada je nesto standardno za veliki broj ljudi.

Edit: Apropo OP ili ne klasa, ajtemi itd. Poslednji balansiran Diablo 2 je valjda bio 1.5d, tako neka verzija. Vec 1.9d je imala ww barb nerf, pre toga bilo milina igrati sa njim.
Sa runama su unistili balans, vecina set ajtema i unikata nema poentu zbog runa, ali eto kao tesko se dolazi do njih pa je ko fol balansirano.

Realno i LoD je ozbiljan otklon u stilu i svemu ostalom od originala, i tada smo *****li kako ostajemo na classic, kako necemo taj LoD i te izmene itd.

Poslednja izmena:
Ovaj Warlock, bas se vidi da ga nije pravio originalni tim. Interesantne su mehanike i efekti ali bas ostavlja fan made utisak. Ali glavni plus je QoL, stash izmene i ostalo.
Jeste puno 40 evra, ali sada vise ne moram pokretati raspali Battle.net klijent, samo nalog treba. Bilo bi lepo da su za ovu lovu izmislili i neku kampanju, neka alernativna prica, ionako su D3 i D4 njesra nastavci, to mogu da binuju sto se mene tice, ceo taj lore hahaha

Kad je ovaj bolesnik stigao do lvl 82? To treba banovati, radi njega i njegovog zdravlja...

Median XL preorao pre 20 godina...
PD2 isti djavo ko Median XL samo moderno, ne vidim poentu.
Znas, bitno je kada je nesto standardno za veliki broj ljudi.

Edit: Apropo OP ili ne klasa, ajtemi itd. Poslednji balansiran Diablo 2 je valjda bio 1.5d, tako neka verzija. Vec 1.9d je imala ww barb nerf, pre toga bilo milina igrati sa njim.
Sa runama su unistili balans, vecina set ajtema i unikata nema poentu zbog runa, ali eto kao tesko se dolazi do njih pa je ko fol balansirano.

Realno i LoD je ozbiljan otklon u stilu i svemu ostalom od originala, i tada smo *****li kako ostajemo na classic, kako necemo taj LoD i te izmene itd.
PD2 uopšte nije isti kao Median, Median je klasa za sebe sa svim promenama i custom sadržajem...
A i Median se ohoho promenio u odnosu na starije verzije, skroz druga igra u odnosu na starije patcheve. Mnogo toga je streamlineovano, nije više papazjanija kao nekad. Mada, nedostaje mi ta sloboda...meni je Median 1.8 bio vrh, sad je već na v2.12...

@Envoy meni je drago što su se bar posavetovali sa profi D2 streamerima a ne kao što u D4 i dalje prototipuju. Mada ta igra će i dalje biti što se tiče mehanike i itemizacije D3.5 znači nikakav pomak.
Realno Warlock se još uklapa u lore, našao sam neki post na redditu gde to lik objasnio, pa ne bi rekao da je baš fun made.
Plus ova dvojica Blizzard likova što pričaju reveal klipu su ljudi koji radili na D2:R od starta tj. bili u sad već kupljenom Blizzard ogranku (Vicarious Visions tj. sad Blizzard Albany).

D3 je ima tehnologiju da bar što se tiče prezantaciju priče i naraciju odradi dobro, jeste pokušali su nešto drugačije da urade sa itemizacijom i to tako ostalo.
U D4 vanila sam polagao velike nade jer se videlo da su ga odradili na uzor D2, samo već sa VoH ga zasrali i sad ćemo videti da li će tako ostati.

Ove modovane legacy D2 varijante (Median XL i PD2) ne igram jer em mi grafika mnogo zastarela, previše se itemizacija razvodnjava plus bar danas imam malio milion moderni ARPG-a koje hoću da igram, za razliku od tamo 2012. gde je bio postojao samo D2 i TQ1.

Nije broken, uopšte. Mosaic Sin je bukvalno ništa naspram ovoga.
Najgore što ti ne treba ni mid runa da bude totalno broken. 😂

Upozoravam vas ako pogledate smoriće te se kolko može da bude broken, ovo nisam očekivao:

Svi će da igraju ovako kad krene Ladder.🙃

Ufff ovo bi bilo jako interesantno da ubace. Fali malo smislenog i predvidljivog craftinga sa magic itemima.
Jer postoje baš vredni magic itemi koji su jako interesantni pa mogu da popune/dopune build i ponekad malo fali da budu BIS za još više buildova.

Circlet
+3 Lightning Spells (sorc)
20% FCR
-3% to Enemy Lightning Resistance

ili
Glovse
+3 Javalin/Spear skills (amazon)
+20% IAS
-3% to Enemy Lightning Resistance

I mislim da ću konačno da počistim Uber Tristam, jer me opasno smorilo da levelujem Smitera (i ako već imam svu opremu za njega):

1771163935517.png

Nazad
Vrh Dno